Nem túl gyakran kalandozunk Zuglóban, de most nagyon örülünk, hogy erre tévedtünk. Így bukkantunk ugyanis egy új helyre, mely A Kert Bisztró névre hallgat. A névválasztás nem véletlen, ám ezt akkor értjük meg igazán, ha besétálunk, és nem állunk meg az elegánsan laza bisztró résznél. Mi megtettük, és így A Kert kertjébe jutottunk, aminek százéves fái között jólesik elücsörögni, és ahol még filmvetítésbe is belefuthatunk. De bárhova is telepedünk le, kedves kiszolgálásra, csinosan tálalt, mindig valamivel megbolondított ételekre, köztük a város egyik legjobb gyümölcslevesére számíthatunk.

Ha 68 éve sétáltunk volna errefelé, "Borház" feliratot láthattuk volna ott, ahol most egy fiatalos, igényes kertbisztró áll. Akkoriban még ló vontatta a söröskocsikat, a helyszínen pedig kártya- és szivaresteket tartottak.

Az épület a családban maradt, és 2015 májusában Judit és férje, Miklós úgy döntött, hogy a nagypapától örökölt épület és telek jobb sorsra érdemes, mint hogy ingatlaniroda működjön rajta. Így belekezdtek a nagy átalakításba, és éppen egy évvel később megnyitották saját éttermüket. A házaspár pontosan tudta, mit csinál, hiszen eredeti szakmájukat tekintve mérnökök: Judit tervezett, férje kivitelezett, így állt össze az elegánsan laza enteriőr.Ha belépünk, minden bizonnyal a csilláron akad meg a szemünk, de vannak jópofa, patchwork technikával készült székek és friss virágok. A terasz és a belső udvar természetközeli és békés, jólesik itt elücsörögni. Közben pedig érdemes megkóstolni a házi készítésű kakukkfüves meggyszörpöt, és feltérképezni az étlapot, amely csupán egyoldalas, de ez közel sem jelenti azt, hogy könnyű lesz a választás.

Az ételek elnevezése szép hosszú, fine diningra hajazó, de az árakról szerencsére ugyanez nem mondható el. Mi segítséget kértünk, kíváncsiak voltunk rá, mik a slágerfogások, így jutottunk el a hajdinás halgombóclevesig (1350 Ft) és az erdei gyümölcslevesig (1150 Ft). Aki hallevest kér, gyorsan engedje el a halászlé gondolatát, mert itt nemhogy halon túl kagylóval és rákkal, de paradicsomos helyett céklás alaplével találkozunk. A gyümölcsleves esetében ami az extrát adja, az a belül krémes, kívül a pirított mandulától ropogós túrógombóc betét.

A főételek egymásra licitálnak hangzatos neveikkel, vannak könnyedebb-nehezebb fogások, streetfood-képviselők (igen, hamburger is), sőt ebédmenü és séfajánlat is. Mi brazil steaket (5860 Ft) kóstoltunk, ami közepesen átsütve, parmezánchips-kosárban, polentán érkezett. A hús szaftos, a chips ropogós volt, és a polenta is nagyon el volt találva. Akárcsak a gombás rizottó, ami a cheddarral töltött csirkemell supreme-ünk (2850 Ft) köreteként szolgált. Habár a háznak van százéves családi recept alapján készülő grillázs tortája, a desszertek közül nekünk mégis a bazsalikomos citromtorta (890 Ft) volt a legnagyobb kedvenc. A séf, Szabó Zsolt pedig sosem enged ki úgy semmit a konyhából, hogy előbb ne kóstolná meg.Az ottlétünk során az volt az érzésünk, hogy egy kedves család mindennapjaiba csöppentünk bele, és nem csak a visszajáró vendégek és a szaladgáló gyerekek miatt. Maga a stáb is nagy összhangban működik. Jólesett a szívélyes fogadtatás, a közvetlen és figyelmes bánásmód, hiszen sokszor szinte már el is felejtjük, hogy ilyen is van, sőt, hogy ez lenne az alap. Judit elmondta, hogy számukra fontos érték a klasszikus vendéglátás, nekik most ez a hivatás az életük.