Július utolsó hétvégéje jön, méghozzá filmfesztivállal, gitárvirtuózzal, fürdős éjszakával, grunge-legendával, futóversennyel. Úgy tűnik tehát, nincs könnyű dolga annak, aki unatkozni akar.

Csütörtök
Az elmúlt két év nagy sikerét követően július 27. és augusztus 3. között a VertigoMédia és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta két művészfilmet nézhetsz meg kedvezményes áron.

Aki sokat jár a belvárosban, az biztosan elsétált már a Bajcsy-Zsilinszky úton található Perfetto Italian Kitchen előtt, amely igen egyedi konstrukcióban üzemel: ennek oka, hogy az étteremhez egy ahhoz látszólag egyáltalán nem passzoló Avenue névre keresztelt kávézó is tartozik. A két egység teljesen mást kínál, mégis sikeres szimbiózisban üzemel, melynek valószínűleg a széles választék, a gyorsaság, az alapos szakmai felkészültség és a kellemes környezet lehet az oka. Utánajártunk, hogy mi is folyik itt.10 borászat, piknikhangulat, DJ és... Anima Night Session az Anima Sound Systemtől.

A belépő a Borfeszt a Clarkon harmadik felvonására 1000 Ft, mely tartalmazza a kóstolópoharat.

Steve Vai az utóbbi 3 évtized egyik legnagyobb hatású gitárvirtuóza és multitalentuma. Olyan előadók hatására nyúlt a hangszer után, mint a Led Zeppelin vagy Jimi Hendrix, de nagy példaképe volt Frank Zappa is.

Csütörtökön a Budapest Parkban játszik.

Péntek

Néhány "kasztot" megkülönböztethetünk: vannak, akik péksüteményt reggeliznek, akadnak, akik gyümölcsöt vagy joghurtot esznek, mások szendvicset, és nagyon sokan esküsznek a tojásosreggelikre, mivel fehérjedús, hosszú idő alatt felszívódó, sok energiát adó és finom megoldás, ráadásul végtelen a variáció is, mind állagra, mind feltétekre való tekintettel. Azoknak szeretnénk kedvezni most, akik nem csak saját serpenyőjükből szeretik az omlettet, frittatát, buggyantott tojást vagy a gazdag angol reggelit, tükörtojással.

Négy hely négy tojásos ételét ajánljuk.

A Fábián Juli & Zoohacker formációt 2011-ben alapította a korábban jazzénekesnőként jegyzett FábiánJuli és a elektronikus produkciókban utazó PalástiKovácsZoltán, alias Zoohacker. Július 29-én a Minimyst társaságában lépnek fel a Barba Negrában.A Strandok Éjszakája évek óta igen népszerű. 2016-ban sem marad el a különleges esemény, amelyre minden évben egyedi programokkal és hajnali tartó nyitva tartással készülnek a fürdők és strandok ezúttal július 29-én.A zenekar, ami nélkül nincsen grunge, és a Nirvana sem az lenne, ami lett. A Melvins mellett a seattle-i rock legfontosabb ősegyüttese, a Mudhoney Magyarországon! Nyári európai turnéján az olyan fesztiválok mellett, mint a barcelonai Primavera Sound vagy a katowicei OFF, az A38 Hajón is fellép.Szombat
Brit és norvég tudósok megállapították, hogy ez a nap közelebb van, mint gondolnánk. Július 30-án, Csillebércen a föld és a víz találkozásánál megnyílik a kapu a Föld és Asgard között, szabad utat engedve a viking hősöknek, hogy visszatérhessenek és a technósoknak, hogy későbbi otthonukba betekinthessenek. Ha esetleg nem lenne egyértelmű, a CityMatiné következő adásáról van szó.Majdnem Kalifornia, Mi vagyunk itt, Magasan száll, Keep Your Secret, Gyere ki a rétre… Csak néhány rádiós sláger és közönségkedvenc dal a Fish! repertoárjából, mely a közelmúltban megjelent új lemezéről is előveszi a legjobbakat szombaton a Depresszió zenekar társaságában.

Az Ironman 70.3 Budapest kísérőrendezvényeként idén harmadik alkalommal rendezik meg a BEFiTRUN-t. A különleges élményfutás a budai rakparton két távon lesz:

10 kilométer vagy a félmaratoni táv (21,1 kilométer) közül lehet választani.Az olasz származású GiuseppeMarchegiano (Hubble) a mai technószcéna egyik legfurcsább, ugyanakkor egyik legelismertebb figurája. Munkáinak jellegzetesen pszichedelikus hangzása a letűnt korok klasszikus minimalista technójának atmoszféráját idézi – szombaton a Corvin Clubban.

A nyár legnagyobb és egyben utolsó BlackTrap rendezvényén a hollandunderground világ fenegyereke, ApexRise látogat el hazánkba. A Black Trap legnagyobb nyári rendezvényén a trapcity hivatalos nagykövete először fog zenélni Magyarországon nagyközönség előtt.
Vasárnap"Tanzt in den Montag" vasárnap délután-esti és kültéri hétfőváró, lemezekkel zenékkel méllyel magassal fröccsel. És hallal, a budahegyi Halkakas halbisztró kedves közreműködésével.

A nyár egyebek mellett a futás évszaka is, hiszen ilyenkor az időjárás aligha jelenthet kifogást, amikor indokokat keresünk a lemondásra. Egy naplementével kísért kellemes esti kocogásnál nem is nagyon van jobb ebben az időszakban, ehhez ajánlunk három vérbeli futókört.

Az Ördög-orom a XII. kerületben a Farkas-völgy és az Irhás-árok között található, körülbelül 317 méter magasságban. A sziklás, meredek terület kétségtelenül a város egyik legkellemesebb kirándulóhelye, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Széchenyi-hegyre, a Sas-hegyre és a Tétényi-fennsíkra. A természetvédelmi területen egy új, 6 állomásos tanösvényt alakítottak ki nemrég. Kiránduláshoz ajánljuk vasárnapra.Júliustól minden vasárnap délután DJ Palotai válogat nektek a legjobb zenéiből a csodás dunai panoráma és a hűsítő italok mellé. A belépéshez mindössze egy ingyen karszalagot kell felraknod a bejáratnál.