A február 20-i hétvégére ötven kiállító több mint kétszáz termékkel készül, szombaton ugyanis elkezdődik az idei KávéBár Bazár a Corinthia Hotel Budapestben. Lesznek például csúcsminőségű, speciality teák és kávék, francia párlatok, méthode traditonnelle eljárással készülő pezsgők és prémium forró csokoládék. De aki éppen barista világbajnokoktól szeretne kávéízlelést tanulni, szintén jó helyen lesz a nagykörúti hotelben. Az ételekről olyan kiállítók gondoskodnak, mint például a Sarki Fűszeres.

Néhány éve még kevesen tudták, hogy mivel foglalkozik valójában egy barista vagy egy sommelier, és a mixerek is inkább hangulatfelelősök voltak a pult mögött, mintsem az ízkísérletezés mesterei. Mára mindez változóban van, és ebbe az új, izgalmas felállásba lehet most hétvégén bepillantani a KávéBár Bazáron.

Az eseményen szakmai fortélyokat tárnak majd fel különféle témájú előadásokon, kiderül, mit keres az indukciós lap és a fűszerarzenál a pulton, hogyan kell profi módon kóstolni egy bort vagy párlatot, és barista világbajnokok avatnak be a kávéízlelés és a pörkölési módok különbségeibe. Bemutatkoznak mikropörkölő vállalkozások és persze nagynevű márkákkal is találkozhatunk.

Komoly választékkal érkezik többek között a Kávétársaság, standdal és előadással készül a , a hazai mikropörkölők vonalát erősíti a Beyond Within Coffee Roasters - Budapest a csapatával, és professzionális kiegészítő eszközöket is bemutatnak majd. De nem csak a kávé körül forog majd minden, a kóstolófalatokkal száll ringbe az éhségünk ellen, de kortyolhatunk Bubee-t és TEAVOLUTION speciality teákat is. Továbbá, az ország több pontjáról érkeznek borászok, így például balatoni, etyeki, de még alföldi borokat és párlatokat is kóstolhatunk.

Ráadásul a két nap során három országos bajnokságot is végigdrukkolhatunk: a baristák szombaton a Cup Tasting, vasárnap pedig a Latte Art versenyen mérkőznek meg, a nyertesek pedig tavasszal a Sanghajban zajló világbajnokságon képviselik hazánkat. A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság szintén vasárnap zajlik, a klasszikus és flair kategória nyertesei 2016-ban Tokióba utaznak a világbajnokságra. De hogy még tovább fokozzunk a versenyszellemet; a sommelier-ek is ringbe szállnak majd egymással.

Jegyet érdemes elővételben vásárolni, ami a programokon, előadásokon való részvétel mellett korlátlan kávékóstolást biztosít, valamint párlatok, koktélok és borok tételes, ingyenes kóstolását délelőtt tíztől este hét óráig. A napi belépő 3800 forintba kerül a helyszínen, az elővételes jegyek (napijegy 3000 Ft, kétnapi jegy 5500 Ft, napi páros jegy 2 fő részére 5500 Ft) budapesti partnerpontokon vásárolhatók és online is megrendelhetők.

Bővebb információt az esemény Facebook-oldalán is találtok.

NYEREMÉNYJÁTÉK 3 db napi páros jegyet sorsolunk ki azok között, akik péntek (02.19.) délig helyesen válaszolnak a következő kérdésre: Milyen kategóriában lesznek kávés bajnokságok a rendezvényen?

A választ a cikk alá várjuk, kommentben.