Egy szabadtéri fesztivált könnyen el tud mosni az eső – már ami a helyszínt illeti. Szerencsére a hangulaton ez mit sem változtat, sőt, vannak akik poént csinálnak a dagonyázásból. A csütörtök délelőtti esőzés szépen feláztatta a Sziget talaját – a megtelt tábla is kikerült, 85 ezer ember bulizott együtt, elázva.

Az idei Balaton Soundra hiába készültek a látogatók több váltás fürdőruhával, a szeszélyes időjárás miatt csak a legbátrabbak merészkedtek a Balatonba. Zamárdiban raklapasztalokból építettek “hidakat”, a Szigeten viszont egységes sártenger alakult ki, tehát nem volt lehetőség a trükközésre. Mindenkinek merülnie kellett a masszív sárban.

A fesztiválhangulatot azonban nem befolyásolhatja az időjárás, mindenki szeretné a legtöbbet kihozni belőle, akár csak egy napra érkezett, akár egy hétig sátrazik a diszkógömbökkel felszerelt varázserdőben. Amikor csütörtök reggel megérkezett az eső, kezdetben sokan kifejezetten örültek az enyhet adó zivatarnak a háromnapos kánikula után. Végre nem kellett a párakapukat keresni és a sátras koncerthelyszíneken szaunázni, azonban a csapadékos idő órákon át tartott, ez pedig teljesen fellazította a talajt az egész fesztivál területén.

A széttárt karokkal az esőben táncoló fiatalokat felváltották a gumicsizmában és esőkabátban korzózó szigetlakók, akiket látszólag egyáltalán nem riasztott a mostohább időjárás. A csütörtöki nagyszínpados fellépők között nem nagyon volt zúzósabb rock, pedig ilyen sárban pogózni azért felérne azzal a Tom és Jerry-résszel, mikor a mesefigurák kinyitott csapokkal és a hűtőszekrény segítségével csináltak jégpályát a házból. Igen, a massza nagyon ragad, és ezzel együtt csúszik is.

Macklemore koncertje után számos áldozattá vált papucsot, kifordított esernyőt, jobb napokat megélt esőkabátot is láttunk elhajigálva. Ellenben megismertük az egész 2014-es gumicsizmatrendet, és olyan esőkabátot is láttunk, amely a “nyomkodós”, buborékos csomagolóanyagból készült. A free-hug sajnos elmaradt.

Nyomatékosítjuk tehát, hogy óvatosan közlekedjetek a Szigeten, mert tényleg ingoványos a talaj.

Amennyiben pedig

beborul az ég, és jön a jégeső, mosolyogva dobjál be te is egy...gumicsizmát a táskádba.