Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

A Smoke & Meat BBQ és libamáj megy a street foodok olimpiájára

Mivel idén a kecskeméti Smoke & Meat BBQ nyerte a Hungarian Street Food Awardsot, ezért ők utazhatnak hazánkat képviselni Malmőbe, az európai megmérettetésre. Libamájjal és mangalicakolbásszal igyekeznek hatni majd a gyomrokra.

A kecskeméti Smoke & Meat BBQ a Hungarian Street Food Awards-on nem csak a szakmai zsűri fődíját, de a közönségdíjat is begyűjtötte. Ez pedig jó ómen lehet a nemzetközi döntőre, amit szeptember 27-én és 28-án rendeznek meg a svédországi Malmőben. Összesen 15 országból érkeznek majd versenyzők. Magyarország második alkalommal vesz részt a European Street Food Awards-on, ahol két napon át Michelin-csillagos séfek és szakértők keresik Európa legjobb street foodjait. Olasz, brit, lengyel, orosz, bolgár, finn és német versenyzők fogásaival mérik majd össze a Smoke & Meat BBQ mangalicás ételeit.

Minden versenyző két étellel készül. A Smoke & Meat BBQ egyik étele egy szendvics, amiben smokerben megsütött libamáj, libazsír, grillezett camembert és szilva lekvár lesz. A másik ételük pedig egy klasszikus BBQ kóstolótál lesz szeggyel, mangalica töltött dagadóval és oldalassal, valamint a saját kolbászukkal. A Hungarian Street Food Awardson a fődíj mellett nyolc kategóriában hirdettek győztest: húsimádó, pizza, hamburger, nemzetközi, magyaros, édes, és legszebb food truck címeket is osztottak, illetve a közönségszavazáson legjobban szerepelt kocsit is kitüntették.

„A zsűri elsősorban a nemzetközi esélyeket tartotta szem előtt, ezért olyan kocsit választottunk, amelyik nemcsak megállja a helyét Malmőben, de jó eredményeket is hozhat, mivel szakmai szempontból is kifogástalan. Hogy ez menyire összecseng a fogyasztók véleményével, azt csodálatosan példázza a közönségszavazás eredménye, ahol szintén a Smoke & Meat BBQ lett a befutó” – mondta Vad-Horváth Zoltán, a Street Food Egyesület elnöke, a Hungarian Street Food Awards egyik zsűritagja.

A győzteseket a Nemzetközi Street Food Fesztiválon hirdették ki az Andrássy úton, ahol a legtöbb kategóriagyőztes ételt meg is kóstolhatta a közönség. A verseny lebonyolításáért a hazai street foodosokat összefogó két csapat, a Kazinczy utcai Street Food Karaván és a Magyar Street Food Egyesület felelt, utóbbi támogatja a győztes csapat utazását is.

2019 Hungarian Street Food Awards eredmények:

  • Fődíj: Smoke & Meat BBQ
  • Közönségdíj: Smoke & Meat BBQ
  • Édes kategória győztes: Say Cheese
  • Hamburger kategória győztes: MaPet Hajdúszoboszló
  • Húsimádó kategória győztes: Zabálj csak
  • Legszebb food truck kategória győztes: Borkas
  • Magyaros kategória győztes: Hatlépcsős Étterem
  • Nemzetközi kategória győztes: Á table
  • Pizza kategória győztes: Kemencés Pizza

Hasonló tartalmak

Szponzorált

Édesítsd meg a hideg téli napokat! – 6 téli édességlelő helyet ajánlunk

?>

Bejgli vagy flódni, mákos vagy diós, cupcake vagy szaloncukor, bonbon vagy mákosguba-torta. Ki ne örülne egy ilyen édes meglepetésnek?

Szponzorált

5 mediterrán hely, ahol pastel de nata, tapas és mezze felett lázadhatunk a hideg ellen

?>

Összegyűjtöttünk 5 helyet Budapesten, ahol az ízek, az italok és a hangulat felmelegítik fagyos ujjainkat, és egy kicsit a lelkünket is.

Pop-up büfét nyitott a Natura Hill Zebegényben

?>

Izgalmas pop-up büfével rukkolt elő a Natura Hill Zebegény központjában.

Szponzorált

Egy nagy család, egy különleges hely és Olaszország legjava - a Pomo D’Oro Osteriában jártunk

?>

Az Osteria a Pomo D’Oro család részeként nemcsak az étlap és a bőséges borkínálat tekintetében rendhagyó hely, hanem a közösségépítés is meghatározó.

Neked ajánlott

A