Élmény
Meccset néznél? Szabadban? – íme a legjobb budapesti helyek
Fotó : focimozi.hu
Meccset néznél? Szabadban? - íme a legjobb budapesti helyek

A nyár és a labdarúgó-világbajnokság párosításánál nehéz jobbat elképzelni erre az időszakra. Remélhetőleg az időjárás is a 2014-es év fő sporteseményének otthont adó Brazíliát idézi majd az egy hónap alatt, hiszen egy-egy szabadtéri meccsnézés igazi közösségi élménnyel bír. Összegyűjtöttük a legjobb, legérdekesebb budapesti kivetítős helyeket a belvárosi foci mozitól egészen a medencés lazulásig!

MOM Sport-Kert Larus vb terasz Belvárosi Foci Mozi ContiCabana Millenáris Park Akvárium Klub Margit-sziget A Grund Kopaszi Gát Budapest Park WestEnd tetőterasz Corinthia Hotel Nyereményjáték!

MOM Sport-Kert

Igen, utóbbira is van lehetőség, méghozzá Budán, a MoM Sport-Kertben. Persze, ha nem fürdőgatyában drukkolnál a kedvenceidnek, megteheted, hogy kényelmes kanapékkal berendezett VIP-boxban örvendezel a góloknak az óriás kivetítő előtt színes koktélok és jéghideg sörök társaságában, de az igazi különlegességet mégis a medence adja a helynek, hogy strandolás közben se maradj le a gólokról.
MOM Sport Uszoda és Sportközpont

Larus vb terasz

Fotó: larusevent.hu
Maradva Budán, a városrész egyik legnagyobb LED fala vár a Sirály sétányon a Larus vb teraszán, ahol igazi vb-menüsorral készülnek a szervezők: a 2000 forintos belépőért egy főétel és egy snack fogyasztható le. Összesen 140 férőhely van, szóval, érdemes időben intézni az asztalfoglalást.
Larus Étterem

Belvárosi Foci Mozi

Fotó: focimozi.hu
Ha fesztiválhangulatban szeretnél egy 30 négyzetméteres kivetítő előtt szurkolni, akkor a Belvárosi Foci Mozi a te helyed: a Szabadság téren akár a füvön heverészve, vagy sörpadokon ülve követheted az eseményeket. A tér minden nagy labdarúgó torna egyik legnépszerűbb meccsnézős találkahelye, esténként és hétvégenként több ezer ember gyűlik össze, ezért érdemes időben megérkezni és elfoglalni a legjobb placcokat. Italakciók, nyereményjátékok és ingyenes wifi jelenti a plusz szolgáltatást.
Szabadság tér

ContiCabana Millenáris Park

Fotó: Millenáris - Facebook
Amennyiben a Millenárisra vezet az utad, ne lepődj meg, ha egy kisebb brazil karneválba botlasz, ugyanis a ContiCabana Millenáris Park elhozza neked a Copacabana-életérzést.  A meccsek előtt és után táncbemutatókat tartanak;külön programmal készülnek a gyermekeknek is.
Millenáris Park

Akvárium Klub

Fotó: Bódis Krisztián
A világbajnokság 12 brazíliai városban zajlik, az Akvárium Klubban három helyszínen követheted a meccseket impozáns méretű LED-falakon. Éhesen vagy szomjasan, akár napos idő van, akár hűvösebb a levegő, a Teraszon, a NagyHallban és az Aqua Bistróban biztosan megtalálod a legjobb helyet a szurkolásra. A vb utolsó két hetében pedig meccsnézés mellett újrajátszhatod a mérkőzéseket Xboxon.
Akvárium Klub

Margit-sziget

Fotó: Gizmodo
A Margitsziget nyilván nem maradhat ki egy ilyen összeállításból. Az egymás szomszédságában lévő Holdudvar és Champs az éjféli mérkőzések idején is beizzítva tartja a kivetítőjét, előbbinek hatalmas mozivászna nyújt egyedülálló élményt.

A Grund

A közelmúltban felújított Grund kerthelyisége óriás LED-fallal bővült, arra viszont figyelni kell, hogy a jogszabályok miatt itt éjfélkor vége lesz mindenféle közvetítésnek – a torna kései szakaszában tehát az esetleges hosszabbításos mérkőzések végét befolyásolhatja. A Youtube-kertmozi névre keresztelt kisebb udvaron ellenben a ezekről meccsekről sem maradsz le. 

Grund
Cím: 
1083 Budapest, Nagytemplom utca 30.

Kopaszi Gát

Először  „ad otthont” futballvébének a megújult és egyre népszerűbb Kopaszi Gát: az igényesen gondozott füves területen tucatnyi vendéglátó hely kínál különleges élményt, nem beszélve a hömpölygő Dunáról, így akár hajóval is eljuthatsz a kedvelt helyre.
Kopaszi gát (Lágymányosi-öböl)

Budapest Park

A kései időpont egész biztosan nem jelent problémát a hajnalig nyitva lévő Budapest Parkban, ahol Sportkert néven külön meccsnézős részt alakítottak ki. Annyit mindenképp érdemes tudni, hogy a 18 órás derbit ingyen nézheted, ellenben 21 óra után 500 forintért drukkolhatsz a Rákóczi híd pesti hídfőjénél.
Budapest Park

WestEnd tetőterasz

Fotó: WestEnd
A város felett 6*4-es óriáskivetítő vár Amerika ízeivel: burgerek, saláták, sörkert! A dél-amerikai hangulatról szamba táncosok, brazil dobosok gondoskodnak. Több mint ezer ülőhellyel szolgál a WestEnd tetőterasza, ahol ingyenes programokkal ütheted el az időt két meccs között.

Corinthia Hotel

Fotó: Corinthia Hotel Budapest
A Corinthia Hotel (1073 Budapest, Erzsébet körút 43) tetőterasza brazil hangulatú Világkupa Tetőterasszá fog átalakulni. A hét HD TV képernyő mellett happy hour  akciók és autentikus brazil ételek várják majd a látogatókat. Ezen kívül a vendég kommentátorok megjelenése igazi stadioni hangulatot fog teremteni a nagyobb meccseknél. Nyitva minden nap este 5-től.
Corinthia Hotel Budapest

Nyereményjáték!

Nyerj egy darab páros VIP-belépőt a Larus vb teraszra és vigyél el magaddal valakit meccset nézni!

A feladat nem nehéz, válaszolj ehhez a cikkhez tartozó kommentben péntek 12:00 óráig az alábbi kérdésre:

Melyik sétányon található a Larus vb terasz?

A nyeremény: egy darab páros VIP-belépő a teraszra, amely tartalmaz fejenként egy választható főételt és egy snacket. (A jegy a kiválasztott mérkőzésnap közvetítéseire érvényes!)

Figyelem! A nyertest a Facebookon értesítjük, tehát figyeld valamennyi mappádat!