Kedden elég változatos műsorból lehet válogatni és nem kizárólag a Nagyszínpad környékén kell kolbászolnod a minőségi produktumért. Ha már ott vagy, Palm Desert nehézfiúi kötelező látnivaló, de amennyiben hip-hopra, netán elvetemült DJ-re vagy kiéhezve, az étvágyad bőven csillapodhat.

Brody Dalle

Együtt jön Budapestre és egy napon játszik a Szigeten a férjével az ausztrál énekesnő, akinek élete párja nem más, mint a Queens of the Stone Age-főnök Josh Homme. Dalle asszonyság zenei hangzásvilága közel áll a hitveséhez, zenéje nyomokban tartalmaz egy kis PJ Harvey-t, Nirvanát és Hole-t is. Korábban a Distrillers és a Spinnerette nevű bandákban tolta kissé érces hangjával a rákkendrollt.

Hol? Mikor? A38 Színpad, 16:30Ska-P

Zenéjük végtelenül életvidám, pörgő ritmusú, minden hangjával a hétköznapi konformizmus ellen lázad, akárcsak provokatív dalszövegeik, melyek kérlelhetetlenül őszinte és társadalomkritikus üzeneteket hordoznak. Kiállásuk extrém, eddig hét nagylemezük jelent meg, a színpadon pedig náluk intenzívebb produkcióra csak kevés zenekar képes; erről már saját szemünkkel többször is meggyőződhettünk a Szigeten, ahová idén ismét visszatérnek, hogy megizzasszanak minket.

Mikor? Hol? Nagyszínpad, 17:45Hősök

Az alapvetően Veszprémhez köthető hiphop formáció 2001 óta tevékenykedik a honi rap szcénában. 2003-ban megnyerték a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt, mely a legendás Fila Rap Jam-ek utódja volt. A megalakulás óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a ”Híróz” zászlaja alatt. Minden nagyobb hazai fesztiválon szerepeltek már, az Offline Sport Games nyárzáróin is alapnevek, de városi/községi rendezvényeken és természetesen a hiphop orientált bulikon ugyancsak biztos pont a Hősök szerepeltetése. Az ötletekből kifogyni képtelen, egyre népszerűbb rapalakulat 2013-ban menetel tovább a siker útján tavasszal megjelent ötödik stúdióalbumával, az Érintéssel.

Mikor? Hol? VOLT Fesztivál Színpad, 18:30Queens of the Stone Age

Rakkolós és kábító, súlyos, riff-központú rockzenét játszanak, az együttes alapítója és karizmatikus vezetője, a zseniális Josh Homme irányításával. Tavaly népes hazai rajongótáboruk vágya teljesült be azzal, hogy bálványaik végre felléptek Magyarországon. Homme-ék a VOLT-on zúzták le a fejeket a 2013-as ...Like Clockwork album legjobb témáira építve, idén valószínűleg klasszikus fesztivál-setlistet hoznak Budapestre valódi slágerparádéval.

Mikor? Hol? Nagyszínpad, 19:30Casper

Benjamin Griffey, alias Casper sokoldalú, tehetséges és népszerű német rapper, énekes-szövegíró. Megnyerő stílusának ereje a változatosságban rejlik, nem ismeri el a zenei műfajokat és szubkultúrákat egymástól elválasztó határokat, önkifejezésre használt fegyverét, a hip-hopot olyan munícióval mozgatja meg, hogy minél szélesebb közönséget tudjon vele letarolni. Munkái fogást találnak a keményvonalas hip-hopra fogékony arcokon, a markáns és elmés társadalomkritikát megfogalmazó szövegektől beinduló nagyokosokon, a műfaj rockosításától sem idegenkedő mindenevőkön és az érzelmesebb-szenvedélyesebb-populárisabb hangra gerjedő hangulatfüggőkön.

Mikor? Hol? A38 Színpad, 19:50Deadmau5

Joel Zimmerman, kanadai EDM szupersztár nem szereti, ha "leDJzik". Igaza van, a világ már régen túllépett a DJ-ken és a hallgatók a lemezek monoton pakolásán, a keverőpult irányításán, valamint a potméterek kezelésén túl is többet várnak el ma már egy up-to-date elektronikus zenésztől. Deadmau5 100%-ig megadja nekik, ami jár, produkciója kizárólag minőségileg ellenőrzött 'E'-alapanyagokból áll: elementáris, eksztatikus, elsöprő, eszeveszett, elektronikus, stb. Kimaradt volna valami?!

Vegyél részt korunk legelvetemültebb elektronikus zenészének fantasztikus hang-, tech- és vizuálorgiáján és izzadd le magadról a lejárató tetkót az összes többivel együtt: ez garantáltan az a meredek party lesz, ahol enged a testen a tinta.

Mikor? Hol? Nagyszínpad, 21:30Jimmy Eat World

Az amerikai kvartett az arizoniai Phoenixtől harminc kilométernyire található Mesából érkezett. A Jimmy Eat World keletkezése pillanatában a punk maradék energiáit mozgósítva még világfelforgató terveket dédelgetett, de aztán rájöttek: szórakoztatóbbak és sikeresek, ha lassítanak egy kicsit a tempón. Így tettek, és ennek köszönhetően jöhettek létre az olyan klasszikus slágereik, mint a The Middle.

Mikor? Hol? A38 Színpad, 21:30