Éljen a nyár, éljenek a fesztiválok, na meg a sörkülönlegességek, abból is az a 200-féle, amit június 15-18. között a Szabadság téren kóstolhatunk meg. A belváros már sokszor bizonyította, hogy jó fesztiválhelyszín, most viszont a nagynevű Budavári Sörfesztivál új színtereként tehetjük próbára. A Belvárosi Sörfesztivál koncepciója a régi: a legjobb import sörökkel, ismert sörgyárak nagy klasszikusaival és sörmesterek újhullámos főzeteivel tölthetjük meg a 3-féle fesztiválpohár valamelyikét, és idén egy kézműves sörfőzde utcán is végigsétálhatunk. Mellé jár a street food és a koncert.

Tavaly mi is hírül adtuk, hogy utoljára lesz sörfesztivál a Budai Várban, de akkor még nem tudhattuk, hogy a szervezők egy hasonlóan klassz helyszínen, a Szabadság téren folytatják egy évvel később a sörös összejövetelt. A koncepció a régi, vagyis ugyanúgy lesznek hazai és külföldi sörök, ismert sörgyáraktól vagy épp újhullámos változatokat készítő sörmesterektől.

Viszont lesz egy csomó újdonság is, azon túl, hogy akár a fűben ülve is sörözgethetünk, végigsétálhatunk például a Craft Beer utcán, vagyis azon a kézműves sörfőzőknek szentelt szakaszon, aminek hazai élvonalában megtaláljuk a Monyót és a Csuport, de Budapest első újhullámos látvány sörfőzdéjét, a First Craft Beer Budapestet is.

A kínálati lista 200 sörkülönlegességre rúg, de szerencsére lesz rá négy teljes napunk, hogy megismerkedjünk velük. A fesztivál alapvetően ingyenesen látogatható, de a kóstoláshoz szükséges lesz beszereznünk a helyszínen egy fesztiválpoharat (1200 Ft).

Ezekből 3-féle áll majd rendelkezésre, sörtípustól függően, hogy így a kínálaton túl a "tálalás" is minőségi lehessen.

Mivel a tudomány szerint a sörtől megéhezik az ember, a szervezők food truckokat is meghívtak: többek között a BefalóBill, az Attaboy, a Kolbice vagy a Twist & Chips is beparkol a Szabadság térre. Egyik kézben sörrel, a másikban hamburgerrel pedig nincs más hátra, mint hogy koncertezzünk egy jót, szóljon a Fran Palermo Akusztik, Rakonczai Imre vagy Hangácsi Márton.