Most még valószínűleg intenzíven ég bennünk a Sziget láza, de ha már kezdjük hiányolni a szabadtéri koncerteket, szürreális, színes díszletet és a valóságot elhagyós hangulatot, akkor jó hír, hogy a Budapest Park egészen szeptember 29-ig ellát minket programmal. Ebben a másfél hónapban fellépnek a hazai kedvencek (mint a Blahalouisiana, a The Biebers, a Wellhello, a Quimby vagy a Halott Pénz), de külföldi előadók is (Die Antwoord, Alborosie, Modern Talking), sőt a hetedik szezont fesztivállal búcsúztatják (Kapuzárási Piknik).

A naptári nyárból még egy fél hónap van hátra, de a Budapest Park időszámítása szerint szeptember 29-ig fog tartani a forró évszak. Ez azt jelenti, hogy eddig az időpontig még bőven jöhetünk a Soroksári útra koncertezni, és ez a tény talán még a Sziget később jelentkező hiányait is tudja majd enyhíteni. Akinél ez a hiány esetleg már 16-án felbukkanna, elmehet mindjárt a Sziget afterre is, ahol a Bohemian Betyars és Parno Graszt foglalja majd el a nagyszínpadot.

De a másfél hónap alatt a Die Antwoord, Alborosie, Modern Talking, The Biebers, Blahalouisiana, Irie Maffia, Supernem, Fish!, Halott Pénz, Majka, a Vad Fruttik, a Margaret Island, Kowalsky meg a Vega, a Quimby és a Punnany Massif is koncertezik majd, és habár utóbbi már a kapukat zárja, ennek is lehet a jó oldalát nézni. Az évad (ami amúgy már a 7.) utolsó 3 koncertjére ugyanis életre hívtak egy fesztivált, Kapuzárási Piknik néven. Ha erre váltunk bérletet (7499 Ft), kedvezményes áron lehetünk ott Ganxsta Zolee és a Kartel, a Brains és Punnany Massif koncertjén.

 Addig is érdemes szétnézni a sorakozóban, mert Szabó Balázstól Péterfy Borin át egy jó kis Fish! vs Supernem bandaháborúig még rengeteg okunk lesz sorban állni a Park beléptetőkapujánál. Külön érdekesség lesz, hogy a Wellhello szeptember 8-án egy komplett szimfonikus zenekarral áll színpadra (most először), de a partisorozatokról sem érdemes elfeledkezni (éljen a trash!).

Ha pedig valaki felpattanna a színpadra egy kedvenc előadója mellé, egy idei újításnak köszönhetően – persze csak virtuálisan, de – megteheti: a Telekom együttműködésével a nyár folyamán összesen 15 koncerten lehetett és lehet körbenézni odafenn, na meg letekinteni a tomboló közönségre, a live streamnek, a színpadon elhelyezett 140° és 360° kameráknak és a rendszerrel összekapcsolt VR szemüvegnek köszönhetően. A színpadi kameranézetből snapshotot is készíthetünk, amit aztán e-mailben el is küldhetünk magunknak, illetve utólag bárkivel megoszthatunk. Mindehhez keressétek a magenta konténert!