Szombaton november eddigi legizgalmasabb gasztrohétvégéje kezdődik; mindjárt három különböző kajás-italos fesztiválon lehet mulatni. Előtte és utána koncertek és bulik tömkelege kínál lehetőséget az elhajlásra. Nyugalomra vágyóknak meg mozi és vásár.

Csütörtök
Ismét Budapestre érkezik a Behance Portfolio Review Week mustrája. Az immáron már hatodik alkalommal megrendezett workshop során pályakezdő fotósok, grafikusok, webdizájnerek, forma- és divattervezők mutatkoznak be portfóliójukkal a meghívott szakmai ítészeinek és mélyen tisztelt publikumnak. A mentorok között találjuk Kuti Andrást és Horn Ádámot, a Kirowski UX-designereit, Simonfalvi Bencét, a Pos1t1on Kollektíva dizájnerét, Trunkó Bálint fotográfust és Kövesházi Dánielt, a Mito + haverok grafikusát, valamint José Simon art-directort.

Ezen az estén a független színházaké a főszerep: a két helyszínes minifesztiválon színészek (és nem csak színészek) zenélnek az A38 Hajón.
Komoly kísérleti produkciók nyújtanak kezet alkalmi bulizenekaroknak, fellép Péterfy Bori és Lovasi András, a patinás TÁP Színház, és még egy lemezbemutatóra is sor kerül:

HámoriGabriella itt adja először nagy színpadon új nagylemezének anyagát. Az első magyar színházi rockfeszt zárásaként pedig VajdaiVilmos DJ-zik egy igazi "zenekari süllyesztőpartin".A melodikus hardrock csapat, a D.A.D.
2012-ben járt először Magyarországon, aminek igen jó visszhangja felkeltette azoknak is az érdeklődését, akik kihagyták két éve a némileg humorral vegyített, jó hangulatú muzsikálást.

November 6-án ismét hazánkba látogatnak, hogy egy újabb, remekbe szabott show-val ajándékozzák meg a magyar közönséget! A helyszín nem más, mint a hangtechnikájáról is messze földön jó hírű Barba Negra Music Club lesz.

A Seholbár rendkívül egyszerű, íratlan szabályrendszer szerint működik: gyere le, legyél jó fej, érezd jól magad idelent a szörnyek között, és próbáld meg kizárni a valóságot.
Menj hát le, legyél jó fej, érezd jól magad odalent a szörnyek között, és próbáld meg kizárni a valóságot. Akár már ma.
Péntek

November 7-9.

között
ismét izgalmas ízkalandokat ígér a Hotel Gellért, a már megszokott Márton napi bor- és gasztrofesztiválján. A Gellért gasztronómiai rendezvényei korábban is kitűntek a bor- és libaételek egymást érő seregszemléinek sorából, ez már idén is szinte elvárás. Nem is fogunk csalódni, hisz túl azon, hogy ez alkalommal egy helyen végigkóstolhatjuk a legjelesebb konyhákat vivő vidéki szállodák ételeit, egy igazán különleges eddig még sehol nem tapasztalt gasztroélményt is kínál a Gellért.A budapesti Jégpalota ismét várja a világ legnagyobb szívű szurkolótáborát, hogy buzdítsa Rich Chernomaz szövetségi kapitány fiatal tehetségekkel felfrissített gárdáját. A Négy Nemzet Tornán három nap alatt három mérkőzést játszik a magyar jégkorong-válogatott: Dél-Korea, Lengyelország és Olaszország az ellenfelek.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ha hétfőn vietnamit ennénk, kedden a mexikói konyha remekeiből választanánk, de szerdán visszatérnénk a magyaros ízekhez, ez simán megoldahtó anélkül, hogy több tízezret fizetnénk a különlegesebb fogásokért. Pénteken is kivitelezhető egy nemzetiségi kifőzdés ebéd, miért ne.Egy éjszakára elhozzák Tokyo vibráló, neonfényektől zsúfolt utcáit, ahol a felhőkarcolók árnyékában kézen fogva jár a múlt és a jövő, a sarkon épp befordul egy harajuku girl, de akár még egy gésával is összefuthatsz a tömegben.Japán fővárosát nemcsak külsőségekben, hanem ízekben, sőt, zenében is megidézik. Persze azért Trafiqos stílusban! Kóstolj bele ebbe a misztikus és titokzatos városba, merülj el benne anélkül, hogy kilépnél akár csak a kerületből.Ingyen diszkó kéne? Az előző akkorát szólt, hogy most lemegy mindenki a pinyóba, mert az nagyobbat szól, érted? A hetvenes évektől napjainkig, flitterbe csomagolt lábmozgatós zenék, a diszkó jegyében!

Earth Wind & Fire, Jacko, Modjo vagy Chromeo? Mindegy, a lényeg a diszkó! A GMK-ban pénteken.Szombat

Szombatra koncentrálódik a hónap eddigi legváltozatosabb gasztrohétvégéje. November 8-9. között igazi desszertszalonná alakul az Iparművészeti Múzeum gyönyörű aulája. Az első Sütnicake Sütemény és Tortafesztivál (Kiállítás és Vásár) megrendezésével a szervezők olyan eseményt szeretnének életre hívni, ahol hazánk legjobb cukrászatai, cukrászai mutatják be termékeiket, kreatív alkotásaikat a látogatóknak. Az első SütniCake esemény témája és arculata: Alice Csodaországban.

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a világszerte népszerű whisky bemutatók magyarországi változatát, a WhiskyShow-t. November 8-án, szombaton a Sofitel ad otthont a rendezvénynek, ahol mintegy 100 különböző whiskyt lehet megkóstolni.

A MITISZOL Fesztiválon nemcsak borokat, de más italokat is lehet majd kóstolni, így söröket,pálinkákat, gyümölcsleveket, szörpöket,gyógyteákat, és igen, természetes ivóvizet is. A közös nevező továbbra is a természetességre való törekvés: minél kevesebb vegyszer és szintetikus adalékanyag, minél kevesebb beavatkozás és manipuláció. Egyszerűség fél egészség.

A brit indie egyik jellegzetes és klasszikus együttese, "a kétezres évek Radioheadjének" is nevezett Boxer Rebellion első magyarországi koncertjét adja szombaton.
Rockos gitárzene és elszállós álompop – a Keane-nel, az Editorsszal, a Killersszel és LennyKravitzcel is turnézó The Boxer Rebellion fellépése jó eséllyel az ősz egyik legjobb koncertje lesz az A38 Hajón.

Különleges zenék vájt fülű arcoknak, egyenesen a fehér szigetről!

Az ibizai nagykövet, Tocho Welcome Home Party-ja: a 6 hónapos szezon után most végre hazatér és a Downtown Cream party-sorozat legfrissebb állomásaként a SymbolGardenbe érkezik. Ez alkalommal Ibiza legjobb party koncepciójának választott, Ushuaia-n megrendezett Ants party rezidensével, Raul Rodriguezzel és Flavius Millerrel karöltve.
Vasárnap

November 9-én ismét designer gasztrovásárt szervez a WAMP a Millenáris B csarnokában.

Az ismert kiállítók mellett rengeteg új résztvevő is várható; lesz kóstoltató program, kerekasztal-beszélgetés, s persze azok sem csalódnak majd, akik egyedi ruhákra divatkiegészítőkre vagy játékokra és mesekönyvekre vágynak, hiszen több tucat egyedi holmit kínáló tervező is várja a nagyérdeműt a budai helyszínen.

Egy Christopher Nolan által rendezett, brutálisan monumentális űropera, amelyben a főszereplőt Matthew McConaughey játssza és már most olyanok dicsérik, mint Edgar Wright, Paul Thomas Anderson és Brad Bird? A Csillagok között a maga százhatvanöt percével, valamint a rendezőre jellemző monumentalitással és elkötelezett hozzáállással nem kevesebbet ígér, mint azt, hogy megkapjuk az új 2001: Űrodüsszeiát. Vasárnap
már megnézheted, plusz itt van még néhány film a hónapra.

A berlini és New York-i indie-folk közösségben született meg a Susie Asado zenekar. Nevét Gertrude Stein francia költő verséről kapta, valójában JosephaConrad amerikai-német zeneszerző és költő projektje, aki Frankfurtban és Chicagóban nőtt fel.

Olyan zenekarokkal és zenészekkel turnézott és készített felvételeket, mint a Great Lake Swimmers, Kimya Dawson, Jeffrey Lewis, The Burning Hell és KatFrankie. A banda kanadai, lengyel és német zenészekkel játszik majd vasárnap a MÜSZI-ben.