Fehér falak, sok konnektor és mindenekelőtt jóleső nyugalom fogad minket a Nagykörút és a Pozsonyi út metszéspontjában található kávézóban, ahol Dr. Bubós dekorációra egyáltalán nem kell számítani, kiadós és pénztárcabarát reggelimenü-összeállításokra, izgalmas tojásvariációkra, salátákra, mindenmentes étkekre és sűrű levesekre annál inkább.

A Pozsonyi út eleje még kevésbé van telezsúfolva vendéglátóipari egységekkel, mint Újlipócia sűrűje, és nem igazán találni olyan helyet, ahol reggel 7-től már kávézhatunk és reggelizhetünk. Az informatikusként és jogászként dolgozó tulajdonosok hat éven át vártak az ideális helyszínen található üzlethelyiségre, amibe a XIII. kerületbe tartók, a margitszigeti futók, kutyasétáltatók, babakocsis kismamák és szabadúszók, illetve a turisták is akarva-akaratlanul beleütköznek.

A bubō helyén korábban csokibolt volt, megérett tehát a környék az egészséges, jóféle és nem túlbonyolított étekre, a tulajokat legalábbis ez a cél vezérli. A régi bolt barna falait hófehérre festették, és a szándékosan minimál, plasztikus környezet az üzemeltetők szándékának megfelelően az ételt és a társaságot helyezi a középpontba.

Egészen este 9-ig kapható a kiadós reggeli menü, ami 990 és 1690 Ft közötti összegekért különböző feltétekkel gazdagított tojásos megoldásokat, francia és kontinentális reggeliket, zabpelyhes-gyümölcsös joghurtot és egyszerű virslis étkeket kínál kávéval vagy szabadon választott meleg itallal.Mi ízletes és kiadós Croque Bubót, vagyis teljes kiőrlésű toastba csomagolt sajtos-baconos tükörtojást kóstoltuk reggel 10-kor (1390 Ft), és délután 2-ig eszünkbe se jutott az ebéd.

A füstölt lazacos rántotta szintén kitűnő reggelinek bizonyult, mindezt pedig epres-kivis smoothie-val, majd Dante papa Olaszországból érkező kávéjával öblítettük le.

Az étlapon még számos változatos fogást találunk: mártogatós variációkat tojáskrémtől kezdve a hummuszon át a snidlinges fetakrémig, nemzetközi harapnivalókat, köztük quesadillát (1290-1590 Ft), friss zöldségekkel kombinált hot dog tálat (1190 ft), chili con carnét tejföllel és pirítóssal (1290 Ft), többféle salátát, bagelt és egyszerűbb szendvicseket 590 és 890 Ft között. Mindenből kapható gluténmentes verzió, de laktózérzékenyek és vegetáriánusok is jól lakhatnak.

A pékárut a pécsi Aranycipó sütöde szállítja. Minden mellé alapból teljes kiőrlésűt adnak, persze lehet kérni hagyományos fehér lisztes kenyeret is. Húsmentes-húsos levesek egyaránt kaphatóak egész nap, amiket ha az étlap fogásaival kombinálunk, egy komplett ebédet kapunk. Ottjártunkkor épp minestrone leves, napi desszertként pedig rizstejből készült tápióka- és chiapuding volt terítéken. Hétvégére általában második fogással is készülnek, volt már gluténmentes spenótos gnoccchi és teljesen hagyományos rakottkrumpli is a konyhán.

Az italválaszték annyira nem bő, mint az ételé, de a sör és a fröccs mellett kaphatunk turmixokat (790 Ft), limonádékat, almafröccsöt, frissen facsart narancslevet, és mangó lassi is szerepel a frissítők között. Egy második-harmadik randevúnak, egy villásreggeli közben megejtett baráti beszélgetésnek vagy magányos laptopba merülésnek is kiváló helyszínt biztosít a bubō. Állatbarát, olyannyira, hogy terveznek kutyamenüt is, és tavasztól, a terasz üzembe lépésétől hosszabb nyitvatartást is.

bubō
Facebook
Cím:

1137 Budapest, Jászai Mari tér 3.
Nyitvatartás: Hétfő-vasárnap: 7:00-21.00