A héten egy utolsót még belénk rúg a tél. Egy telefonhívással, ingyenes takarókkal vagy akár egy rúd szalámival is segíthetünk azoknak az embertársainknak, akik a legjobban ki vannak szolgáltatva a zord időjárásnak.

A rettentő fagyokra a MagnetBank hagyományos AdjMeleget! programjával készült: ingyenesen elvihető izolációs fóliákat kínál a rászorulóknak, amelyek a testhő akár 80-90 százalékát is megőrzik. Ezeket bárki felkaphatja a MagNet bankfiókokból, és odaadhatja az utcán élőknek.

A Budapest Bike Maffia turbó üzemmódba kapcsolt, és március 1-jéig krízisidőszakot hirdetett ki. A Károly körút 10. alatt található telephelyükön déltől este 8-ig adományokat vesznek át, szendvicseket készítenek, este pedig bringára pattanva vagy autóval szállítják ki ezeket a melegedőkbe és az utcán élő hajléktalan embereknek. A segítő kezeket és az adományokat továbbra is várják, elsősorban zöldségeket, gyümölcsöket, sajtot, felvágottat, alufóliát. Március 3-án, szombaton 11 órától főzéssel egybekötött önkéntes találkozó is lesz, ahová olyanokat is várnak, akik meg szeretnének ismerkedni a szervezet munkájával.

Bezerics Dani, a Paletta Budapest  tulajdonosa február 27-től TAKE A TEA akciót szervez a Tompa és a Páva utcák sarkán található étterménél, melyhez bármelyik vendéglátóhely csatlakozhat. A lényeg, hogy azok számára, akik fáznak, „forró frissítő” pontok létesüljenek, egy pohár forró teával a csatlakozó helyeknél, kissé elviselhetőbbé téve az extrém időjárást.

"Egész héten ingyenes forró tea pontot tartunk fent az étterem előtt nyitvatartási időben. Természetesen bárki tölthet “forró frissítő-t. Egy cukros, citromos forró tea, vagy egy aznap el nem adott friss süti, vagy pékáru is hatalmas segítség, ha hozzáférhetővé tesszük a rászorulóknak. A velünk szemben lévő pékség is csatlakozott, minden este szívesen adják a friss, de el nem adott falatokat azoknak, akiknek mindennél jobban szükségük van rá” – mondja Dani.

A Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálata napi 24 órában fogadja a bejelentéseket a veszélyeztetett helyzetben lévő emberekről, a +36 1 338 4186-os telefonszámon. Krízisautót, speciális utcai szolgálatokat, illetve alapesetben az illetékes utcai szolgálatokat küldi ki a nehéz helyzetben lévő emberekhez, akik segítenek az elhelyezésben, illetve takaróval, élelmiszerrel látják el azokat, akik nem fogadják el a szállások nyújtotta lehetőségeket.

Hétvégén a Food Not Bomb is akcióba lendül, az Aurórában fognak piacozni, főzni és ételt osztani.