Szórakozás
Itt nézz meccset Budapesten a foci Eb ideje alatt!
Fotó : Balkányi László / We Love Budapest
Itt nézz meccset Budapesten a foci Eb ideje alatt!

Az idei labdarúgó-Európa-bajnokság azért különleges nekünk magyaroknak, mert 44 év után végre nem csak a tévé előtt nézik a tornát a válogatott játékosaink. Így gyakorlatilag az összes budapesti vendéglátóhely szervez közös meccsnézést június 10-től, melyek közül most 14 helyet választottunk ki, méghozzá csupa szabadtérit. Hajrá, magyarok!

Kobuci Kert FogasHáz Akvárium Eb-terasz Dürer Kert Bálna Terasz Futball-sziget Belvárosi Foci Mozi Budapest Park Larus terasz Vasmacska terasz WestEnd tetőterasz Zsiráf Terasz Budapest PONTOON

Kobuci Kert

Fotó: Kobuci Kert Facebook-oldala
A 2009 nyara óta működő óbudai Kobuci Kertben, a Zichykastély belső udvarán történelmi környezetben szurkolhatsz nem csak a magyar válogatottnak, ugyanis az Európa-bajnokság valamennyi mérkőzést adják a Fő téren, LED-falas kivetítővel, ingyenes belépéssel. 

Részletek

Kobuci Kert

FogasHáz

Fotó: Az esemény Facebook-oldala
A hetedik kerületi elektronikus zenei centrumban egy hónapra a futball veszi át az irányítást: összesen két helyszínen várják a szurkolókat, egy épületen belül. A Fogas kertben és a Lieblingben két darab, frissen beszerzett óriáskivetítő javítja a felhasználói élményt a már meglévő egyéb HD-készülékek mellett. Italakciók és nyereményjátékok jelentik a pluszt. 

Részletek

FogasHáz

Akvárium Eb-terasz

Fotó: Bódis Krisztián / We Love Budapest
A lépcsőzetes elrendezésű, nyári szellő által hűtött terasz minden este stadionná változik. Hűsítő italok, Eb-menü, 2 óriási kivetítő és előzetesen lefoglalható asztalok szerepelnek a ‘miért az Akváriumban nézzük a meccset?’  kérdés érvei mellett. Annyit érdemes még tudni, hogy a 15 órától kezdődő mérkőzésekre nem vesznek fel foglalást, a helyek a terasz aktuális telítettségétől függően foglalhatóak el, ellenben a 18 órai találkozókra 3000 Ft/fő, a 21-esekre 5000 Ft/fő a díj. Valamennyi összeg lefogyasztható. 

Részletek

Akvárium Klub

Dürer Kert

Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Ha minden igaz, a Dürer Kertben csak a 18 órakor kezdődő meccsekre lehet beülni, ám ‘cserébe’ az óriás kivetítők előtt hagyományos és kézműves söröket, valamint Tatrateát lehet (többek között) kortyolni, a falatozáshoz balkáni grillételeket ajánlanak. A torna előrehaladtával az egy időben kezdődő mérkőzések közül a Dürer Kert vendégei választhatnak majd. 

Részletek

Dürer Kert

Bálna Terasz

Fotó: Bálna Terasz
A kellemes hangulatvilágítás nem csak a Szabadság híd miatt adott a város egyik viszonylag új, kedvenc teraszán. A fröccsözéshez ideális helyszínen csodálatos panoráma vár, no meg az Európa-bajnokság alatt az elmaradhatatlan óriásvásznak. 

Részletek

Bálna Terasz

Futball-sziget

Ha Magyarország legnagyobb kivetítőjével rendelkező helyén szurkolnál, akkor a Futballszigeten érdemes kikötnöd.​ A margitszigeti programsorozat​ ​a több mint 7000 fő befogadóképességű atlétikai centrumban lesz, ahol 144 négyzetméteres óriáskivetítővel,  food truckokkal, gasztrosétánnyal, hatalmas sörválasztékkal, chill zónával, csocsóval, teqballal, dekázó– és 11-es rúgó versennyel, poolballal készülnek a szervezők.

Részletek

Margitsziget

Belvárosi Foci Mozi

Jó ideje hagyomány már, hogy kétévente, az aktuális futball világversenyre benépesül a Szabadság téri füves terület, ahol sörpadokon ülve vagy fűben figyelik a szurkolók az eseményeket a Belvárosi Foci Moziban. A fesztivál hangulatú meccsnézős bulin 28 négyzetméteres kivetítő elé gyűlnek össze az emberek. Idei újdonságként a Foci Mozi a Tüskecsarnoknál is vetíti a meccseket.

Részletek

Szabadság tér

Budapest Park

Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye sem marad ki a jóból, a Budapest Park Sportkertjében 15 négyzetméteres képernyővel, sörpadokkal és csocsóval járulnak hozzá az Eb-hez. A belépés a Sportkertbe 21.00-ig ingyenes, utána 500 forintért engednek át a kapun. Ha a meccsek alatt a Parkban épp zenei rendezvény zajlik, akkor a koncertek csak koncertjeggyel látogathatóak.

Részletek

Budapest Park

Larus terasz

Fotó: Larus Étterem
A Sirály Sétányon, a MOM Kulturális Központ mellett található Larus Étterem is évek óta rendszeres résztvevője a futball világeseményeknek. Várvizi Péter séf street food ételekkel készül az éhes vendégeknek, akik maximum 80-an lehetnek egyszerre a teraszon, viszont a környéken ingyen parkolhatnak. 

Részletek

Larus Étterem

Vasmacska terasz

Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Hogy miért érdemes a 22. kerületbe elbattyogni, ha nem ott laksz? Azért, mert a Vasmacska teraszon nemzetspecifikus ételeket raknak az asztalra az Európa-bajnokság ideje alatt, plusz egyéb italakciókkal és nyereményjátékokkal csábítanak oda. Jó hír a gyerekkel érkező apukáknak, hogy a meccsek iránt még nem érdeklődő ifjú utódot le lehet pakolni a szomszédos játszótérre. 

Cím: 1222 Budapest, Fékező u. 1.
Részletek

WestEnd tetőterasz

Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Metropol szurkolói terasz névre hallgat idén egy hónapig a WestEnd tetőkertje. A magasban 6×4-es óriáskivetítővel, hagyományos és francia ízekkel, hamburgerekkel, salátákkal, édességekkel, sörkínálattal, ingyenes programokkal és Priskin-gólok esetén igazi tomboló stadionhangulattal várnak. A nyitómérkőzés előtt ingyenes szurkolói arcfestéssel, tangóharmonika bemutatóval és kán-kán táncosokkal izzítják a hangulatot. 

Zsiráf

Fotó: Zsiráf
Új hely nyílik ebben a hónapban az Eiffeltéren, Zsiráf néven. A Nyugati pályaudvar szomszédságában a kiváló sörök jelentik az alapot, a torna idejére pedig egy 30 négyzetméteres LED-fal vonzza majd be az embereket. 

Cím: 1062 Budapest, Teréz körút 53. 
Részletek

Terasz Budapest

Fotó: Terasz
Egy hely, ahol ledobhatod magad és megpihenhetsz a nagyváros forgatagától, ahol a kellemes napsütésben élvezheted a házi fagyi különlegességeket és persze 12 négyzetméteres LED-falon gyönyörködhetsz Fiola Attila becsúszó szereléseiben. A meccsek szünetnapjain a Cervantes Intézettel közösen spanyol moziesteken tarthatsz focimentes napot. 

Részletek

Terasz
  • 1052 Budapest, Március 15. tér 2.

PONTOON

Fotó: Az esemény Facebook-oldala
A Duna-part egyik újonca természetesen minden meccset ad; a nappaliakat TV-n, az estieket nagy kijelzőn. A kilátás (Lánchíd, MTA, Gresham-palota) és persze az elmaradhatatlan sör, fröccs, buli kombó miatt érdemes lenézni oda. 

Részletek

PONTOON
  • 1051 Budapest, Id. Antall József rakpart 1.