A Szomorú vasárnap szerzőjének törzshelye Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi közös produkciójával nyit újra október 25-én, immár sörbárként. 

Bár a közelmúltban olyan legendásnak számító helyek zárták be kapuikat, mint a Róma Ételbár vagy a Pajtás kifőzde, a több éve nem üzemelő Kispipa Étterem viszont újra kitárja az ajtót. A nyári próbaüzem után az október 25-i újranyitást pedig Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi közös produkciójával ünneplik majd, akik Seress Rezső szellemét és dalait idézik majd meg. Nem véletlenül: hiszen a mondhatjuk, hogy egyetlen magyar világslágernek, a Szomorú vasárnapnak a szerzője törzshelyéről van szó, olyannyira, hogy a tragikus sorsú Seress 1958 és 1968 között ezen a helyen zongorázott.

A „magyar öngyilkos dal"-ként elhíresült Szomorú vasárnapot többek között Billy Holiday, Serge Gainsbourg, Elvis Costello, Björk és a Portishead is feldolgozta. Az éttermet átvette 1979-ben Aubel Ervin, akihez csatlakozott Rosenstein Tibor, a mai Rosenstein Vendéglő tulajdonosa, és az ő kezük alatt a Kispipa nemzetközi hírnévre tett szert. A helyen annak idején egyébként állítólag megfordult többek között a walesi herceg, Arturo Toscanini, Spencer Tracy, John Steinbeck és Ray Charles is megfordult az étteremben. A Kispipa egy idő után hanyatlani kezdett, majd bezárt, de most újranyit az Akácfa utca 38-ban, azzal a céllal, hogy ismét fontos szereplője legyen a fővárosi éjszakai életnek.

A hely új tulajdonosai ezt írják a Facebook-oldalukon: "Seress Rezső a világhírű Szomorú vasárnap dal szerzője törzshelyének átvételénél és újra-fogalmazásánál, már éreztük, hogy az ajándékba kapott legendás örökség arra predesztinál bennünket, hogy talajt fogjunk, majd meghatározó része legyünk a negyed éjszakai kulturális életének. Az áprilisi megnyitó után, fél éves munka eredményeként, kitörő lelkesedéssel harsogjuk minden jelenlegi és jövőbeli Synthesis sörrajongó és kultúrára éhes vendégünk felé, hogy már be is rendezkedtünk az izgalmasabbnál is izgalmasabb produkciók fogadására!"