A különböző termékek és szolgáltatások összeházasításából néha egészen különleges dolgok tudnak kisülni. A legújabb ilyen projekt a Bálna végében nyílt meg BeoPlay Budapest néven nemrég, és bármennyire is furcsán hangzik a fő profilja a specialty kávé, a prémium hangrendszerek, illetve az egyedi építésű motorok. Körbenéztünk.

A nemrég nyílt BeoPlayBudapest egy remek példa arra, hogy mi történik, amikor a specialty kávézás egyik úttörője, a My Little Melbourne a prémium kategóriás hangrendszerek és televíziók híres márkája a BANG & OLUFSEN, és az egyedi motorok építésével foglalkozó Route 42 összeáll, és Budapest egyik legszebb panorámájú épületében közös üzletet nyit.

A bolt kétségtelenül nagyon érdekes jelenség (ez a betévedő turisták arcán is jól látszik), hiszen csak nehezen lehet elképzelni három egymástól ennyire eltérő területen tevékenykedő céget, hogy egymás mellett, harmóniában működjenek.

Pedig a dolog lehetséges, sőt! Néhány perc után már szinte érthetetlen, hogy miért nem jött eddig meg az ember kedve egy filterkávé szürcsölgetése közben, ahhoz, hogy vásároljon egy hatalmas TV-t, amire majd büszkén gondol, miközben egy felújított HarleyDavidson Flathead 42-essel repeszt az országúton.

Az üzlet ötlete egyébként nem tudatos döntések eredménye, a márkák effajta összeházasítása véletlenül alakult így, de ez egyáltalán nem látszik a letisztult, mérsékelten elegáns berendezésű helyen, amely egyébként kiválóan alkalmas kerekasztal-beszélgetésekre, előadások szervezésére is.

Az átlagos budapestit viszont nem feltétlenül egy nagy TV, hanem elsősorban a kilátás és a kávé fogja idevonzani. Ez utóbbit látogatásunk alkalmával le is teszteltük, és hiánytalanul megtaláltuk a már jól ismert Melbourne-ös minőséget. Egy espresso 500 Ft, egy americano 550 Ft, egy nagy latte 800 Ft, egy cappuccino pedig 650 Ft.

Jó idő esetén egyébként különösen érdemes eljönni ide, mert a zöld terasz kiválóan alkalmas arra, hogy kikapcsolódjunk és kiszakadjunk kicsit a napi rutinból.
Beoplay Budapest   Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.Facebook