Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

Ahova mindig jó visszatérni – Kuglóf

Szerzők

  • sponsored WLB

2018. 04. 06. 19:15

A Piarista köz kedvenc kávézó-bisztrójába mi is visszatérő vendégek vagyunk: szeretjük az árkádok alatt terpeszkedő teraszát, a pisztáciakrémes croissant-ját, a francia sütijeit, a tojásos reggelijeit és a takaros közeget. Mivel már egészen régen jártunk itt, az év elején ráadásul felújítási munkálatok is zajlottak, eljöttünk, és kihasználtuk az alkalmat, hogy belekóstoljunk az új, tavasz-nyári étlapba is.

A Piarista közben megbújó Kuglóf olyan hely, ahova örömmel elvisszük az anyukánkat (közeleg az anyák napja!), ahova barátnős találkozót szervezünk vagy ahova beülünk egy külföldi ismerősünkkel egy kiadós belvárosi séta előtt/után. A kis kávézó-bisztrót aligha kell bemutatni annak, aki jártas a budapesti reggelikínálatban vagy a város legjobb teraszainak körében: itt mindkettő van, utóbbinak pedig így tavasszal kifejezetten lehet örülni.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A kinti asztaloknál extrázott bundáskenyerünk és élénkzöld zöld smoothie-nk fölül a Március 15. térre vagy épp a Váci utcára pillantgathatunk ki, de a tavasz nemcsak a terasz nyitását hozta. Összeállt az új étlap, tele szezonális fogásokkal és kiegészítőkkel, amiket a napokban már meg is kóstolhatunk. Mi sem bírtuk megállni: biotojásos reggelitől vacsoraszámba menő bundázott fetán át a hely háziasszonya, Dóra francia süteményeiig végigpróbáltunk pár friss tételt.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Kifejezetten szerettük az újféle rozsos kenyeret, ami az avokádókrém és a hollandi mártással megtámogatott posírozott tojás alapjául szolgált (1490 Ft), de a reggeli fronton a snidlinges rántottával, paradicsommal és paprikával töltött francia toastot (1290 Ft), a préselt almalével készült zabkását, a joghurtba kevert saját müzlit és a házi kakaós csigát (290 Ft) sem hanyagolhatjuk el. Hiába, a Kuglóf erős reggeliben, gyakran bukkannak fel izgalmas, prémium hozzávalók, és különösen érdemes kísérletezni a tojásos változatokkal.

Aztán ott vannak a délutáni fogások, amik jellemzően könnyedek és kreatívak, sokszor pedig kifejezetten ínyencek. Új szereplők a nyitott grillszendvicsek, amelyekbe hol indiai curry csirkesaláta, hol rib-eye csíkok kerülnek. Mi most mégsem ezeket, hanem elsőként a mentás zöldborsókrémlevest ( 1490 Ft) kóstoltuk meg. Ez önmagában is egy komplett fogás, de mellé azért ékezik még egy velős csonttá dizájnolt normandiai camembert.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Főételként kipróbáltuk a bundázott fetát, amihez most mentás-citromos quinoasaláta jár, és hamar megértettük, miért lett belőle közönségkedvenc. Külön jólesett, hogy a sok zöldség és friss íz miatt még csak nehéznek sem számít. Megkóstoltuk a híres rosé kacsamellet is (3290 Ft), amihez a séf egy adag Ázsiát álmodott: wasabis krumplipüré és wok zöldségek kerülnek mellé.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A helyben készült franciás süteményekről is megszületett az ítélet: nehéz leállni velük. Egyenletes piskótarétegei között (amik csak ritkán látnak cukrot és normál lisztet) többek között pisztáciás-mangós, epres, csokis, pörkölt törökmogyorós krémek halmozódnak.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Bőven maradt még mit kipróbálni, így az már egészen biztos, hogy nem ez volt az utolsó látogatásunk idén. Várjuk az igazi limonádészezont (a különféle gyümölcspürés változatok tudatában), de a nyár esti koccintásokat is (vannak hozzá belga és kézműves sörök, borok) és a napsütéses hétvégi brunch-okat utóbbihoz kifejezetten jól jön majd a sok hosszú hétvége.

Hasonló tartalmak

Admin mode