Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Szabadidő

Brain Bar Budapest: ezeket az előadókat ne hagyd ki idén

Kelet-Közép-Európa legnagyobb inspirációs fesztiválján a résztvevők közösen gondolkodnak a jövőnket alakító, technológia által vezérelt változásokról. Idén Chris Hadfield, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnoka is a június 2-4-ig tartó Brain Bar Budapest vendége lesz.

A témák között szerepel a Föld és a világűr, a robotok és a kreativitás, a természetes és a mesterséges intelligencia, a gazdaság és a biológia, a tudás és az információ, a háborúk és a videojátékok kapcsolata, valamint Magyarország és Európa jövőképessége.

A nulladik napon szólal fel a világ egyik legismertebb reklámguruja, Martin Sorrell. A 71 éves szakember a világszerte 2400 irodát működtető, 5 milliárd font piaci értékű Wire and Plastic Products marketingvállalat igazgatója. Sorrell például azzal vált ismertté, hogy már 1996-ban megírta, hogyan formálhatja át a marketingszakmát az internet.

Érdemes lesz TimHarford, világhírű brit közgazdász és bestseller szerző előadásra is ellátogatni. A népszerű író egyik legismertebb művében, Az oknyomozó közgazdászban arról értekezik, hogyan virágoztathatjuk fel – vagy tehetjük tönkre – egy ország gazdaságát. A könyvben 15 tematikus, egy-egy problémakört feldolgozó fejezeten át segít laikus partnerének megérteni a makrogazdasági folyamatokat. Rá a fesztivál második napjáig kell várni, amikor az Akvárium Klubban áll színpadra.

A fesztivál vendégei közt köszönthetjük Chris Hadfieldet, a világ kedvenc asztronautáját, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnokát. Róla többek között azt érdemes tudni, hogy elsőként koncertezett az űrben, feltette a internetre az űrvécé hangját, egyszer magyar nyelven írt bejegyzést a Twitteren (könyvének magyar megjelenéséről), lefotózta odaföntről a Balatont és Budapestet is, illetve megtörtént, hogy bicskával jutott be az űrállomásra. Az első űrsétát tett kanadait június 3-án lehet látni és hallani a Szent István téren.

Rajtuk kívül rengeteg érdekes személyiség áll majd színpadra, ilyen SantieriKoivisto, Minecraft for Education oktatási eszköz megalkotója, VirginiaPostrel kaliforniai filozófus, FürjesBalázs kormánybiztos, Budapest olimpiai pályázatának megálmodója, ViktoriaKrakovna, a Future of Life Institute alapítója, Grover Norquist, az amerikai Republikánus Párt fenegyereke vagy BesenyeiPéter műrepülő világkupagyőztes.Az eseményre a szervezők a tavalyi évhez hasonlóan, limitált mennyiségben idén is ingyenes belépést biztosítanak diákok és tanárok számára.

Hasonló tartalmak

Szponzorált

Hogy ne váljunk prédává? – Mutatjuk, miként lehet biztonságban internetezni, vezeték nélkül!

?>

Pár percet igénylő beállításokat ajánlunk, ami megóvhatja a fájdalmas tapasztalatoktól a Wi-Fire csatlakozókat.

Szponzorált

Lepd meg magad vagy valakit egy élményajándékkal! – 6 szabadulószoba

?>

Ha egy jó élményajándékot választanátok az ünnepekre, szülinapra, csapatépítő programot kerestek, akkor ezt a 6 szabadulószobát ajánljuk.

Karácsony és advent saját kézzel – Workshopok az ünnepre készüléshez

?>

Lassuljunk le kicsit, és készüljünk az ünnepre szuper karácsonyi workshopokkal, az adventi koszorútól a karácsonyfadíszen át a szaloncukorig!

Szponzorált

Ünneplőbe öltözik a főváros – A Budapesti Karácsonyi Vásár mellett jégpályával vár a Városháza Téli Élménypark!

?>

November 24-én megnyitja kapuit a főváros téli ünnepe, a Budapesti Karácsonyi Vásár és a Városháza Téli Élménypark.

Neked ajánlott

A