Londonban, Koppenhágában vagy akár Kaliforniában is lehetne az Oh My Green névre keresztelt legújabb, megaegészséges budapesti reggeliző. A nyugati trendeknek megfelelően húsos-tojásos reggelik vagy sajtos szendvicsek helyett itt minden tudatos és nincs az a fogás, amibe ne csempésznének valami szuperélelmiszert. Matchát, chiát, acai őrleményt, gojit vagy akár spirulinát találunk szinte az összes ételben és italban. Nem vegetáriánus és még az organikus jelzőt sem akasztotta a nyakába az OMG, de igyekeznek elérni egy olyan réteget, aki igényli és meg is tudja fizetni az egészséges étrendet.

A belvárosban számos dzsúszbárt és egészséges ételekkel/italokkal operáló helyet találunk. Az új szereplő ezt a kettőt ötvözte és komplett reggelikkel, valamint ebédekkel szeretné egészségessé és boldoggá tenni az efféle életmódot követőket. A Petőfi Sándor utcai Oh My Green enteriőrje Matisz Alíz munkája, mely inkább a skandináv iskolát követi, fával, színkavalkádtól mentesen. A neutrális térben jól érvényesülnek a növények, és hamarosan – a jó idő beköszöntével – a tágas üzlethelyiség terasszal bővül majd, ahol szintén hangsúlyt kapnak majd a zöldek.

Rendszerét tekintve jópofa, hogy ahelyett, hogy vakon egy tábláról válogatnánk az ételeket, egy "büféasztalszerű" kis pultot járhatunk körbe, ahol a táblák segítségével igazodhatunk el az alapanyagok és vitaminok, nyomelemek között. Persze dönthetünk pusztán ránézésre is, mert elég csinosak a direkt átlátszó és szállítható dobozok, melyeken ugyanúgy feltüntetik a komponenseket, fontos tudnivalókat.

A termelőkonyhájuk a budai oldalon van, helyben csak az utolsó simításokat végzik. A repertoár széles: smoothie-któl haladunk a komplexebb ételek felé. Finomított cukrot egyik étel sem látott és a natúr ízek megtartásának érdekében a sótartalom is visszafogott. Hamarosan egész ebédboxokat állítanak majd össze, amelyeket szintén azért találtak ki, hogy gyorsan, sietve is fel tudjuk kapni őket. Arra a kérdésünkre, hogy ha valaki helyben fogyaszt, van-e lehetőség "rendes" tányérból étkezni, azt a választ kaptuk, hogy a technológiára és az alap ars poeticára való tekintettel a dobozos megoldással élhet ebben az esetben is.

Mi smoothie-kat próbáltunk, melyek inkább a "bowl" rendszerre hajaznak és nagyon sűrű italok helyett komplett reggelit jelentenek. Az acai-os (1490 forint) verzió lett a kedvenc: a poharakban rétegelt szuperfoodos préselt gyümölcs- és zöldség, granola és újra gyümölcsök várják, hogy kikanalazzuk őket. Az acai-os például kókusztejes tápiókapudingon ül. Ízletes és krémes a ház frittatája (590 forint), nagyon rózsaszín a joghurtos cékla padlizsánnal és fekete szezámmal (1390 forint), próbáltunk még lencsés lazacsalátát és chilis rákot zöldségekkel (1390 forint). A ropogtatnivalók, például fűszeres pirított magvak, vagy zöldséghasábok 490 forinttól indulnak 1290 forintig.

Süteményeket is találhatunk azért náluk, természetesen a tudatosabb vonalról: a goji bogyóval szórt étcsokis kisfánk (490 forint) például nagyon jól működött. Süti mellé kávé dukál, mely a Racer Beans-től érkezik.Egészségesen élni nem olcsó mulatság. Aki a nagyon tudatos étrendet választja és távol tartja magát a burgerezőktől és a többi "ördögtől való" hedonista központoktól, az tudja, hogy nemcsak a forró jóga és a pilates bérlet húzós, hanem napi szinten csak ártalmatlant, vagy éppen egészségre kedvezően hatót fogyasztani is. A műfaj tehát eleve nem lehet annyira pénztárcabarát. Igényes és stílusos az Oh My Green, ami ebből kifolyólag minden bizonnyal hamar megtalálja majd közönségét.