Romkocsmák, koncertek, DJ-partik és valami plusz – a válogatott sörkülönlegességek és a sörgyár életébe is betekintést nyújtó programok teszik igazán egyedivé a szezon utolsó nagy fesztiválját, az augusztus 29-i DreherFesztet. A remek zenei program mellett a „Csapold magad!” helyszínen a karakteredhez illő sörkülönlegességekből választva elsajátíthatod a tökéletes csapolás alapjait, amit tematikus fotófalak előtt meg is örökíthetsz, a Zsolnay porcelánnal díszített, patinás Főzőházba vezetett túrákon pedig betekintést nyerhetsz a sörgyár mindennapjaiba.

Új programmal bővül idén a DreherFeszt: a Csapold magad! nemcsak lehetőséget ad arra, hogy elsajátíthasd a tökéletes csapolás alapjait, hanem a csak sörkülönlegességeket felvonultató helyszínen már a választás is meghatározó! Ha kedveled a merész kalandokat, kipróbálhatod magad a kesernyés-citrusos DreherKalandor csapolása közben, választhatod a fűszeres DreherFelfedezőt, vagy ha viráglelkű ínyenc vagy, a bodzavirágos DreherFloral kerülhet a poharadba – s mindezt a sör és csaposa karakterének megfelelő, tematikus fotófalak előtt meg is lehet örökíteni.

„Fontosnak tartjuk, hogy a DreherFeszt ne csupán egy legyen a nyári fesztiválok sorában, hanem csak ezen az egyedülálló helyszínen, azaz a sörgyárban elérhető speciális élményt is nyújtson. Így például betekintést engedünk a sörgyártás kulisszatitkaiba a 20 percenként induló Főzőház-túrák során, hiszen a Zsolnay porcelánnal díszített, eredeti rézüstöket megőrző üzem az egyik büszkeségünk. Részt lehet majd venni a felelős alkoholfogyasztást népszerűsítő játékos programokon is, de olyan extra hatással is készülünk, mint az óriás silókra való fényvetítés" – emelte ki WilheimGábor, a Dreher Sörgyárak prémium márkacsoporti menedzsere.A programok mellett öt egyedi – Keverőpult, Kamion, Rocklap, Múzeum és Komlóterasz névre hallgató – romkocsmát alakítanak ki a 160 éves falak között, amelyek mindegyike utal a gyár történetére, életére, mindennapjaira. Ha pedig elfáradsz, megpihenhetsz a fantáziavilágot idéző Kingswood cidersarokban. 2015-ben a zenei felhozatalban ott szerepel a PASO Plays Covers, a Kaukázus, a MagashegyiUnderground és a Honeybeast, valamint olyan népszerű DJ-k fogják hajnalig mixelni a zenét, mint Beatman & Ludmilla, DJ Izil, Wondawulf és a Spanish Wax.

„Nagyon jó nyarunk volt, rengeteg fesztivál- és koncertfellépéssel, de nagyon is megtiszteltetésnek érezzük, hogy a DreherFeszt plakátjára rákerültünk! Minden helyszínnek megvan a maga érdekessége és varázsa, jó lesz kicsit részletesebben betekinteni arra a színtérre, ahol az az ital készül, ami olyan sok embert összehoz. Ráadásul én is és a billentyűsünk, Kővágó Zsolt is a Kőbányai Zenei Stúdióban tanultunk korábban, így tényleg olyan érzés, mintha hazamennénk” – mondta Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője. Mint megtudtuk, az ismert Honeybeast-slágerek (Egyedül, A legnagyobb hős, Portugál, Parazita, Maradok) mellett vadonatúj dalokra is számíthatunk a DreherFeszten a most készülő 3. nagylemez anyagából.„A szezon nálunk is nagyon sűrű volt, ott voltunk a legtöbb magyar fesztiválon, de turnéztunk külföldön is. A pörgős nyárnak méltó lezárása lesz a DreherFeszt, amelyre különleges műsorral készülünk: hazai és világslágereket játszunk majd jamaicai köntösben, Cseh Tamás, Rihanna, Amy Winehouse, Nancy Sinatra dalai szólalnak majd meg ska, reggae vagy rocksteady verziókban. Ezek mellett olyan népszerű filmek és sorozatok főcímdalai is karibi lüktetést kapnak, mint a Ponyvaregény vagy a Trónok harca, sőt, korábban egyáltalán nem játszott, ezen az estén debütáló feldolgozások is lesznek. A színpadon vendégünk lesz Kiss Erzsi, Koszi Janka és Szélinger Anna, azaz CéAnne is" – emelte ki KRSA, a PASOPlays Covers frontembere.

Hozzátette: mindig pluszt ad a koncert hangulatához egy különleges helyszín, a sörgyár miliője pedig már tavaly is remek volt, de most még jobban várják az eseményt. „Ezt túlzás nélkül állíthatjuk, hiszen idén részt vehettünk a fesztivál söreinek kiválasztásában, és nagy izgalom lesz számunkra, hogy a közönség hogy fogadja majd az általunk választott típust, a karakteres Dreher Felfedezőt.”

Ez utóbbit egyébként hidegkomlózásos technikával állítják elő, csakúgy, mint a tavalyi sörgyárfesztivál és az idei sörpiac nagy kedvencét, a Dreher Hidegkomlóst. Ennek sikere inspirálta a Dreher Sörgyárakat arra, hogy 2015-ben meghirdesse a Nagy Íztesztet, amelynek során átadták a döntést a közönségnek: a fellépő zenekarok és kisorsolt rajongóik együtt választhatták ki a csak a DreherFesztre lefőzött sörkülönlegességeket. A Magashegyi Underground kedvence a nitrogénnel csapolt Dreher Bak lett, a Kaukázus csapat a bodzavirágos Dreher Floralra szavazott, míg a Honeybeast a szűretlen, pasztőrözetlen Dreher mellett tette le a voksát.

A belépőjegy 1500Ft, amely tartalmaz 3 darab 2 dl-es sörkóstolót is. A helyszínre – Dreher Sörgyárak, Budapest X., Jászberényi út 7–11. – az Örs vezér teréről rendszeres, ingyenesközvetlenbuszjárat közlekedik a fesztivál ideje alatt.Nyereményjáték!Páros belépőt (10 db-ot sorsolunk ki!) nyerhetsz a DreherFesztre mindössze egy kérdés helyes megválaszolásával:

Melyik az a négy sörkülönlegesség, amelyet a fellépő együttesek és rajongóik kiválasztottak a DreherFesztre a Nagy Ízteszten?

A válaszokat kommentben várjuk augusztus 28-ig. A nyerteseket Facebookon értesítjük, figyeljétek az Egyéb üzenet mappát is!