A Hisztéria Cremeria nem más, mint egy újhullámos fagyizó, ahol legalább 25 ízű fagylalt közül választhatunk, kérhetünk a krémes, hideg desszertre ét- és tejcsokoládé öntetet is, pultjukban süteményeket is találunk, s az üzlethelyiség szerves részét képezi a „látványüzem” is, vagyis a fagyikat helyben készítik, amit ha szerencsések vagyunk, épp el is csíphetünk.

Az Andrássy út télen egyértelműen a sétálós kürtőskalács-fogyasztás legideálisabb helyszíne, nyáron ugyanez lenne a megfelelője fagyival. Közvetlenül a sugárútnál azonban nem tobzódunk a lehetőségekben: pár utcai fagyispultból rendelhetünk ugyan, illetve új és különösen figyelemreméltó versenyző a Moritz Eis, és a Bajcsy-Zsilinszky úttól az Oktogonig tartó szakaszon körülbelül itt meg is állt a fagyis felhozatal. Az egykori Bonbonetti szaküzlet helyén most egy új Hisztéria egység nyílt, profi, 26 éves tapasztalattal bíró tulajdonosokkal.

Az Ipacs család munkásságát főleg a Pest megyeiek követhetik figyelemmel: anno szezonálisan, egy kis faházból mérték a fagyit Tápiószecsőn, majd következett egy kávézó két bevásárlóközpontban (ebből már csak a Westendben lévő működik), illetve a szecsői cukrászda "ranch” kiépítése. Aki még nem járt náluk, mindig rácsodálkozik a 31-es út menti komplexumra, amely önmagában is impozáns, ám a környéken kész látványosságként tartják számon. Nemrégiben Gyömrőn is nyitottak egy cukrászdát és eljött az idő, hogy egy komolyabb budapesti történetbe is belefogjanak.

Az Andrássy úti üzlethelyiség fehér és fagyiszínekkel operál, átlátható és friss a dizájn. Kint és bent is le tudunk ülni, ha úgy tartja kedvünk, és tányérdesszerteket is rendelhetünk. Mi a málnás operát és egy kókuszos-áfonyás sütit kóstoltunk.

A fagylaltok helyben készülnek, nagy a választék, legalább 25-féle ízzel találkozunk, melyeknél minden esetben fel van tüntetve, hogy milyen allergéneket tartalmaznak. A gyümölcsfagyik zöme laktózmentes, hiszen vizes sorbet-k és kétféle cukormentes közül is választhatunk, ha életmódunk, diétánk ezt követeli meg. A kis adag 10 dekát és 2 íz jelent, 600 forintért, a közepes 15 deka, 3 ízzel 900 forintért, míg a nagy 20 deka, 4 ízzel. Olyan fantáziafagyikat is megtalálunk a Hisztéria Cremeriában, mint például a licsi-málna, a New York sajttorta, a sárgadinnye pármai sonkával, a levendulás sárgabarack vagy a tejszín-karamell-fenyőmag. Persze a sztracsatella-eper-pártiaknak sem kell csalódniuk.Mi a pisztáciát és a maracuját szerettük a legjobban és tölcsérünkbe étcsokis öntést is kértünk, amire rákanalazzák a fagyit, így a csoki felül a hidegtől megdermed, alul pedig a csúcsban szépen összegyűlik. Mint mikor gyerekkorban azt kívántuk, bárcsak az egész Cornetto tölcsére belül csokis lett volna.