Külföldön egyáltalán nem szokatlan az a modell, amit pár hónapja visz a VII. kerület egyik kedvelt szórakozóhelye. A BRKLYN úgy döntött, hogy egy közismerten vagány séffel, Krausz Gáborral erősítik a gasztro-vonalat, méghozzá úgy, hogy 16:00 órától szexi komfort fooddal készülnek, melyek elfogyasztása után jöhet a bárélet és a buli is. Vagyis egy egész estét tölthetünk náluk, anélkül, hogy fejvesztve keresnénk külön éttermet és aztán bulihelyet. MEgnéztük, teszteltük és igen jól működik.

Nagy múltja van a Kazinczy utcai trafóháznak és elég sokmindent látott az elmúlt pár évben, hiszen a bulinegyed kellős közepén áll a 2013-ban újáépített, 2015-ben az Architizer A+ Awards-on is bemutatkozott épület. Nem csak izgalmas kortárs alkotás, hanem úgy tűnik, végre révbe ért, sok változtatás és kísérlet után a belbecs is kiteljesedett. A felnőtt szórakozás egyik fontos központjává vált. De mit értünk azon, hogy felnőtt szórakozás?

Míg az egyetemi idők alatt az volt a fontos, hogy minél olcsóbban, minél több alkoholt vegyünk magunkhoz és hosszabb alapozás után esetleg elmenjünk bulizni (vagy jobb híjján haza), addig ezek az idők már elmúltak, a felcseperedett 30-asok szórakozási szokásai megváltoztak. Jobban esik vacsorázni a barátokkal, inni valami minőségit, és ha megjön a kedv, még a buli is beleférhet. Ezekre a szokásokra és a külföldön jól bevált mintára építették fel a BRKLYN új koncepcióját. Gyere, vacsorázz egy finomat a város egyik legvagányabb konyhafőnöke jóvoltából, beszélgess, iszogass és ha megjött a kedv, maradj, mert pillanatok alatt eltűnnek az asztalok és beáll a DJ.

Krausz Gábort már ismerhetjük az egykori ZONA-ból, majd a Bestiában szerettette meg velünk a füstös velőscsontokat és tavaly a Séfek séfén keresztül is sokan megismerhették. Nyers humoráról, elhivatottságáról és arról híres, hogy ízei, ételei egytől egyig merészek és nonkonformisták. Szereti a kozmopolita hatásokat, legyen az Tel-Aviv pezsgése, a cajun konyha, vagy egy kis Berlin. Utazásai alatt inspirálódik, a végeredmény pedig most a BRKLYN tányérjain látható. Szűk az étlap, ami nem csak a gyakorlatilag 3 személyes konyha miatt van így, hanem azért is, mert nem akarnak minden lovat megülni. Lazán szeretnék csinálni és ez sikerül is.

Olyan fogásokat találunk az étlapon, mint például a mac and cheese, édesburgonya, Nduja (1690 forint), arancini, paradicsom, füstölt cheddar, rukkola (1590 forint) és a kedvenc előételünk, a skót tojás, véres hurka, lilakáposzta (1590 forint).

A főételek közül érdemes kipróbálni a keleties kacsamell, bokchoy, paszternák, édesburgonya, feketeszezám (3290 forint) kombinációt, van saját bagel burgerük, (2690 forint) de a legjobb választás a csontról lágyan leomló báránycsülök burgonyapürével, balzsamecetes salotta jus-vel (3790 forint). Gábor nem fél a rántott dolgoktól, ez megmutatkozik az előételeknél és a legújabb fishcake fogásnál is, ami háromfajta halból gyúrt "fasírt", ropogós panírban. Ha már ropogós, akkor kár lenne kihagyni az erdeigyümölcsös meleg crumble-t (1290 forint). Tényleg szexi komfort foodot kapunk, amikre jól esik a sör, a bor, vagy egy lazább longdrink is.

Most indul főzőestjük is, ami annyit takar, hogy havonta meghívnak egy séfet, vagy közismerten gasztrofanatikus ismert embert és 40-50 fős vacsorákat szerveznek. Gábor és a vendég együtt alkotnak, 2-2 fogást, és a konyhai készülődés kivetítőkön követhető. Az első vendég Tatai Róbert, a Séfek séfe nyertese lesz, aki csallóközi ízekkel lepi meg a vacsoravendégeket. A 4 fogásos menü borsorral 16 500 forintba kerül.

A konyha 23:00 óra után már nem működik, a BRKLYN gyors átállással felkészül a fények lehúzására, a hangerő feltekerésére és az érkező bulizókra. Jelenleg a csütörtökök egy '90-es, 2000-es évek zenéiről szólnak, pénteken inkább a dallamosabb hip-hop és R'n'B megy, míg szombaton a klubzenékre koncentrálnak. A hangulat túlmutat a megszokottakon, és elcsíphetünk közismert embereket is. Emlékszünk még amikor Jamie Fox állt be a DJ-pultba.

Terveik közt szerepel, hogy a jelenlegi bárkoncepción csavarnak majd még egyet és komolyabb koktélokkal is készülnek majd. Tavasszal pedig rengeteg a megvalósításra váró ötlet, a BRKLYN kizöldül majd, jönnek a szezon izgalmas alapanyagai és menüi, valamint a munka utáni csipegetős iszogatások. Utána pedig a bevált recept szerinti jóféle bulik.