Egy nagyon izgalmas kiállítás nyílt az Iparművészeti Múzeumban, melynek keretein belül tizenkét ország formatervezőinek biciklis újításait tekinthetjük meg. Az eddig soha nem látott biciklik mellett a válogatásban kerékpározással kapcsolatos egyéb dizájntermékek is helyet kaptak, a fő irányvonal pedig a kerékpározás és a dizájn kapcsolata.

A Bringológia című kiállítás az IparművészetiMúzeum és a Közlekedési Múzeum együttműködésében nyílt meg, amelynek kurátorai a dizájn és a biciklizés kreatív találkozási pontjaira voltak kíváncsiak. A tárlaton szerepet kap a kényelem, a biztonság, a stílus és a sport, de hangsúlyt fektettek a biciklizés és az környezetbarát megoldások kapcsolatára is.

A tárgyak megalkotásában Magyarország, Hollandia, Ausztria, Németország, Dánia, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Svédország, Olaszország, Belgium, Ausztrália és Spanyolország dizájnerei vettek részt, illetve extra elemként kiállításra került a Közlekedési Múzeum néhány ritka példánya, például egy különleges Puch-kerékpár.

A Kultúrgorilla gondozásában megvalósult tárlat struktúrája nagyon logikus: három, egymástól jól elkülöníthető részből áll. A Láncszemek című szekcióban a városlakó és a kerékpáros kultúra kapcsolatáról van szó, illetve arról, hogy hogyan válhat a helyi közösség részévé. A második rész a Tandem nevet kapta, ebben azt figyelhetjük meg, hogy milyen a város, illetve a benne élő biciklisek kapcsolata. A harmadik rész a Critical Mass: itt a népszerű rendezvényre reagálva azt próbálják kideríteni, hogy a kerékpározás hogyan befolyásolja a környezetet, és milyen módon tud hozzájárulni a globális problémák megoldásához.

A november 27-ig megtekinthető Bringológia egy igen szokatlan, és ezáltal különleges projekt, mivel nem a biciklikről, hanem a biciklizésről szól, és arra helyezi a hangsúlyt, hogy Budapesten 1990 óta tizenegyszeresére nőtt a kerékpárosok száma, és ezért elkerülhetetlen, hogy a megfelelő módon kezeljük, illetve fejlesszük ezt a kultúrát. A tárlat látogatását azoknak is csak ajánlani tudjuk, akik maguk nem bicikliznek.