Érdemes egy pillantást és legalább néhány kattintást vetned a Terasz Budapest 2015 pályázatának indulóira, ugyanis ebben az évben 5 szerencsés szavazó 10 000 forint értékű hellopay kártyát nyer az online voksoláson. 

Szeptember 14., déli 12 óráig szavazhatsz az általad legszebbnek tartott fővárosi teraszra a pályázat hivatalos oldalán. A felhozatal már most elég komolynak látszik, hiszen dupla annyi budapesti hely jelentkezett, mint egy évvel ezelőtt. A pályázók között találjuk többek között a tavalyi nyertest, a Csendes Társ Winebar & Gardent, de persze akad bőven új versenyző is.Átböngészve a jelölteket, elég változatosnak tűnik a nevezett vendéglátóhelyek listája; akad köztük klasszikus rooftop, kávéház, étterem, de a GozsduUdvar ismert és kedvelt be- és kiülős helyei közül ugyancsak megtalálhatsz néhányat.

Mint ismeretes, az először tavaly kiírt pályázaton ebben az évben is egy öttagú szakmai zsűri, valamint a közönség választja ki a nyerteseket, méghozzá három kategóriában – terasz, kerthelyiség, pop-up –, a közönségszavazás első helyezettjének pedig a "TERASZ Budapest 2015 - Közönségdíj" elismerés jár.

A kategóriákban a zsűri (Szalay-Bobrovniczky Alexandra, F. Kovács Attila, Finta Sándor, Jókuti András, Széll Tamás) kiemelt figyelmet fordít a városképbe való illeszkedés kérdésére, a közösségi használatra, a minőségi bútorok használatára, az árnyékolókra, az innovatív, egyedi kialakításra, a biztonságra, a gyermekbarát megoldásokra, az akadálymentességre és a kerékpárok tárolási lehetőségeire is.A kategóriák közé idén újdonságként bekerült a pop-up, aminek köszönhetően megméretteti magát néhány nem klasszikus értelemben vett teraszos hely is, például a School Bus, a Budapest Bakering vagy a Street.Food.Startup.

A pályázat célja, hogy a teraszok és kerthelyiségek sokszínű palettáján ösztönözze az általános minőségi színvonal emelkedését, követendő példákat állítva irányt mutasson, és reflektorfénybe helyezzen olyan színvonalas vendéglátókat, amelyek megjelenése tovább javítja Budapest városképét, a főváros arculatát.

Egyébként a szavazáson nyerhető hellopay kártyával egyre több budapesti vendéglátó- és szórakozóhelyen, illetve fesztiválon fizethetsz úgy, hogy a feltöltött pénzed egész évben felhasználhatod és a kártya elvesztésével sem a teljes bankszámla keretedet kockáztatod. Ráadásul minél többet használod, annál boldogabb leszel a kapott kedvezményektől és ajándékoktól.