A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időszakasz esszenciája. Hogy tudd, hova mozdulsz majd ki akár egyedül, akár a barátaiddal!

Péntek
Érdemes egy hétvége erejéig búcsút mondani a diétának - elindul ugyanis az idei, a nevével ellentétben háromnapos Hamburger Day, ahonnan szigorúan ki vannak tiltva a szikkadt zsömlék és az ízetlen húspogácsák. A séfek három kategóriában (marhahúsos, extra és vegetáriánus) versenyeznek majd a Best Of Burger díjért. De nemcsak ők nyerhetnek, hanem a legjobb étvágyú látogató is, nem kevesebbet, mint 100 000 forintot. Nincs belépő, van viszont csodálatos panoráma és ínycsiklandó fogások.

Egy kis pluszsúlyt igazán megér a dolog!

Legkésőbb Oscar Wilde óta tudható, hogy a macskajaj legjobb ellenszere nem az, ha nem iszunk, hanem az, hogy ha akad valami a gyomrunkban, ami felszívja az alkoholt. Ennek szellemében egy (nem annyira) könnyed hamburger után érdemes abszolválni a hétvége első koccintását például a Teslában. Nem csak a kellemes kerthelyiség miatt ajánljuk a helyet, hanem mert egy pop-up rumelier estével indítják a pénteket, ahol hét olyan különlegességet is meg lehet kóstolni, amit máshol hiába keresnénk - és amelyeket még maga Nelson admirális is elismerősen bólogatva fogyasztana.Akkor sincs semmi baj, ha inkább egy komlóbombával szeretnénk leöblíteni a gourmet fogásokat: ma indul ugyanis a Józsefvárosi Sörfesztivál,

mely népszerű városi sörpubokkal, emellett számos hazai és nemzetközi különlegességgel várja az érdeklődőket.

A megszokottól eltérően a kézműves sörfőzdék legjobb sörei mellett kiemelt figyelmet kapnak az egzotikus sörkülönlegességek és a gyümölcsös (főleg meggyes) nedűk. Ráadásul pénteken (azaz a Sörömök Napján) mindenki fél áron juthat az általa preferált szomjoltóhoz a kijelölt partnereknél.

A Dansmusiq szervezésében aztán a Münich Machine, azaz DJ Hell ledobja a bulibombát a fővárosra. Az utolsó klasszikus dj-ikonok egyike, az electroclash és a techno egyik legnagyobb szakértője, mellesleg a legismertebb kamionosbajusz tulajdonosa több mint harminc éve pakolja a fekete lemezeket és igazgatja az egyik legmagasabbra értékelt elektronikus zenei kiadót (International Deejay Gigolo Records), ha pedig kedve tartja, leigázza a divatvilágot. Voltál már hiperelegáns, lakkfekete felöltőben rave partyn? Ha még nem, most itt az idő!Magyarország egyik legizgalmasabb frusztrált hiphop / urban rock zenekara, a Beat Dis negyedik, Revolt And Other Boring Things... című albumát mutatja be pénteken a RoHAM Bárban. Ugyan Judie Jay és Alba Hyseni már régóta nem tagja az együttesnek, Csigó Tamás az évek során kiemelkedően jó frontemberré vált, így a show-műsorra és a hangulatra valószínűleg nem lesz panasz.
SzombatBeke Zsolt neve garancia a magas minőségre, a friss alapanyagokra és az ízletes fogásokra. 16 évig volt a Robinson, 6 évig a Spoon hajó, majd 5 évig a Cucina étterem csapatának a tagja, nemrégiben pedig megnyitotta az olasz gasztronómia szeretetétől fűtött éttermét, az Il Pastaiót. Autentikus és újragondolt fogások, mint kövön sütött pizzák, helyben gyúrt tészták, házi desszertek, Angus bélszín steak és előérlelt marhahúsok simogatják az ízlelőbimbókat, a retinát pedig a teraszokról elénk táruló látvány. A szieszta jegyében érdemes kipróbálni.Ha pedig csak egy könnyed hűsölésre vágyunk, akkor a legjobb megoldás - és most háromra mindenki együtt mondja - : a fagylalt! Legújabb kedvencünk az Erdős És Fiai, ahol a klasszikus málnás, citromos és sárgabarackos mellett jéghideg (és hihetetlenül krémes) frissítővé varázsolták az Oreo kekszet, a Pilótát és a vaníliás karikát is. De a kulináris kalandozások jegyében nyalhatunk tökmagos, kapros-túrós, bodzavirágos és aperol spritzes verziót is. Szerencsére a francia és olasz sütemények kedvelőinek sem kell lógó orral távozniuk: kiváló a kardinális szelet, a Rákóczi túrós és az Albrecht-torta is.

Délután kettőtől pedig le is táncolhatjuk a felszedett kalóriákat, indul ugyanis a punkfunk, dubby disco és kézfelrakós techno három magyarországi helytartójának, Isunak, Crimsonnak és Chromnak a nappali "táncestje", a Lick The Click. Belépő nincs, jó hangulat, kiváló zenék és finom koktélok viszont igen - egészen nyolcig lehet hullámozni, majd a nyakunkba venni a várost.A széles mosolyokért pedig a Different Drum csapata felel majd a Gozsdu Manó Klubban: a dobbasszus zenéket a könnyedebb, funkosabb oldaláról megfogó partysorozat a könnyed rollerek és a táncos liquidek mellett tette le a bakelitet. Ha szereted a Hospital Records előadóit, vagy ott voltál DJ Marky valamelyik budapesti estjén, itt a helyed.A Múzeumok éjszakája az egyik legnagyobb kulturális esemény Budapesten mintegy 300 helyszínnel, koncertekkel, múzeumi túrákkal, italkóstolókkal. Idén ez a különleges este június 21-én esedékes, és ahogy az lenni szokott, rengeteg különlegességgel várja a látogatókat. Mi egy külön cikket is szenteltünk a kedvenc programjainknak; a múzeumok között közlekedő autóbuszok és az átlagosnál jóval hosszabb nyitvatartás miatt az ügyesebbek szinte mindegyiket kipipálhatják. Kalandra fel!VasárnapHa elfáradtunk az előző két nap programcunamijában, szánjunk egy kis időt magunkra és a regenerációra - ebben segít a Projekt Showroomlegújabb pop-up üzlete, amely most a szépségápolással foglalkozik. A lehető legritkább, legkülönlegesebb és legjobb minőségű natúr és biotermékek egy helyen: bambuszból készült biosminkek, fekete szappanok, sheavajas kencék, farostokból készült Kinjakuszivacs, borotválkozószettek - és még így is csak alig pár dolgot soroltunk fel az asztalkákon sorakozó termékek közül.Természetesen a foci-vb-ről sem feledkeztünk meg.Egy egész összeállításon át rúgtuk a bőrt, és drukkoltuk végig a meccseket, csak hogy biztosan kijelenthessük: a Szabadság téren még azt is magával rántja az egyik legfontosabb sportesemény hangulata, aki még azt sem tudja, mely országok feszülnek egymásnak a trófeáért. Közösségi élmény kifestett arcokkal, sörrel és összeölelkező szurkolókkal!Újra Budapesten az emocionális poszt-hardcore egyik alapzenekara, a Silverstein! A kemény riffekkel és még keményebb breakdownokkal operáló kvartett már az új felállással (Paul Marc Rousseau váltotta Neil Boshartot gitáros fronton) érkezik a Dürer-kertbe, hogy megsorozza a közönséget a tavalyi, This Is How the Wind Shifts című albumuk legjobb dalaival (is). Előttük a kiváló magyar zenekar, a Shell Beach lép fel.

Kőváry Pétert (aka Kovary) a legtöbben a Neóból ismerik, pedig mellette remek DJ is, aki szettjeiben leginkább a hetvenes évek funk- és diszkózenéi, valamint a kilencvenes évek french house táncparkettre csábító klasszikusai között lavíroz, nem is akárhogyan. Persze néha kikacsint olyan stílusokra is, mint a deep house vagy a nu disco, így az eklektika és a jó hangulat garantált. A csípőrázós, táncos esthez pedig keresve sem találnánk jobb helyszínt, mint a Holdudvar.