Együtt szülinapozhatsz a Gödör Klubbal, olcsón mozizhatsz a filmünnepen, már ezen a hétvégén elmehetsz néhány Halloween-tematikájú buliba és még finom sajtokat is kóstolhatsz. Programötletek csütörtöktől vasárnapig.

  • Csütörtök

GödörKlubban – még az Erzsébet téren – 2002 októberében szólalt meg az első gitárhang. Azóta sok minden történt. A klub rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül, költöznie is kellett, de létezik, és most születésnapi mulatságra hívja a közönségét október 26-29. között. A szervezők igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy legyen benne minden, ami a Gödör Klub: kiállítás, irodalom, koncertek, kortárs tánc és színház.

Food truckként kezdték, aztán a meglévő konyháról kiszállítással foglalkoztak, majd felváltotta mindezt október elején ételbárjuk, ami már nem vándorol, vendégeik szerdától vasárnapig érkezhetnek ide tengeri herkentyűs, halas fogásokért. Ez az alapkoncepció, hot dog helyett korianderes lazactatár, krémleves helyett tengeri halleves vár, de persze az alap fish&chips és tengeri alapanyagokkal tuningolt burgerek is készülnek a konyhán, amit KissBarnabás vezet. Igazi családi vállalkozás a Shrimpy, mely most érett be.

A BrandFestival Közép-Európa egyik legjelentősebb márka- és vállalati stratégiai konferenciája. Afféle szakmai csúcstalálkozó, amelynek központi témája az ún. „márkalojalitás”, illetve annak legújabb fejleményei és irányai, azaz jelene és jövője. Két nap, 497 márka, 743 előadás, 7000 résztvevő.

Hatodik alkalommal rendezik meg a Cinema City négynapos eseménysorozatát, a CinemaCity FilmünnepetOktóber 26-a és 29-e között 790 forintért (2D vetítés) és 990 forint plusz szemüveg (3D vetítés) áron vásárolhatsz  jegyet több mint 50 különféle filmre, melyek közül hatot premier előtt (például a Budapest Noirt), négyet premieren (pl.: Madame) mutatnak be.

  • Péntek 

Új állomásához érkezik a Virág Judit Galéria háromrészes kiállítás-sorozata. A tavaly nagy sikerrel megrendezett Berlin-Budapest kiállítás után a most nyíló tárlaton Párizs és Budapest közötti képzőművészeti kapcsolatok kerülnek a középpontba az 1880-as évek végétől az 1960-as évekig. A köz-és magángyűjteményekből válogatott festmények és szobrok közül számos olyan látható majd a kiállításon, amelyet most láthat először a nagyközönség. A felsoroltakon kívül korabeli filmrészletek, kollázsok, plakátok, folyóiratok és újságok is megtekinthetők majd a Galériában.

A Designer Drums és az NVC Klub közös vendégeként érkezik Pionalpénteken a LARM-be. Dalai hol eksztatikusak, hol merengőek és sokszor meglepő pop-érzékenységről tesz tanúságot, különösen amikor saját, a nyolcvanas évek szintipopját megidéző vokáljai köré épít.

A város legkeményebb Halloween basszus buliját ígérik az őszi szünet első napjára, melyen 6 külföldi és 6 hazai fellépő vár egy este a Barna Negrában.

Ő biztosan nem fog neked biztonsági szettet pörgetni vagy a mainstream vizein evickélni. A meglepetések embere, aki bármerre jár, mindenhol otthagyja a névjegyét és saját, jellegzetes samplereit. Christian Burkhardt az Aether vendége.

Wannabe Halloween különkiadás, méghozzá a legnagyobb slágerekkel a '90-es és kétezres évekből egész este. Backstreet Boys? Spice Girls? Madonna? Britney? Mind egy helyen: pénteken az Akvárium Klubban. 

  • Szombat

"Kóstolj meg annyi sajtot, hogy az év minden napján meleg szívvel gondolhass vissza egyre!” - ezzel a mottóval rendezik meg idén első alkalommal hazánk legjelentősebb sajtfesztiválját október 28-án. A sajtkiállítás mellett idén második alkalommal mérettetnek meg a legfinomabb hazai sajtok a Magyar Sajtok Versenyén az I. Nemzetek Sajtfesztiválján.

Idén is mehetsz Ráday utcába egy forralt borra. A program már délután kezdetét veszi a Tök és Forralt Bor Fesztiválon, hiszen 16 órától várják a gyerkőcöket, akik a "Csokit vagy csalunk!" felkiáltással bedöngetik a kávéházak és éttermek kapuit. Vigyél egy faragott tököt és a kijelölt helyeken meghívnak egy forró italra!

...konyha, divat, kultúra a nyolckerben. A GoetheIntézet már hosszabb ideje szerepet vállal a roma kultúra közvetítésében. Egy dolog a kultúra ismerete, más dolog megélni azt. Most ez utóbbi lesz napirenden zenéveldivattalszínházzal, jó konyhával.

A Budapest Töklámpás Fesztivál résztvevői magukkal viszik otthon faragott Halloween töklámpáikat, majd 21 órakor mindenki fogja a lámpáját és csendben-rendben hazamegy. A szervezők megkérnek minden résztvevőt, hogy vigyen magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert, mert az összegyűlt ennivalót a GyermekétkeztetésiAlapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére.

Drum and bass, dubstep, hiphop betétek és rock and roll riffek: a végeredmény nem más, mint a rockstep. Ha jót akarsz bulizni, menj el Cloud 9+ koncertjére!

Ritkán köszönthetsz olyan energiákkal rendelkező lemezlovast a keverők mögött, mint az október 28-án az AkváriumKlubba érkező olasz Deborah De Lucát.

  • Vasárnap

Vegyél részt egy olyan programon, ahol egy 60 perces jógagyakorlással indíthatod a napot, majd egy egészséges brunch menüt fogyaszthatsz el a Rudas Étteremben! Amire számíthatsz: napindító jóga, egészséges finomságok és egy különleges környezet.  

Számos ruha-, lakás-, gardróbvásár van manapság Budapesten. Szinte minden hétvégére jut minimum egy nagyobb program, amely bárki számára nyitott. düreres viszont mindenképpen a legismertebbek egyike, éppen ezért a választék is kellően színes. Vásárlóként, nézelődőként és eladóként is egyaránt érdemes kimenni.

Három évvel a telt házas A38-as koncert után, valamint a tavalyi Rockmaratont követően ezúttal a BarbaNegra színpadára tér vissza új lemezével az ausztrál hard rock nagyágyú, az Airbourne. A Breakin’ Outta Hell dalai a megszokott klasszikusokkal együtt az ősz egyik legjobb hangulatú klubkoncertjével ajándékozhatják majd meg a műfaj hazai szerelmeseit.