Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Párizsias kávézó a belvárosi nyüzsgésen túl - Dzsángó

Érdemes a belvároson kívül is nyitva tartani a szemünket, ugyanis sokszor az igazán kellemes helyeket a megszokott buli- és turistaútvonalak határain túl találhatjuk meg. Ilyen például a Dózsa György úti metrómegállótól pár percre lévő Dzsángó, amely kívülről szinte alig észrevehető, belül viszont egy párizsi art kávézóval vetekszik a hangulata.

Ismét bebizonyosodott, hogy nem minden jó hely a belvárosban nyílik. Ilyen a 2014 februárjában indult Dzsángó, amelyre a hidegkonyháskávézó titulus tudnánk a legjobban ráhúzni. Kívülről egy szebb napokat is megélt saroképületen kívül nem sokat láttunk belőle, amikor beléptünk viszont egy apró párizsiart café hangulata csapott arcon. A külföldi beütés egyébként azzal magyarázható, hogy a tulajdonosok írországi vendéglátózás közben kaptak kedvet ahhoz, hogy Budapesten saját helyet nyissanak, és nagy részben az ott megszerzett tudásból táplálkoznak.

A névválasztás oka már az első pillanatban egyértelművé vált, ugyanis a hely az Angyalföldiút- Csángóutca sarkán található, de ha ez még nem lenne elég, akkor az ajtón belépve egy hatalmas Django Reinhardt krétarajzot is láthatunk. Aki esetleg azt gondolta volna, hogy a dolognak bármi köze van a Django című Tarantino-filmhez, az sajnos tévedett.

A februárban nyílt helyet szerencsére egyre többen ismerik, ebédidőben általában meg is telik a környékbeli irodák dolgozóival. Az étkeztetés a következőképpen zajlik: minden nap van reggeli (pl.: rántotta - 540 Ft) egy napi leves (490 Ft); quiche (1190 Ft); egy főétel, például chilis csirke falatok, vagy pestós krémsajtban sült hekk; saláták (790 Ft-890 Ft); állandó szendvicsek (890 Ft); és sütik. Az alapanyagok kivétel nélkül gondosan válogatott forrásokból érkeznek: a zöldségek általában a piacról, a kenyér egy dabasi péktől, a kávékhoz használt házi tej pedig Etyekről, így értelemszerűen minden szezonális, ráadásul mindig friss.

Jó hír, hogy a tejek állatmentes változatai is megtalálhatók, tehát van rizstej, szójatej opció is, ezen kívül pedig a szendvicsek között van vegetáriánus, ami akár vegánná is konvertálható. Az irodisták miatt egyébként olyanokra figyelnek viszont, hogy ne nagyon legyen az ételekben például hagyma, mert elég sokan jönnek le ide munkamegbeszélésre is.

A hely egyik szuper képessége, hogy néhány dolog meg is vásárolható. A bejárat mellett rögtön található egy tekintélyes méretű fűszerpolc, 74 darab különlegességgel, de emellett a tejek is elvihetők és hamarosan egy görög úriember olívaolajait, olívabogyóit és olívásszappanjait szintén magunkévá tehetjük itt. Ezek mind olyan termékek, amelyeket itt a Dzsángóban is szívesen használnak napi napi szinten.

Az aprócska, családias helyen jelenleg úgy 15 fő tud elférni, de hamarosan szeretnének teraszt is nyitni, ami a remények szerint megduplázza majd ezt a számot. Emellett a jövőbeli tervek között van egy lemezjátszó is, hogy a zenei aláfestés nagyobb részben szóljon a hely gitárvirtuóz keresztapjáról.

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Megtaláltuk az új kedvenc „nappalinkat” – Megnyílt a Kollab a Mammutban

?>

A Kollab a Mammutban egy kísérleti hely, ami hol kávézóként, hol coworking helyként, hol kultúrtérként és lazulóhelyként vár mindenkit.

Szponzorált

Ezeken a helyeken kóstolhatod meg Budapest hivatalos születésnapi tortáját!

?>

Húsz cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért, melyet a Belvárosi Auguszt Cukrászda alkotása nyert meg.

Növényi alapú ételek egy csipet skandináv életérzéssel – A Hÿgge Bisztróban jártunk

?>

„Ellenszer a hideg időre, az esős napokra és a mindent beborító sötétségre” – a Hÿgge Bisztróban azt kaptuk, amire most vágyunk.

Shopping

Új kulináris zarándokhely a MOM Parkban – Megnyitott a Bocca Gourmet Stories

?>

200 négyzetméteres gourmet-üzlet nyitott a MOM Parkban a hazai és a nemzetközi delik legjavával – megnéztük a Bocca Gourmet Storiest.

Neked ajánlott

A