Ha azt mondjuk, magyaros, máris kolbászokkal, pecsenyehúsokkal és töltött káposztával teli ételpultot vizionálunk. Ez egy olyan műfaj, amihez a talponálló és a csúcsétterem is egyaránt hozzá tud szólni, a nemrégiben nyitott A-Pecsenyés például bisztrós környezettel, gyorsan, frissen és elérhető áron kínált klasszikusokkal közli az Arany János utca környékének, itt is van már jó magyaros. Nehéz ételszag viszont nincs.

Ha sült hurkáról, kolbászról és hasonló ínyencségekről van szó, nem nagyon számít, hogy valaki budapesti vagy vidéki, fehér köpenyes vagy öltönyös, ugyanolyan lelkesen tud befordulni egy talponállóba. A-Pecsenyés is ezekre a magyaros, ízes fogásokra épít, és anélkül, hogy bármit túlbonyolítana, egy bisztróra emlékeztető, színes, modern környezetbe, a belvárosi Sas utcába plántálta a házias egytálételeket.

Ez azt jelenti, hogy az Arany János utcai metrómegálló közelében mozgolódók bátran számíthatnak egy kiadós, sült húsokat, grillcsirkét, hekket, mátrai borzaskát tartalmazó lakomára, melyekhez az alapanyagok sokszor vidékről érkeznek. A fogásokat egy ételpultból válogathatjuk össze: jobb oldalon saláták sorakoznak, pácolt húsok várják a vaslapra helyezést, és egy grillcsirke forog komótosan a rotisserie-ben, a pult másik felében pedig készételek kaptak helyet. Ezek minden hétköznap főzelékkel és ebédmenüvel egészülnek ki (1300 Ft/2 fogás).

Levesből mi gulyáslevest (600 Ft), a készételek közül egy szép szelet mátrai borzaskát (1300 Ft), a frissensültekből pedig egy signature ételnek számító pecsenyehúst (1300 Ft) pakoltunk a műanyag tálcánkra. A savanyúságos szekrényből paprikát is leemeltünk, a desszertek közül pedig egy vaskos meggyes rétest adtunk még a kompozícióhoz.

A kanalat, villát aztán elégedetten tettük le: a gulyás sűrű, tartalmas és ízes volt, a mátrai borzasnak jól eltalálták a bundáját, aminek a tejföl és sajt adta meg a hagyományos formát, a pecsenye pedig a mangalicazsírban való pihentetés után masszív és laktató versenyzőként zárta a mezőnyt.

A-Pecsenyés elég jó helyen van és elég pörgős tempóban működik ahhoz, hogy a környékről el lehessen szaladni ebédelni – ilyenkor főként a magyarok zarándokhelye –, nap második felére pedig kényelmesebb vacsorák mellett kezd el vegyülni a külföldi-belföldi társaság. A tér mindenesetre elég nagy ahhoz, hogy sokan ehessenek itt nagyokat: két külön helyiség és egy fűtött, fedett terasz is rendelkezésre áll.