Tavaly nyáron robbantak be a köztudatba az Anjuna ice popok, vagyis azok a pálcikás jégkrémszerűségek, melyek klasszikus társaiktól egészségesebb és tudatosabb változatot képviselnek. Az ice popok szoros tartozékai lettek a nyárnak: színesek, vegánok és friss gyümölcsökből, esetenként chiamagból állnak össze, melyeket idén nyáron boros opciókkal is kiegészítettek. Ezek mellé jöttek a superfoodnak számító, acai nevű bogyós gyümölcsből készült tálak, na meg a triciklik, amik a vizes vb helyszínein is hideg finomságokkal látják el a szurkolókat.

Ugye megvannak azok a színes, jégkrémre emlékeztető, de vegán és gyümölcsben gazdag édességek, amik ice pop néven híresültek el, Budapesten az Anjuna (ejtsd: Anzsuna) jóvoltából? Ezek a nyári hűsítők Latin-Amerikában népszerűbbek, mint a fagyi, SzabóMilán és Szalay József is Mexikóban találkozott velük először. Aztán később úgy döntöttek, Budapestre is ráférne egy-két "ice popozó", és tavaly nyáron megalapították a márkát. Két üzletet nyitottak, egyet Budán, egyet Pesten, és szinte rögtön berobbantak a köztudatba jéghideg, mindenmentes finomságaikkal. Ekkor mi is alaposan körbejártuk az ice pop műfajt, idén viszont újra meglátogattuk a srácokat, mert figyelmesek lettünk néhány újdonságra.

Az ice popok némelyike újabban nem csak friss gyümölcsöket, csokoládét, elefántcsontparti kókuszt vagy pisztáciát tartalmaz, hanem borokat is: a DiVinóval közösen 4 alkoholos, summerwine néven futó variációt alkotott meg az Anjuna csapata. A dologban egri bikavér és rozé bor is érintve van, a bikavérhez fekete csoki társul, a rozéhoz eper, de van királyleányka naranccsal és eperrel, valamint sárgabarackos fehérboros változat is.

A 18+-os jégnyalóka mellett szintén idei újdonság az acai bowl (ejtsd: ászáj). Nem nagyon ismerős a kifejezés, ami azért lehet, mert eddig nem volt ilyen a városban, nem úgy, mint Los Angelesben, Ausztráliában vagy Brazíliában, ahol a szörfös szubkultúra fontos tartozéka. Az acai egy Amazóniában termő bogyós gyümölcs, egy valódi superfood, proteinnel, magas tápértékkel és sok antioxidánssal. Ezt keverik össze növényi tejjel és más gyümölcsökkel, a tetejére pedig magokat, granolát és mogyoróvajat halmoznak. Kész is a könnyed, hűs, egészséges és egyben tápláló egytálétel (1790 Ft).

Ezek a nyalánkságok mind hoznak valamit a homokos, pálmafás tengerparti életérzésből, de a luxusnyaralás helyett inkább a hippi vonalat érezzük ki belőle. Már csak azért is, mert Milánék elmesélték a történetüket: pár éve Anjunára, az inidia Goa egy dzsungeles tengerparti szakaszára vonultak el egy időre a világ elől, és itt, a vörös homokban ülve határozták el, hogy ezt a hangulatot hazaviszik, és belevágnak a saját vállalkozásukba. Így az elefántos logó is rögtön értelmet nyer, de a kis üzletekben szörfdeszkák, teraszokra pakolt raklapbútorok is fokozzák az ihletet adó környezetet. A fiúk azt vallják, hogy a nyár egy életstílus, és a termékeikkel éppen ezt szeretnék közvetíteni.

Teszik ezt egyre több helyen: aki volt szurkolni a vizes vb-n, találkozhatott is az Anjuna ice popjaival: a kis triciklik és a friss, hűs jégnyalókák ott voltak a Hajós Alfréd Uszodában, a margitszigeti és Duna Arénás szurkolói központban is, és ott vannak ezeken a helyszíneken a Masters versenyek alkalmával is. A fiúk nagyon büszkék rá, hogy magyar cégként, mint hivatalos beszállító vehettek részt az eseményen, már csak azért is mert imádják a vizes sportokat. "Ugyanazt az érzést adják vissza, mint amit mi szeretnénk az Anjunával. Felhőtlenség, szabadság, örök nyár.  A jövő év egyik nagy célkitűzése, hogy Anjuna ott legyen a vízi sportpályák közelében."

És ahogy a terveket hallottuk, nem csak vízi sportpályákon terveznek jelen lenni: hamarosan több egységet szeretnének nyitni, Budapesten és határain túl is. Könnyen előfordulhat, hogy jövőre a Balaton adhat majd hátteret egy ice popos Insta-fotónak.