Manapság az újhullámos-mindenmentes desszertek korában könnyű elfelejteni, hogy volt idő, mikor az ebéd megkoronázásának a palacsinta számított. A Nutellával, kakaóporral, lekvárral vagy épp porcukorral feltekert édes tészta rajongói azonban nem felejtenek: jó példa erre a Nyugati pályaudvartól alig pár méterre található Cukorka, ahol a klasszikus mellett az amerikai vagy francia (crêpe) változattal is nosztalgiázhatunk, egyszerre letudva a napi cukorsokkot is.

Balogh Viktor egyike volt a bevezetőben említett emberek egyikének, ráadásul – saját bevallása szerint – sütni sem sütött rossz palacsintát, így adta magát a kérdés: miért nem csinál egy palacsintázót? Olyat, ahol nem a legújabb trendek szerint értelmezik újra gyerekkorunk kedvenc édességét, alternatív lisztekkel és superfoodokból készült töltelékkel, hanem úgy készítik, ahogy anno a nagymamánknál megszerettük: kellemesen édes tésztával és a klasszikus "belevalókkal". Ez azóta sem változott, viszont a sima ablakból kiadós hely helyett végül egy beülősebb mellett döntöttek, ami pedig hozta magával azt is, hogy legyen akkor már kávé is. De ebből sem a klasszikus dűlőszelektált, világosabb pörkölésű vonal, hanem a hagyományos olasz, ami véleményük szerint jobban passzol a palacsintákhoz is.

Egyelőre a háromféle változatot (klasszikus, amerikai, crêpe) összesen öt különböző töltelékkel (Nutella, fahéj, kakaó, lekvár, túró) kérhetjük, valamint persze különböző ízű öntetekkel és szórásokkal, mint a juharszirup vagy a csokoládéöntet. Még a legtöményebb, az inzulinszintet egekig pumpáló változat sem kerül többe ezer forintnál, de a legdrágábbnak számító flat white-nál is hétszáz forint alatt megáll a számláló. Nem csoda, hogy bár alig két hete nyitottak, már vannak törzsvásárlóik, akik még elvitelre is kérnek belőle – de már elkezdődtek a megfelelő tölcsér fejlesztései is az utcán palacsintázáshoz.

Az alig zsebkendőnyi helyre ugyan csak ketten-hárman tudnak egyelőre bezsúfolódni, de cserébe – ahogy Viktor nevetve megjegyezte – télen a palacsintasütő és a kávéfőző együtt elegendő meleget termel, hogy ne akarjunk hamar elmenni. De remélhetőleg addigra már a sós palacsinták is marasztalni fognak, ugyanis a menün "óriáspalacsinta" néven szereplő crêpe más ízvilágú változataival is kísérleteznek. De elsősorban azt szeretnék, hogy mindenkit jóllakassanak, aki szereti a palacsintát és fájlalta, hogy a legtöbb hely étlapján nem szerepel, vagy ha mégis, nem olyan, mint amilyenhez hozzászokott.