Küszöbön a nyár, szezonjukat élik a szabadtéri fesztiválok, ezért máris ajánlunk programot június első hétvégéjére. Főként azoknak, akik kedvelik a sört, de azoknak is, akik Aranyosi Péter-, Hadházi László- vagy épp Neoton Família-rajongók. Hiszen valahogy így; sok száz hordó sörből, street food variánsokból, koncertekből, utcazenészekből és kedvenc standuposainkból fog összeállni az Utolsó Sörfesztivál a Budai Várban. Június 2-5. között, vagyis négy teljes napon át élvezhetjük mindezt, na meg a tényt, hogy az Oroszlános udvarban mégiscsak jobban esik a sör.

A hétvégén plusz egy okunk lesz felsétálni a Várhegyre, főleg ha még a sört is szeretjük: június 2-5. között zajlik itt az Utolsó Sörfesztivál a Budai Várban. Ez az ország legrangosabb eseményének számít a maga nemében, ráadásul idén utoljára ad neki otthont az Oroszlános és Hunyadi udvar. Vagyis ha még egyszer ebben a különleges környezetben kortyolgatnánk fesztiválkorsóból lágert, csütörtök és vasárnap között kell egy napot kiválasztanunk rá. Sok újdonsággal készülnek idén a szervezők, és persze most is fel lesz adva a lecke, hogy a legnagyobb sörgyáraktól, importőröktől és a kisebb kézműves sörüzemek kínálatából mit is válasszunk. Valószínűleg mindent lehetetlen lesz végigkóstolni, de azért mi mindenkit buzdítunk a kísérletezésre.

Kaphatóak lesznek tehát a legnagyobb magyar sörgyárak klasszikusai és újdonságai, import sörkülönlegességek, de a kisüzemek izgalmas kreálmányai is. Utóbbiak közül négy sörfajtával mutatkozik be például a Főzdeprojekt Váci út 83 fedőnéven megjelenő új Budapesti látványsörfőzde, de jellemzően a többieknél is kóstolhatunk olyan variánsokat, mint az amerikai és ír főzetek és a gyümölcsből, búzából, malátából készült különlegességek.

Osztva, szorozva: összesen több mint 80-féle sörüzem közel kétszáz sörfajtájába kortyolhatunk bele: lesznek népszerű lágerek, alsó és felső erjesztésű sörkülönlegességek és igazi belga kedvencek, minden esetben a minőség lesz központban.

Egy fesztivál pedig nem is lenne fesztivál illatozó ételek nélkül: a város kedvelt street foodosai hozzák majd el utánozhatatlan hamburgereiket és kolbászaikat. Zenei fronton olyan előadókra számíthatunk, mint Ádám és Éva a Neoton Famíliából, a Lóci játszik vagy Caramel. De jönnek dumaszínházasok is; csütörtökön Aranyosi Péter, pénteken Hadházi László fog fellépni.

Napijegyet (1999 Ft) és bérletet (3999 Ft) elővételben a honlapon lehet vásárolni, amihez az első 2000 főnek fesztiválpohár és sör is jár. Bővebben a programokról: itt.