A szombat ismét az Európa-bajnokság jegyében telik majd, de ha nem érint meg a futball vagy csak nem köt le négy napig, számos alternatívát kínálunk: partyktól piknikekig, a cappella fesztiváltól a szabadtéri jógaóráig. Akiknek pedig ez sem lenne elég, azok pedig megnézhetik Stanley Kubrick klasszikus sci-fijét vagy lazulhatnak a Vituki uszodában.

Csütörtök
Csütörtökön délután négytől kezdetét veszi az első Kolorádó fesztivál, a János-hegy egyik kevésbé ismert gerincének titkos tövében – ahol a cserkészek és a belpesti nyüzsgést kedvelők is megtalálhatják majd a számításukat. A nappali rekreációs programokat – túrázás, számháború, strandröplabda, madárlesfelvarró készítő kézimunkacsoport – éjszaka a legjobb magyar zenekarok (többek közt a Fran Palermo, a Camp Koala, a Dope Calypso és a Ricsárdgír) és a LÄRM csűr-kompatibilis elektronika váltja majd, de lesz Cinema Bizarre, Toldi Klub kocsma és számos egyéb meglepetés.Kiváncsi vagy, milyen íze lehet egy tisztán növényi alapanyagokból készült hamburgernek? Érdekel, hogyan lehet jól lakni egy vegán hot doggal?

Vagy csak simán ennél egy zöldséges-magvas egytálételt? A fent említett finomságokon kívül számos egyéb vegán, azaz tisztán növényi alapanyagokból készült ételt kóstolhatsz június 16-tól 19-ig, amikor is az Allee melletti sétálóutca szabadtéri gasztrofesztiválos forgataggá alakul a várossal, barátaiddal és veled.

Magyarország I. Vegán Food Festjén csak vegán és nyers vegán ételek szerepelnek a palettán, melyeket Magyarország legkedveltebb vegán és nyers vegán éttermei, ételbárjai, street fooderei és sütizői prezentálnak majd.Szavakat megjelenítő vízesés, tematikus séták, táborozás a Népszigeten, utcaszínház és koncertek – a június 16-19. tartó Dunapest fesztivál célja a Dunára irányítani a figyelmet. A folyót a közzéppontba helyező kezdeményezés ideje alatt meghallgathatjuk Beck Zolit egy szál gitárral, építhetünk saját csónakot vagy épp bulizhatunk Ludmilla szettjére az A38 Hajón – ráadásul mindezeket ingyenesen. Szóval nincs kifogás, gyerünk a folyópartra le!Balogh Dani a mexikói konyha szakavatott ismerője, erről az Iguanában és a W35-ben már megbizonyosodhattunk; most pedig új ételbárt indított, Revolúcion névvel. A menün akad rántott csemegeuborka, quesadilla, burrito, green chili és többek közt pozole (sertéshúsos mexikói raguleves, sok zöldséggel és fűszerrel) is, amiket mexikói üdítőkkel vagy kézműves sörökkel öblíthetünk le. Tökéletes a meccsek előtti alapozáshoz!PéntekA Bazilikától néhány lépésnyire, a Szent István téren nyitott meg az egykori Pékeryből átalakított Gelarto Bistro, ahol a már korábban is megszokott reggelik mellett igen ritkán látott ételkülönlegességeket kóstolhatunk. A hely nagy attrakciója a fogásokhoz tartozó különböző (nem édes) gourmet fagylaltválaszték, amilyet máshol nemigen kóstolhatunk a városban. A tesztünk után teljes bizonyosságban ki merjük jelenteni: bármelyik napszakban érdemes betérni.

A Bladerunnaz könnyed rollereknek, napstütötte liquid drum 'n' bassnek, a legjobb hazai DJ-knek és koktélakcióknak szentelt heti partysorozata, a Friday délután öttől ismét az A38 orrteraszán fűti majd a hangulatot és hangol rá a hétvégére. Ragadj meg egy jéghideg Mojitot vagy Long Island Ice Teát és táncold át magad az éjszakába.A Hangvető június 17. és 19. között már második alkalommal rendezi meg a Budapest A Cappella fesztivált, a Dunapest részeként. Grúz polifonikus férfikar, megénekelt zimbabwei történetek, finn folk hop és más izgalmas fellépők (többek közt az Alaverdi, a Tuuletar, a Vusa Mkhaya és a Jazzation) garantálják, hogy ez legyen az idei nyár legdallamosabb eseménye!

Létezik-e tökéletes világ? Ha a válasz igen, vajon magasan a felhők között vagy jóval közelebb, egymásban és önmagunkban keressük? A Mixdoor a közönséget utazásra invitálja az égből a földre, majd vissza a magasba, kültéri és beltéri helyszíneken halad át az előadás, ami szembeszáll majd a gravitációval és az út során egyre közelebb kerül majd mindenki egymáshoz. Két előadás, pénteken és szombaton.A Horhos az ambient és a folk határvidékein keresgél, természetből vett hangmintákkal, loopokkal, hosszan kitartott, ki tudja, hová tartó visszhangokkal, ezen az estén Győrffy Ákos József Attila-díjas költő verseivel.

Gondolatok és impulzusok találkoznak, járják át egymást a folyóparton.
Ha kihagynád a péntek esti éjszakai pörgést, ez a legjobb alternatíva.SzombatA város legmenőbb strandhelyszínének, a Napozónak idén a Muditayoga csapata sem tudott ellenállni, így idén nyáron hétvégénként Yoga Flow különkiadással készülnek. Ráadásul a belépő ára a jógaóra mellett tartalmazza az egész napos strandhasználatot is. Ha kipihennéd az előző napi partyt, vagy csak szeretnéd jól indítani a hétvégét, itt a helyed!A The Color Run egy olyan különleges színes futás, ahol a sport találkozik a vidámsággal. Kortól, fizikai adottságoktól függetlenül bárki részt vehet ezen a sporteseményen. Minden kilométernél más és más színfelhő borítja be a résztvevőket. A táv teljesítését követően a program koncertekkel zárul, ahol a befutók a saját színes poraik feldobálásával színezhetik tovább magukat és társaikat.Régóta a főváros legfinomabb halászlevei között tartják számon a Bock & KisBíróban készített paksi pontyhalászlét. E mellett friss pisztráng és branzino is lesz, valamint friss tengeri halak is, a teljes menü: paksi pontyhalászlé, szivárványos pisztráng, egészben sült branzino, parmezánnal besütött Fine de Claire osztriga, kecsege – abból a győri tenyészetből, ahonnan a Bocuse d'Or-on használt is származott. Azoknak a vendégeknek, akik a vízi herkentyűknél kiadósabb fogásra vágynak a KisBíró organikus körülmények között, szabadon tartott, 4 fogásos kecskegidát süt akár ebédre vagy vacsorára.Stanley Kubrick 1968-ban bemutatott filmje, a 2001: Űrodüsszeia túlnőtt mindazon, amit a sci-fi műfajában valaha moziban néző átélhetett. Monumentális képi kompozíciói, a végtelen űrbe száműzött ember félelmetes víziója, a benne felcsendülő klasszikus zeneművek és univerzális témái lényegében kijelölték a zsáner útját. Nem túlzás azt állítani, hogy e nélkül a film nélkül nem lenne Star Wars vagy Interstellar. Ezen az egy estén a Bem Moziban pedig újra levetítik, eredeti nyelven, magyar felirattal.

A hétvégén ismét Magyarország lesz az
Európa-bajnokság főszereplője: miután megvertük Ausztriát, szombaton Izlanddal csapunk majd össze. Ha te is egy szabadtéri helyen követnéd végig a meccset a többi szurkolóval és egy jéghideg sörrel együtt, érdemes megnézned a témában írt cikkünket.A Corvin Club szombaton Budapestre hozza az orosz deep-house hangzás egyik kulcsfiguráját, Izhevskit! Karrierje során bátyja, a hazánkban nagy népszerűségnek örvendő Andrey Pushkarev mellett is sikerült megteremtenie saját hangzása alapjait. Kellően koszos és körmönfont, ugyan akkor kellemesen utaztató szettjei hamar megával ragadnak, nehéz elhagyni a táncteret, ha fülbemászó ütemei elkapnak. Jelenleg a Lee Burridge nevéhez köthető All Day I Dream kiadót és csapatot erősíti, mindeközben a Shanti Moscow Radionál is tevékenykedik. Ezen az estén pedig Andrei Swipe aka Rewireddel karöltve visz majd magával mindenkit az orosz deep-house álomszerű világába.VasárnapBudapest sosem alszik; erre bizonyíték a Contra Mundum által életre hívott Afterhours-sorozat is, aminek keretében reggel hattól indul a Mogul Audios hangmasszázs. Ezúttal Po:ti, David Mole és Seldon húz majd rá még négy órát az Izhevski-féle utaztató deep house szettre, utána pedig a tetőteraszon folytatódik az őrület – egészen este nyolcig. Váltás ruhát tehát érdemes pakolni.Szauna, street food, hideg fröccs, frissen csapolt sör, termálvíz, medencék és persze zene reggeltől késő estig – címszavakban így foglalható össze a Pool&Beer. Egész napos ejtőzés a Vituki uszodában, a végtelen nyár és a gumikacsák jegyében, különleges DJ-különítménnyel: többek közt a The Kolinos Linczényi Márkó, a Bergi és Sirmo páros, valamint a LavaLavas Tolo is a pult mögé áll majd.

Az igazán jó dalok egy szál gitáron is felejthetetlenek. Ennek jegyében a Kopaszi-gáton, a BVA-öbölnél egész délután-este énekes dalszerzők lépnek majd fel: I Am Soyuz, aki ukulelével, gitárral, melodikával és omnichorddal kíséri majd magát, miközben eszeveszett hippiskedésről, mezítlábas szerelemről és álmodozós felhőkről énekel. Zanzinger, akinek stílusára épp úgy hatással volt a delta blues, mint a modern európai dalszerzői hagyomány. A 30Y frontember-énekese, Beck Zoltán, valamint a Stereochristból és a HAW-ból ismerős Makó Dávid, azaz The Devil's Trade. Emellett fellép majd még Petruska András, aki a magyar folklór motívumokat az angolszász rock, valamint a tánczene elemeivel ötvözi.Szedd össze a szomszédokat, hívd a cimbiket, mert újra piknikezhettek a Miutcánk.hu szervezésében – ezúttal a városligeti Királydombnál! Lesz Buda&Pest szomszédvetélkedő, játszóház, jóga, tartós élelmiszergyűjtés a Budapest Bike Maffia által a helyi rászorult családok részére és Strike Bike
Adományszerviz, Gibbon Slackline Hungary, valamint mulatság hajnalig.