Pizzafronton lassan változik Budapest gasztronómiai térképe, idén viszont két új hely mellett egy régebbi kedvenc újranyitásának is örülhettek a szelet-fanatikusok. A Madách téren bemutatkozó, és hamar a város egyik kedvenc (dél-olasz) pizzázójává váló IGEN ráadásul a város másik felére költözéssel nem csak oldalt, hanem szintet is váltott. A gőzölgő tésztakorongokatat már helyben leülve, asztalnál is élvezhetjük, ráadásul nem csak alkoholt vagy kávét is kérhetünk melléjük, hanem hamarosan desszerteket is.

"Ezt az üzlethelységet már két-két és fél éve keressük. Ennyi ideje tudtuk már, hogy kinőttük a Madáchot. Terveztünk persze egy bizonyos mértékű forgalommal, de a végére annak a tíszeresét kellett volna kiszolgálnunk"  – meséli nevetve Vidó Nóri, mikor a költözés okairól kérdezzük. Az IGEN valóban gyorsabban lett mindenki kedvenc pizzázója, mint amennyi idő alatt egy korong készre sül a kemencében, azonban ezen nincs miért csodálkozni. Elvégre Budapesten még mindig kevés helyen kaphatunk jó alapanyagokból, vékony tésztával készülő szeleteket – főleg éjféltájt.

Az egyetlen rossz hírünk, hogy az év végére ez a szám eggyel csökkent: a Margit körútra költözött pizzázó immár csak 22/23:00-ig van nyitva. Az új helyen viszont már több mint ötven embert képesek leültetni, van elég hely a kávégépnek, és míg korábban nem, itt már árulnak a sörön kívül más alkoholt is – és ami a legfontosabb, hogy a nagyobb kemencében egyszerre már hat pizza is sülhet az összesen tizennyolc különböző fajta variációból.

Szerencsére megtalálhatóak köztük a "talponállós"-éra olyan kedvencei, mint a krumplis(2280 forint) vagy a szarvasgombás(2980 forint), de immár kóstolhatunk füstölt sajtos-tellicherry borsos(2280 forint), burratás(lágy állagú töltött sajt, aminek külső héja szilárd mozzarella, a belseje pedig mozzarella és krémes straciatella)(2980 forint) vagy mortadellás-ricottás-pisztáciás(2980 forint) változatot is. Ráadásul mindegyiket kérhetjük teljes kiőrlésű vagy gluténmentes tésztából (plusz háromszáz forintért), az állati eredetű tejtermékeket kerülőknek pedig jó alternatíva lehet a vegán mozzarella.

A menü mellett a tészta receptje is változott, minimum huszonnégy órán át kelesztik szobahőmérsékleten, könnyedebb és ízesebb, mint amit a Madách téren megszokhattunk. Jól csúszik mellé egy pohár Aperol vagy Limoncello Spritz, esetleg egy Campari-szóda/narancs. Ráadásul a legkisebbeket sem kell otthon hagyni, ha élvezni akarjuk a felsorolt ízeket – nekik külön játszósarkot alakítottak ki, ahol a sláger a gyerekkonyha és a pizzaszett.

A már említett népszerűség miatt viszont érdemes előre foglalni, különben könnyen lehet, hogy nem kapunk asztalt vagy hogy mire megérkezünk, már elfogy a pizzatészta. Ha pedig már előre tervezés: Nóri saját bevallása szerint hamarosan debütálnak a menüre már felkerült desszertek is, mint például az epres-limoncellós tiramisù(790 forint), a torta caprese(mandulás csokoládétorta) (790 forint) vagy az angioletti (bő olajban sült pizzatésztarudak Nutellával) (790 forint) .

Illetve továbbra is célja, hogy Magyarországon elsőként megszerezze az AVPN minősítést. (Az Associazione Verace Pizza Napoletana minősítést olyan helyek kaphatják meg, ahol szigorúan a megadott elkészítési technológiával (többek közt kétfázisú kelesztéssel és a nyújtás során a levegő szélek felé kinyomkodásával) és alapanyagokkal (például eredetvédett D.O.P. San Marzano vagy római típusú paradicsommal, illetve D.O.P. fior di latte/bufala sajttal) készülnek a nápolyi stílusú pizzák.)  Addig pedig élvezzük, hogy a jó beülős helyekben nem épp bővelkedő Széll Kálmán tér könyéke (és a budai oldal) egy remek pizzériával gazdagodott.