A hónap eddigi legerősebb szombati programkínálatával érkezik a május, és nem csak azért, mert ez az első szombat ebben a hónapban. És akkor a vasárnapot még nem is említettük.

Csütörtök
Kapcsolj turbó fokozatra a Gumball 3000-rel, amely a világ legfényűzőbb és leghírhedtebb illegális versenye. 2006 után újra Budapesten, a Szent István téren köszöntheted a Ferrarikat, a Porschékat és a Lamborghiniket.Körülbelül egy éve indult útnak a School Bus, az amerikai stílusú mozgóbüfé, amely az ideje nagy részében a MOME kampuszán parkol. A helyen a klasszikus amerikai street foodokat, többek között hamburgert, szendvicset, tortillát ehetünk, de akkor is ideális helyszín, ha egy nyugodt kávézásra vagy koccintásra vágyunk.

Egyedülálló vetítésre számíthatsz csütörtökön: az animekészítés legnagyobb költségvetésből gyártott alkotását nézheted meg a Corvin moziban.

A látványvilágon és a különleges filmzenén túl maga a történet is annyira sokrétű és komplex, hogy a filozófus és kognitív tudós vendégektől bőven lesz mit kérdezni a Páncélba zárt szellem vetítése után.Három remek koncertet hallhatsz a háromnapos Jazztavasz Fesztiválon. Két estén a mai amerikai jazz élvonalába tartozó előadókkal találkozhatsz, de a Müpa színpadára lép a svéd jazzélet egy különlegesen érdekes alakja is.
Péntek

Május 6. és 8. között izgalmas megmozdulásokra lehet számítani a Bartók Béla úton,

Az ELEVEN Tavasz fő fogása idén Portugália lesz, és minden, ami ehhez az Ibériai-félszigeti országhoz kapcsolódik. Részt vehetsz a témában például borkóstolón, építészeti filmvetítésen, beszélgetéseken, irodalmi esten, sőt, a Keletben portugál novellát is felszolgálnak.

A téli-tavaszi tesztidőszakot követően a harmadik Cake Shop nyitott meg, ezúttal Óbudán, a Bécsi úton. A már jól ismert "cukrászdaláncolat" Kolosy téri variánsa a másik két hely megszokott otthonülős/hazaérkezős hangulatát hozza, plusz még egyéb meglepetéseket is.Kiemelt rozépaletta, gyöngyöző- és habzóborok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket a Rosalia Fesztiválon. A több mint 50 borász borai mellett streetfoodokat is lehet kóstolni. A Jazzy Színpadon pedig minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztat, vasárnap pedig gyerekprogramok lesznek.

A hétvégi Food Truck Show elsődleges célja, hogy egy időben egy helyen mutassa be a jelenleg hazánkban elérhető vendéglátó járműveket.

A rendezvényen keresztül próbálják bemutatni, merre halad a mozgóvendéglátás manapság.Idén is ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, rendőrségi és katasztrófavédelmi bemutatókkal, civil udvarral és gasztronómiai különlegességekkel készülnek a szervezők május 7-én, ÓbudaNapján és annak előestéjén.

Május első hétvégéjén sokak nagy favoritja, Guy Gerber érkezik Budapestre a HI!Fly és a Corvin Club közös szervezésében. Azt mondják, fellépései sosem tartoznak a könnyen feledhető partik közzé.SzombatA Női KézilabdaBajnokokLigája négyesdöntője a hétvége legkomolyabb sporteseménye Budapesten. A program május 7-én a Papp László Budapest Sportarénában a két elődöntővel kezdődik majd (közte a Győrével), melyet másnap a bronzmérkőzés, valamint a döntő követ.

Szombaton a Kazinczyutca megtelik élettel, zenével, kizöldül és mosolyog. A már szokásosnak mondható tavaszi utcafesztiválon szinte mindegyik Kazinczy utcai vendéglátóhely készül valami programmal, kóstolnivalóval, zenével vagy játékkal.Május 7-én, ha az idő is úgy akarja, indul a Lick the Click! Sunburst hatodik esztendeje.

A szervezők nem ígérhetnek mást, mint koktéligenlő zenéket, mosolygós szetteket.

Mesterséges tengerparttal, hideg italokkal és egész napos bulival vár a belvárostól egy kőhajításnyira a Pool & Beer, az idényben előszörmájus 7-én.Az év egyik legnagyobb sportfesztiválján hat magyar egyetem profi evezős csapata és a két nagy múltú egyetem, az Oxford és a Cambridge sportolói sorakoznak fel a nagy Dunán, miközben a magyar felsőoktatás krémje tizenöt csapattal áll rajthoz az amatőr sárkányhajós futamokon a Dunai Regattán május 7-én.

A hétvégén ismét Stylewalker Day&Night.
Az V. kerületi magyar tervező üzletek félévente jelentkező eseménye kulturális, művészeti programokkal és kedvezményekkel várja azokat, akik közelebbről is megismerkednének a hazai designerek és iparművészek munkáival.Pörgős szoknyák, álló gallérok és rengeteg hajlakk. A KIOSK harmadik nappali születésnapi partyján egészen az ötvenes évekig rockizhatod vissza magad.

Tűzd fel a hajat, tedd a fésűt a hátsó zsebedbe és irány a Március 15. térVasárnap
Egyre melegszik az idő, egyre hosszabbak a nappalok és egyre jobban várja már mindenki, hogy végre ismét bevehesse a gyepet a pokrócokkal. Porold le a piknikkosarakat és hívd meg a szomszédokat, rokonokat, régi és új cimbiket, kutyákat-macskákat, mert május 8-án hivatalosan is újra itt a piknikszezon.

Az áprilisi WAMP-ot ugyan elfújta a szeszélyes időjárás, de most itt az idő, hogy most vasárnap Budapest legnyüzsgőbb közterén, az Erzsébet téren szabadon találkozhass kedvenc tervezőiddel!

Május 8-a ebben az évben is a magyar kézműves fagylalt napja lesz, ami azt jelenti, hogy ezen a napon országszerte féláron fagyizhattok rengeteg helyen.A Magyarország EU-csatlakozásának 12. évfordulójára szervezett uniós futást harmadik alkalommal rendezik meg ezen a vasárnapon.
Az évek számával a táv is nő, idén a verseny 12 km-es lesz.

A futóversenyre a nevezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.A Magyar Képregény Szövetség 12. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét május 8-án.

Az esemény a képregény minden területét egyesíti:

vásár, szakmai és szórakoztató programok, vetítések, játékok, képregényes rögtönzések.