Szerdán a -1. nappal indul a 25. Sziget Fesztivál, a nyitónapon mindjárt elcsípheted a jubileumi feszt egyik legnagyobb nevét. És még sok minden mást további koncertek, bemutatók és show-k közül.

  • Koncert
Délután 4-től Lóci játszik a Nagyszínpadon: a többek között a VAN-filmből megismert formáció alternatív-pop stílusú dalaival és Csorba Lóci érzelmesen ironikus, de tartalmas szövegeivel nyitja a napot. 

Kora este az Európa Színpadhoz érdemes elzarándokolni, ahol az indie-pop és/vagy dream pop kategóriába sorolt izraeli zenekar, a LolaMarsh lép fel 18 órától. Az együttes duóként alakult 2013-ban, azóta több taggal kiegészülve hozták össze idén debütáló lemezüket.

Ha egy kis hazaira vágysz ebben az idősávban, akkor a Petőfi Rádió-Telekom VOLT Fesztivál Színpad lehet a tered, ahol az elektronikával tűzdelt slágeres popzenének köszönhetően házibuli-hangulatra számíthatsz a The Biebers koncertjén.

A Nagyszínpadon 19:30-tól látható a Szigeten nem először játszó, nevéhez méltóan tehetséges kanadai punk csapat, a BillyTalent, mely bulinugrálásra, együtténeklésre és pogózásra mindenképp számítanod kell.

A -1. nap fő fellépője a 21:30-kor kezdőP!nk lesz, aki ebben az évben viszonylag keveset koncertezik, úgyhogy magyarországi vendégszereplése kuriózumnak tekinthető. Az énekesnő

már posztolt is az Instagramra az érkezéséről.

Idén töltené hetvenedik életévét SomlóTamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász. A kiváló zenészt az óriási hatású LGT tagjaként ismerhették legtöbben. A tavaly elhunyt művészről méltó módon szeretne megemlékezni a család és a magyar zenész szakma, ezért egy nagyszabású koncerttel készül a Sziget első napján. SomlóCirqsz 23 órától a Magic Mirrorban.

Régi-új helyszínként a SnowattackRetroSzínpadon a néhai táncdalfesztivál sátor emlékeit idézheted fel, azzal a kis különbséggel, hogy Korda György és Soltész Rezső helyett a ’90-es évek kedvencei tartanak retrobulikat: szerdán éjfél után az UFO jön.

  • Játék

Ha kipróbálnád, milyen mamutra vadászni, titkos ügynök bőrébe bújni, vagy tehénkereskedőként dolgozni, akkor csekkolj be a Játszóházba, ahol újgenerációs társasjátékok, lelkes játékmesterek, várnak egész héten a Cökxpon Chill Gardenben.  

  • Show

A Vándor Vurstli örökös házi bűvésze, KissBalázs és bájos asszisztense idén is új, saját produkcióval várja a mágia kedvelőit naponta több alkalommal is. Balázs 2016-ban megnyerte a Országos Corodini Bűvészbajnokságot, így már papírja is van arról, hogy ő Magyarország legjobb bűvésze.

  • Színház

Az idei évben a Nagy Utcaszínház egy különleges, kifejezetten a Sziget Fesztiválra készült műsorral érkezik. A közös produkció két különálló show, a Collectif Arbuste Instrumentarium nevű műsorának, valamint a barcelonai csapat Eterfeel című előadásának ötvözete, mely futurisztikus hangulatával egyenesen a jövőbe repít.

Az indiai Rajasthan utcaszínházi társulata 2014-ben alakult, hogy népszerűsítse az ország zenéjét és kulturális örökségét. A társulat előadását tradicionális zenész kíséri, összességében az egész produkció a tradíciókon alapul, így a Szigetre érkező művészek az ősi indiai művészet legjavát mutatják be.

  • Mozi

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. A filmet 17 órától vetítik a TEDx Budapest Club Sátorban.

A cikk megjelenését a Sziget Kft. támogatta.