Egy év kihagyás után, augusztus 23-26. között újra sörfesztiválozhatunk a Budai Várban. Négy napon át több mint 250-féle sört kóstolhatunk meg a Hunyadi és Oroszlános udvarban, köztük most debütáló tételekkel, hazai és import, kisüzemi és nagyüzemi szereplőkkel. De lesz street food, Dumaszínház és koncertek is, a jegyeket pedig már most is beszerezhetjük.

A Budai Várbaaugusztus 23–26. között nemcsak a szép kilátás és Frida Kahlo-kiállítás miatt lesz érdemes felsétálni, hanem azért is, hogy bekapcsolódjunk a 2018-as Budavári Sörfesztiválba. Egy év kihagyás után ugyanis újra sörfőzőkkel és különlegességeikkel telik meg a Hunyadi udvar és az Oroszlános udvar, hogy szakavatottként vagy lelkes amatőrként banánostól gesztenyésig, világostól barnáig, hazaitól külföldiig annyiféle sört kóstoljunk, amennyi az újratölthető fesztiválpoharunkba fér.

A választék pedig több mint 250-féle sört jelent, köztük kisüzemi tételekkel és a "nagyhatalmakkal": jön például a Kecskeméti Sörmanufaktúra, a Rizmájer, az Ugar Brewery, a Gyertyános Sörfőzde, a Csíki Sör, de ott lesz a First és a Krak'n Town is. Azt, hogy mi mindennel készülnek, a belépő megváltása után tudjuk megkóstolni (1990–4990 Ft): a napijegy és a bérlet mellé is jár az egyedi, üveg fesztiválpohár és egy ajándék kör, onnantól kezdve pedig kártyás fizetéssel tudjuk beszerezni a további tételeket.

A fesztiválra több sörfőző is elhozza premier sörét és különlegességét, és habár tőlük senki nem veheti el a reflektorfényt, azért számíthatunk egy kis gasztronómiai  töltetre is. A street foodosok finom (és jótékony) harapnivalói körében találkozhatunk majd többek között Wossala Rozina Kishusom-féle ételeivel is.

És mint azt már az évek alatt megtapasztaltuk, nincs fesztivál zene nélkül: idén többek között Horváth Tamás, Rakonczai Imre és Hangácsi Márton fog színre lépni, de a budai madarak utcabálról is csiripelnek.

Jegyeket elővételben ITT vagy a helyszínen tudtok vásárolni.