Szombat Éva fotóin azokat a boldogsághoz kapcsolódó pillanatokat próbálta megörökíteni, melyek a hétköznapi ember életéhez szorosan hozzátartoznak.

A Vice külföldi online magazin is felfigyelt Szombat Éva munkásságára, és egy interjút közölt a magyar fotográfussal az oldalon. Szombat Éva szerint Magyarországról még mindig sokan gondolják azt, hogy egy depresszív, rosszkedvű nemzet. Éva ezt az előítéletet próbálja megcáfolni képeivel, és azokra a dolgokra fókuszál, melyek a boldogságot mutatják meg, annak bármilyen formájában.

Korábbi munkája egy gyakorlati útmutató volt a boldogsághoz, a mostani projektjében, a Practitioners-ben pedig olyan embereket mutat be, akiket azokkal a dolgokkal ábrázol, amelyek boldoggá teszi őket, akad fotóalanya a békamániástól kezdve a léggömbökért rajongóig, a nemváltoztató műtéten át a szintetizátorgyűjtőig. Könyve 5 fejezetből áll: barátok, család, hobbi, háziállatok, önmegvalósítás és otthon.

Vannak olyan szereplői a fényképeknek, akiket szájhagyomány útján talált meg, és akik súlyos traumákon vannak már túl. Mária például akkor kezdte el gyűjteni a békákat, mikor megtudta, hogy rákos. A családjától és a barátaitól sok békát kapott, mert tudták, hogy szereti. Elmondása szerint ez a hobbi segített neki, hogy túlélje a betegséget.

Erikával egy rendezvényen találkozott, róla kiderült, elvesztette egyik gyerekét, ezért próbálta másik kislányát lufival felvidítani, majd később ez lett a szenvedélye. Éva úgy látja, azok az emberek, akik már átéltek hasonlóan megrázó élethelyzeteket, azok jobban értékelik az életet, és törekednek arra, hogy boldogok legyenek.

Pár fotó Éva barátait ábrázolja, az egyik Zoli, aki egy szállodában dolgozik, egyébként pedig DJ és zenerajongó, emiatt gyűjti a szintetizátorokat, valamint az a hobbija, hogy a saját arcát helyezi rá lemezborítókra.