Mindössze néhány hónapig cövekelt kihasználatlanul a pesti bulinegyed egyik közismert épülete, a Kazinczy utcai trafóház. Az egykori Kockába augusztus második hétvégéjétől újra élet és vele együtt új világ költözik, méghozzá New Yorkot, közelebbről Brooklynt megidézve. 

Ahogy korábban megírtuk, nevével a BRKLYN arra a sokszínűségre, befogadó világnézetre és közegre reflektál, mely NewYork egyik legemblematikusabb negyedére jellemző. A Gozsdu környéke pedig megfelelő helyszín ahhoz, hogy a keleti part legismertebb városának pikáns és megragadó zónájából kapjunk egy szeletet.

A brooklyni életkép megalkotásához nyilvánvalóan szükség volt belső átalakításokra, bár a StudioArkitekter csapatának és Csap Viktor építésznek jelentősen meg volt kötve a keze a bent található hatalmas, acélszerkezetes lépcső miatt, melyet nem lehetett csak úgy kibontani a helyéről.

A nagy fehér tömb enteriőrje a bizonyos városrészben mostanság divatos indusztriál hatást követi. Teljesen azért nem ragadtak le a tervezők ebben a merev világban, hanem igyekeztek apró finomhangolásokkal változatosabbá tenni, feldobni a belső teret (meg a külsőt is, lásd: kifugázott fal). Ilyen a több helyen felbukkanó parafa, a – nem romkocsmásan levert – tégla, vagy a szintén módi fekete-fehér metrócsempe, és a sárgára mázolt bárszékek, melyek a hangulat oldására hivatottak, és amelyek kiegészülnek egy miskolci acélgyárból importált egyedi elemekkel.

A Kockával ellentétben a BRKLYNban jelentősebb szerephez jut a tetőn kialakított terasz, melyhez egyenes lépcső vezet fel – kicsit olyan modern mese érzése van a felfelé trappolásnak, mintha a torony tetején zárva tartott királylányt mennénk kiszabadítani. A földszinten is alakítottak ki fedetlen részt, aminek érdekessége, hogy egy gép segítségével a legnagyobb kánikulában akár 10 fokkal is képesek enyhíteni a terasz forróságát.

Nyilván egy "kis New York-ra" számít az ember, ha belép az épületbe és tényleg így van: az ottani metró jellegzetes zöld színe köszön vissza a lépcsőkön, továbbá a New York-i miliőt megidéző garázskapuk láttán akár azt is elhihetnénk, hogy bármikor szembe jöhet velünk valamelyik Jóbarát a hatból.

Az örök kérdés(ek) esetükben is felmerül(nek): hány embert tud még beszippantani Budapest? Van-e értelme egy újabb szórakozóhelynek a VII. kerületben? Mivel a fővárosban a világ metropolisaihoz képest lassabban nő a folyamatos vendégkör, ezért a BRKLYN nem az elkövetkezendő 2-3 évre, hanem jóval hosszabb távra tervez. Egy olyan teret szeretne létrehozni, amely amellett, hogy jóllakat és megitat, felveszi a budapesti kulturális fonalat. Fiatal zenészeket, képzőművészeket segít, tehát az élő zenés estek mellett kiállításoknak ad helyet - úgy kell ezt elképzelni, mintha Brooklynban lennél, ami Budapesttel van feltöltve.

Az ételeket illetően nem robban fel a meglepetésbomba, a koncepcióból eredően a streetfoodos dolgok viszik az étlapot. Nem feltétlenül az elcsépelt hamburgerekre és hot dogokra kell rögtön gondolni (holott ott figyelnek majd ők is), hanem barbeque-ra, steakre, kacsára és az amerikaiak által imádott édeskésebb vonalra (csirkés, fügés brie sajtos szendvics!) – a környék kínálatában nem találhatóak meg ezek az ételek, pláne ilyen ár-érték arányban. Az árak nem a szigorúan vett romkocsmás tételeket idézik majd, nagyjából középkategóriára lehet belőni.

Azt sem titkolják a tulajdonosok, hogy példaképként tekintenek a Szimplára abból a szempontból, hogy amikor egy turista megérkezik Budapestre, elfoglalja a szállását, lerakja a cuccait, máris pötyögi be a telefonjába a kedvelt romkocsma GPS-koordinátáit, hogy ott kortyolgassa a sörét és fotózza a számára megdöbbentő díszletű helyet. Szeretnék, ha idővel a Pestre érkező vendég első útja ide is vezetne.

Legtöbben a hip hop és annak vadhajtásihoz tartozó szubkultúrával azonosítják Brooklyn zenei világát és nem is járnak messze az igazságtól, bár napjainkban egyre nagyobb teret nyer kint az elektronikus zene is. Épp ezért a BRKLYN zenei palettája követi a tengerentúli trendeket; nagyrészt ebben a szcénában mozgó DJ-k tekernek majd a pult mögött. A szervezők tervei szerint lefednék a teljes brooklyni repertoárt, azaz jönnének olyan zenefelelősök, akik soult, funky-t vagy jazzt játszanak és nem csupán csütörtöktől szombatig, mert bulizni hétfőn, kedden és szerdán is lehet.