Sokszor mondják, hogy egy vendéglátóhelynél az első év a kritikus: akkor derül ki, hogy van-e létjogosultsága az adott étteremnek/kávézónak/bisztrónak. Szeretik-e a vendégek, és fent tudják-e tartani az érdeklődést, meg tudják-e tartani a minőséget úgy, hogy az ne legyen ingadozó. Tavaly nyitáskor jártunk az À la Maisonban, mely egy franciás reggelizőként indult, ám a nagyon pozitív fogadtatásnak, sok törzsvendégnek és a környék nem túl dús reggeli- és brunchválasztékának köszönhetően egy év alatt kinőtték magukat, és a Nádor utca 8-ból a szemben lévő, sokkal tágasabb 5-be költöztek.

Akik szeretnek bruncholni, biztosan voltak már az À la Maisonban, ahol éppen egy évvel ezelőtt jártunk mi is, a nyitás apropóján.

Megszerettük a french toastjukat, az üzlet belső mennyezetének antik boltozatát, és sokszor megfordultunk náluk. Nemrégiben az édességimádók legnagyobb örömére különleges, pohárban tálalt habos-gyümölcsös gofrikat posztoltak minden közösségi felületre ők is és a vendégeik is, így felkaptuk rá a fejünket. Út közben kiderült, hogy nemcsak a desszert az újdonság, hanem új helyre költöztek (éppen szembe a régi Maisonnal), ahol a reggelik mellett egész napos à la carte ételeket is rendelhetünk, érkezhetünk ebédre, vacsorára, de akár buli előtti melegítésre is, mert meghosszabbították a nyitvatartást és alkoholos italokkal is készülnek.A dizájn sok elemében hasonlít az előző egységére, például a teret jócskán meghatározó mennyezet is visszaköszön, de összességében elegánsabbá vált az À la Maison – színeivel, formáival, bárpultjával és a hátsó részben található tágas étteremrésszel. A shabby chic stílus maradt, az Instagram- és Pinterestzsonglőr hölgyek legnagyobb örömére. A limonádék, szörpök továbbra is füles befőttesüvegben érkeznek, és a desszertekről sem spórolják le a tejszínhabot. Ahogy említettük, újdonság, hogy a hét második felében például egészen éjfélig vendégeskedhetünk náluk és a díszbe öltöztetett limonádék mellett alkoholt is fogyaszthatunk. Például elég menő pezsgőket is, nem csak palackkal, Möet-val és Veuve Clicquot-val koccinthatnak azok, akiknek belefér ez az úri huncutság. Hétvégi reggelihez vagy buliba tartva.
Az étlap jócskán kibővült, régen nem találkoztunk már ennyire sok tételből álló kínálattal. A megszeretett reggelik szerencsére megmaradtak, 590 forinttól egészen 3490 forintig reggelizhetünk. Croissant-tól a bélszínnel tálalt posírozott tojásig haladhatunk. Tojásban tényleg nagyon erősek: mi a libamáj benedictre (2190 Ft) szavazunk elsősorban, ami házi muffinra halmozott libamájpatét, lilahagymalekvárt, sajtot és két buggyantott tojást jelent, hollandi mártással takarva. Ahogy nagyon jól eltalálták az olasz waffini (1690 Ft) névre keresztelt sós waffelt is, mely sonkával, buggyantott tojással, rukkolával, pestóval és parmezánnal érkezett. Szendvicsek közül a Cubano-t próbáltuk (1790 Ft), ami laktató kreáció, sok sonkával, mustárral, csemegeuborkával. Édes reggelijeik közül még mindig jó választás a belga waffel, amit egy év alatt tökélyre fejlesztettek. Nyilván a nutellásban sosem csalódhatunk, de rengeteg verzió közül lehet választani. Szinte elveszünk a sós és édes reggelik között. Pluszban nyárra a pohárban szervírozott egg waffelek is fagylalttal érkeznek.Az első Maisonban is egészen estig reggelizhettünk és ebédmenü is volt, ám a vacsora jellegű, komolyabb fogások még hiányoztak onnan. Az újítás egyik fontos pillére ez, ám még tesztüzemben járnak, így őszintén szólva találtunk még hibákat néhány fogásnál. Fejlesztés közben azonban előfordul ez, a hibákból lehet a legjobban tanulni és ahogy a reggeli is szuper, úgy biztosan hamarosan behozzák lemaradásukat az à la carte tételek is.

A kibővült méret miatt romantikus vacsorákra vagy akár babaváró bulikra, szolidabb leánybúcsúkra, csajos találkozókra is szuper a megújult Maison.