Erős lineuppal indul a tavasz első hétvégéje: legfőképp az elektronikus zene vonalán haladóknak lesz ütemekben gazdag négy napjuk, de a filmfesztiválokat vagy a kiállításokat favorizálók sem fognak otthon ülni.

Csütörtök
A 2017 tavaszán első alkalommal megrendezendő Budapest Fotó Fesztivál két hónapot átívelő kiállítássorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi fotográfia értékeit, újdonságait. A rendezvénysorozaton workshopok, múzeumpedagógiai foglalkozások, szakmai események, portfolio review-k, photobook bemutatók lesznek.

A 7. Frankofón Filmnapok és Fesztivál keretében a BudapestiFranciaIntézet és partnerei elhozzák Magyarországra a legfrissebb frankofón filmeket. Francia, belga, kanadai, marokkói, svájci és román alkotások is szerepelnek a tíz napig tartó filmnapok programján.

A Magnum nemzetközi fotóügynökség kiemelkedő kortárs alakjának, Alex WebbnekThe Suffering of Light (A fény szenvedése) című anyagát most először láthatja a közönség Magyarországon. A kiállítás – amely a Budapest Fotófesztivál exkluzív nyitóeseménye – a modern színes fotográfia úttörőjeként számon tartott művész első átfogó monográfiáját mutatja be 63 képben.A széles műfajú filmválogatás középpontjában a városhoz fűződő személyes kapcsolatok, a történetmesélés, az épületek megfoghatatlan és szubjektív vonzerejének bemutatása áll.

A 35 filmből álló válogatást 8 tematikus blokkra osztva, eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal vetítik, melyek Magyarországon kizárólag a Budapesti Építészeti Filmnapokon lesznek láthatóak március 2. és 5. között.Péntek

Egyre nagyobb bizalommal járunk a Váci út Árpád híd felőli részén, ahol a közelmúltban bukkantunk már gazdagon töltött amerikai bagelekre és kínai papírsárkányokkal dekorált edzőteremre is. Most egy olyan reggelizőhelyre vitt utunk, ahova kis mérete ellenére nagyon sok jó dolog fért be, köztük Házikó-féle levesek, The Mill péksütemények, Csakamost lekvárok, CsupaSzörpök és nassolnivalók is. A hely egy mini delikátként is funkcionál: vásárolni és egyben kóstolni is tudunk.Az ország egyetlen kerékpároskiállításán böngészhetsz a kerékpár-, alkatrész-, felszerelés-, kiegészítő- és ruházati kínálatból vagy éppen ötleteket szerezhetsz a soron következő bringatúrádhoz. Március 3-án nyílik a Bringaexpo.

A tartok, pralinék, madeleine-ek és csillogó tányérdesszertek világa mögött nagyon sok gyakorlás és munka van, tudja ezt SzászKinga cukrász is. A Chouchou (ejtsd: 'susu') apró üzlet, de annál színvonalasabb: saját bonbonkészítő- és süteményes műhely is tartozik hozzá. Minden négyzetméter hasznosan lett kihasználva és minden süti kiválóra vizsgázott.

CariLekebusch az elmúlt két alkalommal az A38Hajón volt Budapest vendége. Energikussága zenéin, gesztusain keresztül hamar elkapja a hallgatóságát és várhatóan ezúttal is örömzenélést hallhatunk tőle.Az olasz technóművész, DorianGray stílusa különleges egymásba mosódása az olasz és a berlini hangzásoknak. Meghallgathatod pénteken a LÄRM-ben.Joshua Mellody, vagyis Zomboy nemrég járt már nálunk az EFOTT-on. A dubstepben nyomuló brit DJ és producer a hétvégén ezúttal Budapesten lép fel, és bizonyára az Akvárium Klubban is lejátssza slágereit, mint például a Here to Stay-t.
Szombat

Londonban, Koppenhágában vagy akár Kaliforniában is lehetne az Oh My Green névre keresztelt legújabb, megaegészséges budapesti reggeliző. A nyugati trendeknek megfelelően húsos-tojásos reggelik vagy sajtos szendvicsek helyett itt minden tudatos és nincs az a fogás, amibe ne csempésznének valami szuperélelmiszert. Matchát, chiát, acai őrleményt, gojit vagy akár spirulinát találunk szinte az összes ételben és italban. Nem vegetáriánus és még az organikus jelzőt sem akasztotta a nyakába az OMG, de igyekeznek elérni egy olyan réteget, aki igényli és meg is tudja fizetni az egészséges étrendet.

A tavaszköszöntő brunchra a Konyhakör csapata olyan fogásokat álmodott meg, amivel most már tényleg könnyű lesz átvészelni ezt a kis időt nyárig. A szombati zenei aláfestésről SixSix gondoskodik.Egy este egy jegy áráért nézheted meg a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb filmjének első és második részét.

Dinók, John Hammond, káosz-elmélet, futás és sikítás, vagyis Jurassic Park 1 és 2 szombat este a Bem Mozi vásznán.

Letaglózó erejű popzene, soul és kísérleti elektronika: ez Jenny Hval és YvesTumor a 12. Electrify-on. A két egyéniség rendkívül érzékeny dalokban fejezik ki hangulatát a Trafóban szombaton.

Selected Sounds, Electronic Beats, Központ, Dobrumba, Pool&Beer, Casino Bangkok... A felsoroltakban a közös a mögöttük álló 3 betűs mozaikszó, az NVC, mely 12 éve alakítja a város életét. A szülinapi buliját március első szombatján tartja az Akváriumban.Kiváló producer és DJ, az ibizai DC10 és a Circoloco ismert alakja, az Apollonia trió és az azt körülölelő kiadó egyik alapembere, azaz Dyed Soundorom lesz a Disqrate és Corvin kiemelt vendége szombaton.Vasárnap

A játékipar evolúciója nem csak technikai értelemben megállíthatatlan. A gamerek közössége többé nem sötét pincékben vagy irodának tűnő helyeken hódol szenvedélyének, hanem életre hívta a kényelmes, több igényt egyszerre kielégítő lounge-okat és közösségi tereket. Az InGame e-sport lounge és VR arcade nem az a tipikus geek bár, amiből van a városban jó pár, és ahol tinik gyilkolásszák a szörnyetegeket – itt akár egy egész napot eltölthet boldogan a család.

Nem food truck, nem organikus, és minden bizonnyal nem kanapéban simogatott csirkékkel dolgoznak, de annyira kevés a klasszikus grillcsirkés hely a városban, (ami nem hipermarketes például) hogy muszáj volt végre ránéznünk a Blaha Lujza tér – Márkus Emília utca sarkán álló egységre. Nem voltak óriási elvárásaink, a mindent a helyén kell kezelni elven indultunk el, és nem is csalódtunk. Nem száraz, a bőre ropog, kellőképpen sós és korrekt a csirkéjük.

A 2. világháború idején a japánok egy stratégiai szempontból fontos hidat építtetnek az angolokkal, ami ha felépül, az a szövetségesek nagyon sok katonájának életébe kerül. Útnak indul hát egy kommandó, hogy felrobbantsa a hidat a Kwai folyón. A klasszikust vasárnap adják a Bem Moziban.Tihamér öt éves. Születési rendellenességgel él, rossz alvó. Amikor felriad egy-egy rémálmából, átjár a szülei hálószobájába, pedig ez tilos. Az Anya egyetlen fontos szabálya, hogy a szülők hálószobájába lámpaoltás után nem szabad átmenni. Apa csak annyit kér Tihamértól, hogy legyen a dolgozószobája tiltott terület. Alapvetően nincs sok szabály a családban, de ezek gyanúsan mind arra vonatkoznak, hogy Tihamérnak itt vagy ott nem kéne lennie. Az ölében én című TÁP Színház-előadás a hét utolsó napján látható a Trafóban.