Kávéfronton még mindig nem teljesedett ki a város. Ezt mutatja legalábbis, hogy ismét nyílt egy új hely a Múzeum körúton, Budapest Baristas néven. A hely minden olyan elvárásnak eleget tesz, ami egy specialty kávézóval kapcsolatban felmerülhet - világosbarna faelemek, fehér falak, minimál logo és egy La Marzocco gép - viszont emberfeletti szuperképességekről nem tesz tanúbizonyságot, ha nem számítjuk a tökéletes lokációt. Az egyszerűsége ellenére azonban a hely szimpatikus, és bármikor jó választás,ha az ember épp erre jár.

Korábban antikvárium működött abban a helyiségben, ahol néhány napja megnyitott a város legújabb kávézója, a Budapest Baristas. A specialtykávézó nagyjából ugyanazt hozza, mint a többi hasonló egység,

Érthetetlen egyébként, hogy miért nem nyílnak gyakrabban vendéglátóipari egységek és üzletek a város ezen részén: a körúton széles a járda, szépek az épületek, vannak fák, és a nap is folyton besüt. Kívánni sem lehetne ennél jobb lokációt egy vállalkozáshoz. A Baristas ablakai mögül 4D-minőségben nézhetjük az ELTE bölcsészkara körül nyüzsgő életet, ami ilyenkor a tavaszi nekivetkőzések alkalmával különösen jó móka.

Mi egy espresso és egy americano társaságában nézelődtünk, mindkettő rendben volt. A kávék a Casino Mocca és a La Marzocco hozzájárulásával készülnek képzett baristák munkájának beleadásával, a minőség így pedig garantált. Ami nagyon tetszett, hogy az asztalon kint volt a cukor, tehát nem próbálnak rávenni senkit arra, hogy a kávé csak önmagában jó. Vizet külön nem adtak, de aztán rájöttünk, hogy ki van rakva a pultra, tehát annyit iszik mindenki, amennyit csak szeretne, nem is kell külön kérni.

A kávék mellett sütikkel és egyéb különlegességekkel is találkoztunk: az ötletpalettán tápiókából készült puding, házi készítésű csokitorta, valamint tej-, tojás-, glutén és cukormentes bounty puding, amelyek közül egyik sem árt, ha az ember egy kicsit relaxálni akar.

Az viszont gyanús, hogy nem lesz az egyetemisták törzshelye, mert a kávék ugyan nem extrém drágák, de egy americano például 600 Ft-ba kerül, amit a környéken sok helyen ennek feléért is meg lehet szerezni, bár tény, hogy a minőség mércéje itt egy kicsit magasabbra van téve.