Vérfrissítő alternatívát hozott a Freshland a plázák ételkínálatába: dobozolt vitaminbombákkal, alias üde és változatos salátákkal, krémlevesekkel, pohárkrémekkel, valamint zöldség-és gyümölcslevekkel kínál egészséges opciót egy gyors ebédre vagy vacsorára. Már 5 bevásárlóközpontban találkozhatunk a magyar salátabárokkal.

Azt már a Bors és a  Leves. óta tudjuk, hogy a street food nem egyenlő a fast fooddal, a Freshland salátabárjaiban pedig újra megbizonyosodtunk arról is, hogy egészséges ételeket is szuperjól lehet dobozból fogyasztani. Ráadásul a zöldbe borult ételbárok egymás után tűntek fel az utóbbi hónapokban, igen szokatlan helyszíneken: plázákban. A helyszínválasztás teljesen tudatos: a Freshland szeretne egy okos alternatíva lenni a munkából szabadult, gyors ebédre/vacsorára vágyóknak: zöld dobozkáiba bőven fér és jut is friss és laktató tartalom.

Összesen körülbelül 40 összetevővel dolgoznak - kombinatorikán edződött fejjel már számolhatjuk is, ez hányféle variációt jelent-, ezekből saját magunk is összeválogathatjuk a salátánkat, de maradhatunk az előre kigondolt változatoknál is. Utóbbiakból 9-félét találunk a menün, húsmentes fetás Zorbától (1290 Ft) kezdve tojásos-sült paprikás-baconös Funkyn (1590 Ft) át bébispenótos-gombás-lazacos Jazzig (1790 Ft). Húsok is vannak bőven: a baconön és lazacon túl tonhalat, csirkemellet és marhahúst is kérhetünk a zöldségmixek mellé.

A saláták kiadósak, frissek és ízletesek - az alapítók saját ötletei, ízlése alapján születtek, a főként magyar termelőktől származó alapanyag-kombókat pedig különféle öntetekkel spékelhetjük meg. Így lesz se perc alatt mediterrán, klasszikus vagy fűszeres a keverékünk, attól függően, hogy például tökmagolajat, mézes mustáros vagy épp ezersziget öntetet választunk.

A saláták közül náluk a POP fantázianevű lett az egyik kedvencünk, ami a salátalevélen túl főtt tojást, feta sajtot, kukoricát, paradicsomot és csirkemellet tartalmaz, és esetünkben cézár öntettel lett tökéletesítve. Nem mondanánk magunkat kisétkűnek, de ez az adag felért egy ebéddel (410 grammos volt), főként, hogy mellé grapefruitból és narancsból préselt italt (vitamixet) kortyoltunk. Ennél egészségesebbnek rég éreztünk magunkat.

Azonban a salátákat nyugodtan lehet kombinálni: van hozzá előételnek beillő krémleves (pontosabban 2, ami naponta változik), és van könnyed desszert is. Ittjártunkkor levesfronton éppen céklakrém szerepelt a menün, amire le is csaptunk - és lecsapnánk máskor is: az élénkbíborszínű leves csupa íz volt, főként cékla, nyomokban fűszer, együtt pedig egy friss, üde kombináció.

A pohárkrémeket a mostanában nagy népszerűségnek örvendő kókusztejes chia puding és a rétegzett mascarponekrém is képviseli, amik a koncepciót ügyesen tartva, kímélő módon zárják le a laza ebédet.

A Freshland salátabárjait jelenleg 5 helyen találjátok meg: a KÖKI Terminálban, a Lurdy Házban, a Duna Plazában, a Shopmarkban és a Westendben.