Tavaly debütált a BuSH, vagyis a Budapest Showcase Hub nevű zenei összefogás, ami idén újra belvárosi klubokban, előadásokon és koncerteken keresztül hozza össze a kelet-európai zenekarokat, zenerajongókat-és szakértőket. November 15-17-e között meghallgathatjuk például a Stranger Things zenei válogatásáért felelős Nora Feldert, de a #newkidsfromthebloc mozgalom énekesei is színpadra állnak.

Tavaly egy nagyon klassz, zenéhez kapcsolódó kezdeményezés született a városban: a Budapest Showcase Hub. A röviden csak BuSH-ként emlegetett összefogás "egész egyszerűen" annyit tett, hogy egy fedél alá hozta a kelet-európai régió zenei szcénáját. Jelentett ez előadásokat és koncerteket, valamint egy #newkidsfromthebloc nevű mozgalmat, aminek feltörekvő zenei szereplői felléphettek a rendezvényen, később pedig hazai és külföldi fesztiválokon is. Azóta egy videocsatornán is tudjuk követni az ő és az újonnan csatlakozottak történeteit, ráadásul a videókon keresztül betekinthetünk a környező országok popkultúrájába.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=102&v=Qfv2hVudv_Q

Ez a koncepció idén pörög tovább: november 15-17. között lehet a belvárosi klubokban tartott eseményekre érkezni. Szuper lehetőség ez a szakmabelieknek is, de mellettük ugyanannyira szól a zenerajongó és -értő tömegeknek. Ahogy el kell képzelni ezt a pár napot: a Balkántól a Baltikumig, szintis elektronikától az arcba mászós hiphopon át a cipőnézős gitárpopig terjedő skáláról érkeznek zenészek, menedzserek, újságírók, zeneipari szereplők, hogy együtt fejtsék meg, miként lehetne a siker felé lendíteni a kelet-európai mérleget.

Az idei rendezvény feltörekvő együttesei között magyar fronton ott lesz például a Middlemist Red és a Deep Glaze, külföldről pedig orosz, cseh, horvát, litván és román előadók is érkeznek. A koncerteken túl az előadások és panelbeszélgetések is újdonságokat ígérnek, ilyen lesz például a Gran Turismo elnevezésű speed meeting sorozat, amelynek a résztvevői földrajzi helyek szerint  csoportosulnak, így mindenki kiválaszthatja a számára fontos országot és beszélgető partnert.

Az Egyesült Államokból és Európából is érkeznek reklámszakmában és filmes területen dolgozó music supervisorok, de a konferenciaprogram egyik kiemelt eseménye Nora Felder előadása lesz. Az amerikai Picture Music Company vezetője, filmek és sorozatok zenei tanácsadásával foglalkozik, az ő nevéhez fűződik a például a Californication, a Ray Donovan című sorozatok zenéje és a Stranger Things emlékezetes zenei válogatása is. Az előadás mellett az amerikai szakember egy úgynevezett listening session keretében elemzi a jelentkezők zenéit, amelyet egy fiktív sorozathoz készítenek.

A megnyitó november 15-én, az Akvárium Klubban lesz, a fellépőkről, előadókról és minden más tudnivalóról ITT tájékozódhattok, és vasárnapig belépőkért is játszhattok, a We Love Budapest Facebook-oldalán. Ha pedig kíváncsiak vagytok a tavalyi eseményre, ITT megnézhetitek az aftermovie-t.