2014. szeptember 5-én nyílt meg ismét az ARC kiállítás, a hozzá tartozó díjak pedig kiosztásra kerültek a Szépművészeti Múzeumban. A “Te miben hiszel?” címet viselő 14. közérzeti esemény szeptember 21-ig látható, az elmúlt évek hagyományait követve ezúttal is a néha nehezen kiizzadottnak tűnő társadalomkritikák és politikai/közéleti nagyotmondások dominálnak. Az idei győztes a Macskabajusz Művek Egyenlőség, testvériség, közbeszerzés című, felemás futballpályát ábrázoló plakátja lett, amely viszont tényleg ütős üzenetet hordoz.

Az 2000 óta minden évben megrendezésre kerülő ARC kiállítás lényege, hogy a reklám célokra használt óriásplakát felület a kommersz tartalmakon túl társadalmi üzeneteket is hordozhat.

Az idei eseményt a “Te miben hiszel?” kérdés kapcsán rendezték meg, a legtöbb esetben pedig - követve az előző évek szabályszerűségét - ismét a politikusokon, a rezsicsökkentésen, Conchita Wurston keresztül jönnek a néha-néha kissé erőltetettnek tűnő társadalmi reflexiók.

Meglepő módon idén az ukrán helyzetről, Putyinról és a Közel-Keleten mozgolódó ISIS-ről igen visszafogott mennyiségben, vagy egyáltalán nem láttunk ötleteket, ezért viszont kárpótolt a miniszterelnök és a kormány munkáját firtató eszelős mennyiségű munka, de viszonylag sok plakát foglalkozott a cenzúrával, illetve az önkifejezés és a sajtó szabadságával is.

Az idei eseményre összesen 1108 pályamunka érkezett, amelyek közül szeptember 21-ig 84 kép óriásplakáton, további 27 pedig úgynevezett gyűjtőplakáton látható az Ötvenhatosok terén.

A 14. ARCplakátkiállítás pályázatának győztes munkája, a Macskabajusz Művek Egyenlőség, testvériség, közbeszerzés című, felemás futballpályát ábrázoló plakátja lett, a második díjat Herr Milánnak Hungarian in Europe című plakátja kapta (nekünk ez tetszett a legjobban), a harmadik helyezett pedig Halász Géza lett Csúcsforgalom című alkotásával.

Ráadásul különdíjakat is kiosztottak: a legpimaszabb, legkedélyborzolóbb alkotásnak járó Borz-díjat a Hiszek egy... című plakátért Szinovszki Magdolna és Szamosi László vette át, a HVG ARC+ díját Gutema Dávid kapta Orosz báb című munkájáért, a Hammer Advertising legütősebb ötletnek pedig Faniszló Ádám Szabadság című plakátját tartotta.