Egykor a Liszt Ferenc tér mellett a Ráday utca képviselte a kiülős vonalat Budapesten, a bulinegyed fejlődése és a 4-es metró építési munkálatai azonban nem tettek jót a környéknek. A feltámadás első komolyabb jele lehet az utca egyik legendás éttermének a Pink Cadillacnek a teljes megújulása, ahol olasz ételeket, magyaros fogásokat, hamburgert és steaket ehetünk ezentúl, de beülhetünk néhány italra, egy ebédmenüre vagy egy nagyobb baráti ünneplésre is a szörfdeszkák közé. Kipróbáltuk. 

A kivételes építészeti tulajdonságokkal bíró, hangulatos Rádayutca sajnos az elmúlt években a kevésbé népszerű környékek közé tartozott a turisták, illetve a helyiek körében egyaránt, azonban mindenki érzi, hogy a jelenleginél sokkal jobb sorsra érdemes. A nagy változásra talán nem is kell annyit várni, és ennek szimbóluma épp az egyik legendás vendéglátóipari egységének, a közel 20 éves PinkCadillacnek a megújulása lehet.

A Pink Cadillac California szörfdeszkáival és pálmafás témáival szeretne új hangulatot csempészni Budapestre. Szerencsére az új enteriőrben is helyett kapott a klasszikus rózsaszínCadillac, amely ezentúl a pult fölött látható.

A már-már kultikusnak számító hely a megújulás ellenére nem kíván szakítani teljesen a régi hagyományokkal, így a jól megszokott étlapot néhány kisebb-nagyobb módosítással igyekeztek azért megtartani, amely jó hír azoknak, akik eddig törzsvendégek voltak. Emellett az új vendégek “ideszoktatása” is fontos szempont, ezért jó pár újragondolt fogás is szerepel a választékban, és felkerült a menüre a hamburger is.

A hely egyik legszimpatikusabb tulajdonsága a szerénysége: saját bevallása szerint nem akar majd a város népszerű éttermeivel élet-halál harcot vívni, azt viszont megígéri, hogy jó áron, jó minőséget biztosít majd a lehető legjobb alapanyagok felhasználásával. Ennek egyik bizonyítéka péládul a steak, amelynek árát akkor is megpróbálják 4000 Ft alatt tartani, ha sokak szerint ez nem lehetséges.

Mi előételként pizzakenyérből sütött pogácsát, csilis-gyömbéres-asztalt paradicsomos rukkolasalátával érkező hátszínszeleteket (2850 Ft), majd Kalifornia pizzát (2390 Ft), A’ll Arrabiatát (1590 Ft), illetve laskagombás zöldségágyon, zöldborsmártással érkező bélszin steaket (3690 Ft) kóstoltunk.

Desszertek közül az áfonyás sajttortára (850 Ft) esett a választás. Az ételek ízletesek, jó minőségűek voltak, az viszont még érezhető volt, hogy még nem állt össze minden teljesen, de ez csak idő kérdése.

A PinkCadillacCalifornia eg yjó indok, hogy a helyiek visszaszokjanak erre a környékre, akár evésről, akár ivásról van szó. A hely szeretné bevezetni a gyerekbarát szobát is, amit a hátsó bárki számára lefoglalható különteremben rendeznének be vasárnaponként, hogy kedvezzenek a családosoknak is.
Pink Cadillac CaliforniaCím: 1092 Budapest, Ráday utca 22.


Facebook