A Visegrádi Napokon, vagyis február 7-18. között, a V4 tagországainak – Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország – kulturális és gasztronómiai értékeivel ismerkedhetünk a legkülönfélébb programokon keresztül. Ehhez még csak el sem kell hagynunk Budapestet: több étteremben nemzetközi menüt kóstolhatunk végig, az Urániában itthon ritkán vetített kultuszfilmeket nézhetünk az említett országok repertoárjából, de mehetünk ingyenes karneválra és koncertre is a Várkert Bazárba.

A Visegrádi Napok egy remek alkalom arra, hogy jobban megismerjük a V4 országait, legyen szó kultúráról vagy gasztronómiáról. Február 7-18. között erre különféle, tematikus programok adnak majd lehetőséget, amiknek csúcsa kétségkívül a február 11-i V4 Karnevál lesz – családi programokkal, bemutatókkal, fényfestéssel (18 órától), tűzijátékkal, karneváli hangulattal, na meg koncertekkel: 11 órától fellép a Kerekes Band, a Kolompos Együttes, a Balkan Fanatik, Caramel, majd 17 órakor Lajkó Félix és az Óperentzia zárja az előadók sorát. Részletes program ITT.

A többi napon pedig a következő eseményekbe csatlakozhatunk be:

  • Február 7-9.: SIRHA Budapest 2018 kiállítás – a V4 Menü bemutatója február 7-én Az eseményen a Magyar Turisztikai Ügynökség bemutatja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a meghívott szlovák, cseh és lengyel séfek által összeállított V4 Menüt. A tagországok jellegzetes alapanyagait tartalmazó, hagyományos és modern felfogásban elkészített ételeket egy játék keretében a nyertesek meg is kóstolhatják majd.

  • Február 12-18.: V4 Menük Hete A V4 Menük Hetén mindenképp érdemes lesz ellátogatni az ITT felsorolt éttermekbe, mert ebben az időszakban exkluzív módon szerepeltetik majd ezek a vendéglátóegységek étlapjaikon a V4 országok vezető séfjei által összeállított V4 Menüt.

  • Február 16.: Csík Zenekar és szlovák vendége koncert a Várkert Bazárban A V4 Várkert koncertsorozat ingyenes zenei előadásain idén is mindig egy hazai, illetve egy-egy további V4 tagország fellépőinek koncertjét hallgathatjuk meg. Elsőként a Csík Zenekar Kossuth-díjas magyar népzenei együttes lép fel a Várkert Bazár Nagytermében, a meghívott vendég pedig ez alkalommal a 40-es, 50-es évek jazzklasszikusait idéző szlovák Nothing But Swing Trio. A koncertekre a belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.(Regisztrálni a V4concerts@hungarofest.hu email-címen lehet, az előadást megelőző csütörtök, 20 óráig).

  • Február 14-17.: Előhívás - #V4 filmfesztivál az Uránia Nemzeti Filmszínházban A filmfesztiválon a Visegrádi országok itthon ritkán vagy sosem vetített, tabutörő kultuszfilmjeire ülhetünk be, egy egységes, kedvezményes jegyáron (800 Ft).

A programok további részleteiről a V4KOZOSEN.HU oldalon olvashattok.