Évente több száz koncertet tartanak az A38 Hajón, amelyek azonban az utolsó hang elhalta után csak az emlékeinkben élnek tovább, gondolhatnánk. Az igazság viszont az, hogy az egykori ukrán kőszállítóból lett klubban számos fellépést teljes egészében felvesznek, hogy aztán a YouTube-on keresztül, a fotel kényelméből élhessük újra őket. A négy különböző stílusokra fókuszáló csatorna jóvoltából újra ott lehetünk Sóley, a Nouvelle Vague vagy az Ignite dunai hangversenyén.

Hardcore , djent, poszt-metál, punk-rock, doom, stoner, okkult blues – ezek a hívószavak az A38 Rocks esetében, ahol a decibelkorlát ismeretlen fogalomnak számít. Ha ott voltál a Fish! egész pályás poppunk-letámadásainak valamelyikén, a The Brian Jonestown Massacre maratoni, háromórás elszállásán vagy a Kvelertak hajóborító koncertjein, valószínűleg nem kérdés, hogy szeretnéd újraélni. Ugyan az Artemovszk 38 nem a DeLorean, de a fentebbi stílusokra fókuszáló, lejátszási listákba rendezett és számokra bontott archív felvételeiket nézve újra ott voltunk a tömegben, a moshpit közepén vagy a színpad előtt, kezünkkel metálvillát formázva.

;list=PL_owuGSgRIFVt1mFCkMMIa-EIDbbkvn9s&index=1

;list=PL_owuGSgRIFVq-wz4IDX7B8j-7UZ_Twkf&index=1 Ha egy fokkal könyedebb (de nem felejthetőbb!) élmények felé fordítanánk a hajólapátot, jó választás lehet az A38 Vibes. A koncertarchívum legforróbb és legjobb hangulatú pillanatait összegyűjtő csatorna nemcsak az underground, hanem a mainstream – tehát a pop-rock, az indie és az elektronika – legnagyobb alakjainak dunai fellépéséről őriz teljes koncertfelvételeket. A hazai színtérből képviselteti magát többek közt a Punnany Massif, a Kiscsillag, a Halott Pénz és a Lóci játszik is, míg a nemzetközi merítésből már most megtalálható Sóley, a Stereo MCs vagy a Junip fellépéséről készült videó.

;list=PLTBDbyWDV8iVoIdRnr3_UO5Xn4ajyoLn7

;list=PLTBDbyWDV8iVJ85akV4DQl8oRgQ7mgWSo

Az A38 Hajó megalakulása óta a jazz, a kísérleti, az avantgárd és mást stílusok otthona, az évente megrendezett Újbuda Jazz Fesztivál egyik állandó helyszíne, valamint kialakításának, szellemiségének és többfunkciós mivoltának köszönhetően a besorolhatatlanság egyik mintapéldája. Így nem meglepő, hogy az A38 Free csatornájukon a hasonló gondolatisággal bíró, szabadon alkotó művészek kapják a főszerepet. Jozef van Wissemtől a Tudósokig, a The Tiger Lilliestől Barabás Lőrincig rengeteg alkalmi és állandó formáció fellépése nézhető vissza, kifogástalan minőségben.

;list=PLM4tzdCeCG-8LK0dVGLvB9FISdD3Iqd3v&index=1

;list=PLM4tzdCeCG-9Kavnwt-rot3aDKzD18GwB&index=1 Akárcsak a Duna, az A38 Hajó is számos országhatáron átível, nemcsak a hírnév, hanem a fellépők származásának tekintetében is. A különböző országok zenészei pedig hozzák magukkal a saját népük tradicionális hangszereit, zenéjét: a Rodrigo y Gabriela a flamencót, a Parno Graszt az autentikus cigányzenét, Shantel a balkáni rezesbandák világát elektronikus ütemekkel kombináló vérbő mulatóst, míg a Bohemian Betyars a speedfolkot. Ez a fajta sokszínűség jellemzi az A38 World Youtube-csatornát is, ahol a felsoroltak mellett olyan előadók koncertjein készült felvételeket lehet újraélni, akár a kanapéból is, mint a Kerekes Band, a Tribali vagy a Ladánybene 27.

;list=PLCQ4S23spE5AsV3NkfKyth6kIGl-j1OJ1&index=1

;list=PLCQ4S23spE5BizTV39sOGGnz97fMqz25k&index=1 Tekintve hogy a Sziget ideje alatt sok olyan előadó megfordul majd az A38 sátrában, akik korábban már megborították a hajót, a matrózok két ilyen tematikájú  összeállítással (egy A38 Vibes és egy A38 World fókuszúval) is segítik a hangolódást:

;list=PLTBDbyWDV8iVcDxwTJqOM03oMB9ygF0Fz

;list=PLCQ4S23spE5CLtLATQYthnNRtssjKnevH