Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró

Paprika- és zöldborsófagyi a Bazilika szomszédságában – Gelarto Bistro

A Bazilikától néhány lépésnyire, a Szent István téren nyitott meg az egykori Pékeryből átalakított Gelarto Bistro, ahol a már korábban is megszokott reggelik mellett igen ritkán látott ételkülönlegességeket kóstolhatunk. A hely nagy attrakciója a fogásokhoz tartozó különböző (nem édes) gourmet fagylaltválaszték, amilyet máshol nem igen kóstolhatunk a városban. Leteszteltük.

A környékének egyik legszerethetőbb helye volt a Pékery, ahol pékárukat, szendvicseket, sütiket és reggeliket kérhettünk egész nap. Rossz hír, hogy mivel a hely „pékség" név alatt egy szabályozás miatt nem volt fenntartható, a félig előre sütött áruval pedig nem tudtak azonosulni, ezért a megszokott formájában megszűnt létezni, a jó hír pedig, hogy Gelarto Bistro (a kistestvére) néven, átalakulva továbbra is működik, és az eddiginél jóval izgalmasabb fogásokat tartogat.

A hely specialitását nehéz lenne nevén nevezni, ugyanis itt inkább ízkombinációkról beszélhetünk: az egész az ízek játéka, amely egy érdekesfogásból és egy hozzá tartozó fagyiból áll. De a dolog legérdekesebb része az utóbbi. A palettán a következők találhatóak: kuszkusz, zöldség chutney, friss zöldséggel, liofilizált paprikával, hozzá pedig paprikafagyi (850 Ft); saláta, narancsfalevéllel, passió ecettel, lazacfagyi (750 Ft); búzagyöngy tejszínes vargányával, zöldségmousse, liofilizált zöldborsó, főtt tojás, pesztójégrém (850 Ft); puy lencse curryvel, parmezánfagyival, zöldségmousse liofilizált zöldborsóval, főtt tojással, mentás zöldborsófagyival (850 Ft); saláta pirított dióval, kecskesajttal, céklafagyival (750 Ft).

Természetesen bármelyik fogáshoz választhatjuk bármelyik fagyit, ezek csak a javaslatok, amiket egyébként érdemes megfogadni. Nekünk a paprikafagyi ízlett a legjobban, másodikként futott be a céklafagyi, harmadikként pedig a zöldborsó. Ezek akár önmagukban is megállnák a helyüket.

A fogások természetesen nem számítanak teljes értékű ebédnek, de egy rágcsálnivalónál jóval többet adnak, így fogyasztásukat baráti beszélgetésekhez, randik alkalmával ajánljuk.

A különleges fagyiélmény mellett megtartották a reggeliket:

változatlanul van croissant, rántotta, tükörtojás, omlett, panini, illetve müzli, ezek ára pedig 500-2000 Ft között mozog.

A legnagyobb kihívás számukra jelenleg az, hogy megismertessék a budapesti (és az ideutazó) közönséggel az újszerű ételeket, és megteremtsék a hozzájuk feltétlenül szükséges nyitottságot. Ehhez mindössze egy kóstoló szükséges.Gelarto BistroCím: 1051 Budapest, Sas utca 11.


Facebook

Hasonló tartalmak

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Neked ajánlott

A