A Sziget kipihenésére alkalmas programokat gyűjtöttünk össze erre a hétvégére: van köztük mozi, vizuális vetítés, sőt, férfiaknak hajvágás. Persze, ha még van benned energia, találhatsz magadnak tomboló-jellegű eseményeket is.

Csütörtök
A legnagyobb nemzetközi fesztiválok kedvenceiből immár negyedik alkalommal szervez filmnapokat a Mozinet.

Az idén ötnaposra bővült mustra budapesti helyszíne továbbra is a Művész Art Mozi.

Berlin, Cannes, Karlovy Vary, Velence és Toronto kedvencei mellett Oscar-jelölt alkotások láthatók kedvezményes jegyáron augusztus 21. és 25. között.

Ha nem nő vagy, unod a fejed és új, vagy klasszik frizurán gondolkodsz, de hezitálsz, egy férfias helyet ajánlunk: a Barber Shop Budapestet. A Dob utcai helyen a laza hangulatot pedig minden betérő hamar átveszi, ami nem csoda, hisz az üzlet előtti padokat napközben vágásra váró férfiak, este pedig az itt lógó haverok töltik meg.Van ez az illékony játék a néző biztosnak hitt pozíciójával.

Zenés, vizuális alapú színházi előadás, amelyben közösen keressük a választ: hol az igazság a kollektív bűnösség és a felelősség teljes elhárítása között? Megtudhatod csütörtök este a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.

Régóta beszélik, most azonban realitássá fordul: egy csilles ráss, ami annyira hosszúra nyúlik majd, hogy kakaós ráss lesz belőle. Hogy mi?

Lazulás, trükkök, izotóniás italok, zene, játékok, hangulat, barátság, sebesség, reggeli - mindez a Március 15. téren.
Péntek

Látványos és egyedi dizájnú helyiség berendezése pontosan tükrözi azt a filozófiát, amit a tulaj vall: nem gourmet hamburgereket akar készíteni éttermi árakon, hanem egyszerű, vállaltan gyorséttermi stílusú, de nagyon minőségi ételeket ad - ez a Black Cab Burger a Rákóczi úton, ha arra jársz, ideális ebédelőhely lehet pénteken.

Több telt házas, önálló turné és PeCsa-koncert mellett, a zenekar évek óta a hazai fesztiválok egyik kiemelt produkciójaként lép színpadra. Pályafutása során olyan világsztárokkal játszott együtt a Depresszió, mint például a Korn, Deep Purple, Marilyn Manson, Slayer, Deftones, Motörhead, Soulfly. Pénteken a Budapest Parkban szakítják le a fejedet.Augusztus 22-én elhozzák nektek a Wacken-hangulatot Budapestre, a Barba Negra Track-be!

A világ legnagyobb metálfesztiválja után a Track színpadán is beindul az őrületes ír-punk muzsika, ahogyan azt csak a Firkin tudja: szem, száj s máj nem marad szárazon.Az after partik péntekje ez: a VOLT Music Bar-ba (Budapest, Erzsébet tér, Akvárium) egy “B my Lake After Partira” várják az elektronikus zene szerelmeseit a szervezők. Az est sztárvendége a német techno színtér fenegyereke, Mark Reeve. A frankfurti DJ és producer a B my Lake színpada után a VOLT Music Bar első osztályú hangrendszerén szólaltatja meg legfrissebb, leglendületesebb zenéit.
Szombat

Az augusztus 9-i Nomuri Piknik 2. felvonása, ahol a muri ismét kivonul a szabadba, a Vituki uszodába, hogy megint egy fergeteges nappal és éjszakai tartó, medencés minifesztivált szervezzen!

Itt a víz, a szabadság, a napfény, az ugrálás, a foci, a zene, a tánc (a medencében és a medence mellett), az úszkálás, az evés, az ivás, és úgy egyáltalán a remek nyári hangulat a lényeg.

Horgonyt fel! A Bladerunnaz AHOY! egy szabadtéri, nappali, hajókázós drum & bass party, amelynek során a Dunán ringatózva bulizhatsz, miközben a fantasztikus látképben gyönyörködhetsz, amelyet úgy hívnak, hogy Budapest. Most szombaton újra lehetőséged van kihajózni.Immáron negyedik alkalommal, teljesen megújulva rendezik meg az egyedülálló bor-gasztronómiai eseményt, a 4. Borkomp Fesztivált.Idén nyáron augusztus 23-án még exkluzívabb környezetben, a budapesti Dunán ringatózó három szintes Európa Rendezvényhajón várják a a borok iránt érdeklődőket.

Nem csak pár termelő bemutatására készülnek, több mint 20 neves borászat különlegességeit kóstolhatják meg a látogatók.

Hiánypótló hely nyílt a Zrínyi utcában, ahol nem csak különleges hot dogokat, hurkapálcára illesztett burgonyaszirmokat és csapolt Hoegardent lehet kapni, hanem megérkezett Amerikából az elsőre elég bizarr corndog és a magyar ízlésnek még furcsább sweetdog, vagyis a Mars, a Snickers és a Bounty – édes kukoricás panírban kisütve. Őrület, de imádnivaló. Próbáld ki vacsorára a Hot Dog Cold beert.Augusztus 23-án újra Budapesten robban a mindent elsöprő slágercunami! Kezeket fel és tombold végig a nyár legnagyobb buliját csakis toplistás dalokkal! A buliról és a koncerthangulatról az est sztárfellépői Dobrády Ákos /TNT, Ámokfutók, Groovehouse, Betty Love, Náksi Attila, Sub Bass Monster, DJ Dominique, Perjés Zoltán - Feaky D, Orbán DJ Mix Tamás, és a Happy Gang gondoskodnak.

Vasárnap

Vizes zene komponálása speciális csepegő hanginstallációval + saját szett létrehozása tárgyanimációs technikával? Ez a vizes DJ / Vj műhely. Minden vízcsepp cseppenése egy új hangot szólaltat meg (pl. emberi hangok, xilofon, ütősök vagy más hangszerek), de nem véletlenszerűen. Te alakíthatod a folyamat minden elemét: milyen hangon szólaljon meg egy-egy cseppenő vízcsepp, milyen ritmusban és ütemben kövessék egymást a hangok.

Ahhoz, hogy az egész jól szóljon, csapatmunkára lesz szükség vasárnap a 2B Galériában.Tudod, milyen az, amikor Lana Del Rey szól egyszerre a Get Lucky-val, vagy Destiny’s Child az Eye of the Tiger-rel, és mindez élőben? A wndrbnd nem várt sikert hozó debüt show-ján kiderült, hogy ezek a különféle stílusú, a világot már meghódító dalok együtt, elő hangszereléssel is tökéletesen működnek - ha nem hiszed, menj el vasárnap este.

A Margit-sziget paradox módon a főváros egyik leginkább és legkevésbé kihasznált területe. Egyrészt hihetetlen népszerű a városlakók és a turisták körében is, rengetegen járnak ide futni, úszni, szórakozni, nyári estéken csak úgy sétálni vagy fröccsözni. Ugyanakkor alaposan ráfér a felújítás, így a szökőkút, a futópálya és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda után most az infótáblák rendszere újult meg. A hét lezárásaként kellemes vasárnapi programnak érkezik egy kis séta arrafelé.