A nyarat sok minden miatt vártuk, ezek közül az egyik a fagyi, ami az évszak egyik legkardinálisabb kérdése. A klasszikusok mellett idén egy új játékos is feltűnik a város több pontján Anjuna Ice Pops néven és pálcikákra szúrt jégkrémeket kínálnak. De ne olyanokat képzeljünk el, amilyeneket az élelmiszerboltok hűtőiben találunk: ezek a darabok természetes alapanyagokból készülnek, adalékanyagok nélkül, sőt, talán még egészségesnek is lehetne nevezni őket, amellett, hogy a gasztronómiai élmény is garantált.

Május 28-án, egy mozgalmas soft openinget követően megnyit végre a Lövőház utcai Anjuna Ice Pops, amely pálcikákra szúrt jégkrémeket kínál. A hely természetesen nem az áruházak hűtőiből útnak induló jégkrémkultúrát szeretné továbbvinni, célja a minőségi változatot bemutatni a budapesti közönségnek. Erre egyébként a szörfdeszkákkal felturbózott, különleges arculat is utal, amely a Dekoratio keze munkáját dicséri.

A helyen minden termék természetes alapanyagokból (azaz valóban gyümölcsből) készül. A nyitást hosszas kísérletezés és élelmiszermérnökökkel való konzultálás előzte meg, annak érdekében, hogy a termék tényleg olyan legyen, amilyet megálmodott a csapat.

A választék jelenleg olyan laktózmentes, vegán, cukormentes, illetve gluténmentes jóságokat tartalmaz, mint a málna-lime, a mangó, a szicíliai pisztácia, a kókusz vagy a csoki, egy darabért pedig 690 Ft-ot kérnek el, ami tekintettel arra, hogy egy elég laktató édességről van szó, egyáltalán nem sok. Természetesen nem tartják kizártnak, hogy a jövőben változtatni fognak a felhozatalon az igények alakulása szerint.

A Lövőház utcai üzlet egyébként csak a kezdet: nyílik egy egység a belvárosban is, a Sas utcában, továbbá szeretnék, ha a jégkrémek más helyeken is felbukkannának, illetve a jégkrémes kocsi projektet is tervezik már, hogy a lehető legtöbb emberhez el tudjanak jutni.

Bár a nyár még csak most kezdődött, a biztonság kedvéért rákérdeztünk, hogy mit terveznek télen. A válasz meglepő, ugyanis be akarják hozni a köztudatba a téli" fagyizást", amellett, hogy egyéb érdekességekkel is meg szeretnék tölteni a pultot a hidegebb hónapokra.