Egy aprócska, de annál izgalmasabb dzsúszbárra bukkantunk a Nádor utcában. A The Juiceline küldetése, hogy mindennap egészséges zöldség- és gyümölcslevekhez juttassa a belvárosban rohangálókat. A hidegen préselt levek kizárólag bioalapanyagokból, adalékok nélkül készülnek, és szinte nincs olyan probléma, amit egy dzsúsz ne tudna orvosolni – legyen szó másnaposságról vagy energiahiányról.

Az alig háromemberes üzlet elsőre talán nem is szúrna szemet, de a cégér és az alatta álldogáló, apró poharakból kóstolót kínálgató kedves személyzet annál inkább. És, ha már egyszer megkóstoltuk, a kíváncsiság biztosan becsalogat minket, hogy felmérjük a teljes kínálatot. Belépve minimalista fehér belső tér és három dzsúszokkal töltött hűtő fogad. A pult mögött legtöbbször a tulajdonos, Horváth Nicole áll, akihez bátran fordulhatunk bármilyen kérdéssel, akár életünkben először járunk ilyen helyen, akár megrögzött méregtelenítők vagyunk. A The Juiceline ugyanis több mint egy egyszerű lébár, az üzlet mögött komoly filozófia van, aminek a legfontosabb eleme, hogy az embereket színtiszta vitaminforráshoz juttassák. Ennek érdekében kizárólag bioalapanyagokkal dolgoznak, mindenféle adalék és tartósítószer nélkül, így az italok maximum 3–5 napig tarthatók el.

Az ízkombinációk sora szinte végtelen, és egészen meglepő párosításokat is találunk a hűtőben. Ilyen például a nagy népszerűségnek örvendő Black, ami aktív kókuszszénből, chiamagból, vaníliakivonatból és sárgadinnyéből készül. Kóstolhatunk még cold brewed kávés–házi mandulatejes verziót, de a zöldségimádók sem fognak csalódni, ugyanis a The Juiceline-ban készítenek kizárólag zöldségalapú dzsúszokat is. Az italok 250 ml-es (690 Ft-tól) és 500 ml-es (1190 Ft-tól, zöldséges/gyümölcsös verziók 1690 Ft-tól) verzióban vásárolhatók meg, vagy akár egy hatos pakkal is távozhatunk az üzletből, amit dizájnos papír szállítókosárkában kapunk. A kínálat értelemszerűen szezonálisan változik, de vannak állandó szereplők is.

A dzsúszok nagyon ötletesen a Pantone-színskála szerint vannak rendszerezve, így fantázianevek helyett számok különböztetik meg a közel húszféle italt. A vásárlók a szám- és színskála alapján választhatják ki a számukra legszimpatikusabbat, de extra infóként az összetevők mellett az adott ital jótékony hatásai és a tápértékadatok is szerepelnek a listán. A dizájn és a skála egyébként Kiss Miklós grafikus nevéhez köthető.

A mindössze 3 hónapja nyitott üzlet már most nagyon népszerű, ami valószínűleg a jól megválasztott lokációnak is köszönhető. Ha a Szabadság tér környéke valamiért kiesne a látóteretekből, akkor is hozzájuthattok a The Juiceline üdítőihez, mert hamarosan több belvárosi kávézóban is megtalálhatóak lesznek, és már tervezik a házhoz szállítást is.